top of page

Mindennapi szemezgetésünk (19:44) 2021.07.07.

Lássuk be a Covid19 féle világmizéria egyre zűrzavarosabb intézkedéseket szül, az enyhítések legalább annyira zavarosak és logikátlanok mint a bevezetett “járványügyi” szigorítások. Július 19-től a maradék járványügyi korlátozásoktól is megszabadul Nagy-Britannia. Boris Johnson miniszterelnök szerint ugyan az új koronavírus legújabb változatai, a delta és a delta plusz egyre több embert fertőz meg, de itt az ideje, hogy az emberekre bízzák a védekezést, és hogy mindenki megtanuljon együttélni a fertőzésveszéllyel.


Szavakat is nehéz találni az őrületre, ami ma az Európai Parlamentben zajlik. Hogyan lehet az, hogy Önök itt az európai értékekre és jogra hivatkoznak, miközben fittyet hánynak az uniós szerződésekre, és az azokban foglalt hatáskörmegosztásra? – hangoztatta felszólalásában Hidvéghi Balázs a magyar gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatos uniós vitán.


Először a természettudományok hatalmas fejlődése robbantotta szét az Isten-alapú világképet. Ezt elnevezték felvilágosodásnak. A megvilágosodás azon a feltételezésen alapult, hogy ha a tudomány képes megmagyarázni az anyag mozgását, akkor arra is képes, hogy a világot önmagából magyarázza. Nem kell többé Isten ahhoz, hogy a világot érteni lehessen. Ezzel összeomlott a keresztény elbeszélésben még ismert univerzum, az emberi létet már nem kellett elhelyezni a nagy egészben.


Florian Post SPD-s képviselő a Bild című lapnak adott hangot értetlenségének. "Kisebbségi politikát csinálnak abban a reményben, hogy annak összege többséget eredményez. Ez az SPD és különösen az öt százalékhoz közeli pártszövetséek alapvető problémája. És minél közelebb vannak egymáshoz, annál őrültebbé válik a dolog." A Twitteren egy posztban ezt követően megkérdezte, hogy melyik indítványozó bizottság engedi egyáltalán, hogy "egy ilyen baromságos indítványt tárgyaljanak? Felszólította az állami szövetséget, hogy végre foglalkozzon a valódi problémákkal".


„A szexuális irányultságod ráerőltetése más emberekre vagy más emberek gyermekeire nem emberi jog” – mondja az új magyar szabályozást védelmébe vevő AfD-s Sven Tritschler lapunknak.


Tiltakozó tömeg gyűlt össze a Vrbovce - Veľká nad Veličkou szlovák-cseh határon a határzár ellen. (+ videó)


Provokatív poszttal "köszöntötte" az Európai Néppárt volt pártcsoportját, a Fideszt a strasbourgi európai parlamenti vita kapcsán. A gyermekvédelmi törvényt ugyanis a tolerancia és a szabadság eszméinek jegyében diszkriminatívnak minősítve Twitter-bejegyzésükben LMBT-szivárványba borították a magyar Országházat.


"Az alapító atyák egyik legfontosabb elve volt az emberek szóláshoz és szabad vélemény-nyilvánításhoz való joga, amit már az öntörvényű Big Tech cégek és baloldali demokrata politikusok elvesznek az emberektől és saját érdekeiknek megfelelően manipulálják a közvéleményt!"


Orbán Viktor a Riporterek Határok Nélkül sajtószabadság-listájára reagálva felkeresett egy újságárust és megnézte, mennyi kormánykritikus lapot tud kapni. A szokatlan videóban viccelődik az újságárussal és egy vásárlóval, és végül egy "mezítlábas" kávét is megiszik.
105 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page