top of page

Mindennapi szemezgetésünk (19:12)


Ez egy elég érdekes hír Izraelből. A lakosság 90 %-a be van oltva. Idáig mindig az folyt a csapból, hogy kizárólag Green passzport a belépő mindenhova. Most teljesen megváltozott a helyzet. Az embereknél betelt a pohár. Az éttermek egyáltalán nem foglalkoznak vele, hogy oltott ül-e be az asztalához. “Nem vagyok rendőr”, mondják. A rendőrök sem foglalkoznak vele, ki megy be az étterembe vagy bárhova. A munkaadó kéri a green passzportot. Megkapja. De sok közüle hamisítvány. Senki nem ellenőrzi. A green passnak addig volt jelentősége, amíg arra kellett rávenni az embereket, hogy oltassák be magukat. In Israel, vaccine passports are already redundant | The Spectator


A népszerű 538 Rádió kapott engedélyt arra, hogy az ország déli részén lévő Bredában megszervezze a rendezvényt, amely része lenne a Fieldlab kutatóprogramnak a biztonságos rendezvényszervezésről. Eddig ebben a programban rendeztek már konferenciát, színházi előadást, futballmeccset és popkoncertet. A résztvevőknek negatív koronavírustesztet kellett felmutatniuk és magatartásukat megfigyelték ezen rendezvények alatt. Bár kutatási célból szervezik a rendezvényt, az orvosokat felháborította a kezdeményezés. (Pedig igazuk van, hogy tudni akarják – a Szerk.)


Az Egyesült Királyság kormánya számára készített, “A korlátozások enyhítésének további modellezésének összefoglalása – ütemterv 2. lépés” című dokumentum, amely az ország újbóli megnyitásának következményeiről ad iránymutatást, kijelentette, hogy a harmadik hullám elkerülhetetlen, és hogy ez a gyermekek és a Covid-19 kísérleti oltóanyagot elutasítók hibája lesz. Az is csalódást fog okozni a brit közvélemény több millió naiv tagjának, akik azt hiszik, hogy az élet 2021. június 21-től visszatér a normális kerékvágásba, hogy a Pandemikus Influenza Modellezéssel Foglalkozó Tudományos Csoport által készített dokumentum megerősíti, hogy a hosszú távú enyhítő intézkedések és iránymutatások ezen időpont után is érvényben maradnak.


A család perli a távközlési óriásokat, azt állítva, hogy eltitkolták a mobiltelefon sugárzás kockázatát, amely az ember agyrákját okozta. A Children’s Health Defense elnöke, Robert F. Kennedy, Jr. tagja annak a jogi csapatnak, amely Frank Aaron Walker családját képviseli, aki 49 éves korában halt meg mobiltelefon-sugárzással összefüggésbe hozható agresszív agydaganatban.


Már a járvány elején, például Svédországban semmilyen korlátozás nem történt és a későbbiekben a hatóságok nagyrészt ajánlásokat fogalmaztak meg, mások mellett a maszkviselésre is. Először ezekben az országokban nagyobb volt a halálozás, mint a teljes szigorral védekező államoknál. Ezekre reflektálva korábban számos kritikus írás jelent meg a magyarországi sajtóban is (pl. itt, meg itt) arról, hogy elbukik a svéd modell. Egy éves távlatban viszont teljesen máshogy néz ki a helyzet, összehasonlítva az ottani adatokat magyar számokkal, drámai eredményeket láthatunk. Ezeket a magyar sajtóorgánumok már nem tették közzé, így sokan továbbra is abban a hiszemben vannak, hogy a már említett Svédország nagy bajban van. Pedig ez nem igaz.Szilágyi Ákos alkotása


57 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page