VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (19:55)


Aristo: A NÉGER KÖLTŐNŐ

Amerikai elnöki beiktatás, van ott minden, konfetti, brillantin, szerpentin, illetve hát most nem volt, mert csak a meghívottak vehettek részt rajta, Biden viszonylag jól is működött, el sem esett, felismerte az alelnökét; minden rendben volt tehát. Tízezernyi katona vigyázott az ünneplőkre. Volt ott egy néger költőnő is, aki az elnökké iktatás során egy olyan rossz verset mondott, ami méltó volt magához a nagy eseményhez. A verset – ha valaki kíváncsi rá – itt elolvashatja magyarul. Na, az ő történetét szeretném elmesélni, mert bőven megéri. Ugyanis, mint cseppben a tenger, tükröződik benne mindaz az elmebaj, amely súlyosan nehezedik korunkra és bizonyára véget is vet neki, de legalábbis az atlanti civilizációnak mindenképpen.


Volt járványügyi vezető a CNN-nek: kínai laboratóriumból szabadult ki a vírus

A koronavírus-világjárványt okozó vírus egy, a kínai Vuhanban lévő laboratóriumból szabadult ki - mondta pénteken a CNN hírtelevíziónak adott interjújában Robert Redfield, az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) volt igazgatója. (Az amerikai segédkezésről itt most nem esik szó - a Szerk.)


Az Index kiáll az erzsébetvárosi Sisi-szobor eltávolítása mellett

Egy szoborral nincs gond persze de nekik se az Indexnek: A Ferencvárosban felállítani kívánt szivárvány színű BLM szobor ellen senki nem emelte fel a szavát. Azt Baranyi Kriszta bezzeg bátran állíthatja mert annak van létjogusultsága...


Baán László: a Városliget lecsúszása ellen egyetlen ligetvédő sem tüntetett (PS-VIDEÓ)

A miniszteri biztos – akit a Városliget utolsó rozsdaövezetének felszámolásáról kérdeztünk – kiemelte, a ligetvédő mozgalom egyetlen képviselője sem lépett fel korábban a vállalhatatlan épületek ellen, soha egyetlen cikk, felszólalás nem született azért, hogy a Liget jobb legyen, a tiltakozási kedv már csak akkor támadt fel, amikor a kormány elhatározta, hogy változtat az áldatlan állapotokon.


A melegpropaganda erősödésére figyelmeztet Szánthó Miklós

Kisbabák nemi szervét érintő műtétekre kíváncsi a Háttér Társaság, amivel azonban az Alapjogokért Központ vezetőjének véleménycikke szerint valójában megint csak melegpropagandát folytatnak.