VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (20:16)


USA: a teljes oltottsággal rendelkezők újra megfertőződnek…

Egy éven át a Covid-19 eseteket súlyosakként kezelték, 14 napos karantén és kontakt követés járt vele. Ha a Covid-19 az oltás után jelentkezik, akkor nem kell aggódni. A hatóságok célja minél több tű beleszúrása az emberekbe, becsapva őket a vakcina biztonságáról és hatásosságáról, lesöpörve a teljesen oltott emberek Covid-19 eseteit.


Káosz Bukarestben a váratlan metrósztrájk miatt

Spontán tiltakozásba kezdett péntek reggel a bukaresti metrót működtető vállalat szakszervezetének (USLM) több tagja. A tüntetők a síneken állva akadályozták meg, hogy elinduljanak a szerelvények.


Aristo: A beton

Érdemes egy pillantást vetnünk Kerpel-Fronius Gáborra, mint jelenségre. Őt ugye az átláthatóságért, a részvételiségért, az innovációért és a fenntartható fejlődésért felelős főpolgármester-helyettessé nevezték ki. Tulajdonképpen mindent érteni vélek, csak az a „részvételiség”, meg az „átláthatóság”, az nem megy a fejembe. Az átláthatóság például Czeglédy miatt, mert ugye miképpen lehet egy büntetett előéletű, szombathelyi illetőségű személy több budapesti kerület ügyvédje súlyos százmilliókért?


Az agresszív és képmutató áldozatkultusz margójára

Minden jel arra mutat, hogy az önmagát féktelenül dicsőítő civilizációnk olyan mindent megrázó értékválságba jutott, amelyben teljesen visszájára fordulnak az emberiség – az emberségesség alapvető fundamentumai.


A kaliforniai nevelőszülőket migráns gyerekek befogadására kérik

A kaliforniai vezetés arra kérte az államban élő nevelőszülőket, hogy fogadják be azokat a migráns gyerekeket, akiket az elmúlt hetekben engedett be az Egyesült Államok a mexikói határátkelőknél – számolt be a Blaze. A brit Daily Mail által nyilvánosságra hozott hangfelvétel szerint a kaliforniai Közösségi Ellátásért Felelős Részleg, amely az állam Szociális Szolgáltatás Osztályának a része, sürgős üzenetet küldött a nevelőszülők számára.


Ferencváros: szivárványos BLM-szoborral jelent meg a kerületi lap A kilencedik kerület polgármestere és a kutyapártos helyettese kimaxolták a sokszínűséget. Baranyiék nagyot mentek. A kerületi lapba minden fájdalmukat belesűrítették.


Kinek az érdekében?

Thierry Breton, az Európai Unió belső piacért felelős biztosa vasárnap a következő kijelentést tette: "El lehet érni a nyájimmunitást az Európai Unióban az orosz Szputnyik V vakcina nélkül is, amelyre így az égvilágon semmi szükség." Ez Brüsszel véleménye. A vakcinabeszerzésért felelős uniós biztosé, akit a mélyen független, mélyen közszolgálati és mélyen demokratikus francia állami rádió és televízió csak "Vakcina Úr"-ként (Monsieur vaccin) aposztrofál.


Teret neveznek el Budapesten az erdélyi magyarokat megmentő roma hősről

Az Idetartozunk Egyesület javaslatára közteret neveznek el Budapesten Puczi Béláról, aki az 1990-es marosvásárhelyi magyarellenes pogrom idején a magyarok védelmére kelő cigányokat vezette.


A bécsi bíboros is kiállt a homoszexuális házasság megáldása mellett

Christoph Schönborn bíboros kijelentette, hogy ő „nem elégedett” a Hittani Kongregáció magyarázatával a homoszexuális kapcsolatok megáldását illetően. (...) Az ügy globális szinten hatalmas port kavart a pápát mindezidáig „liberálisként” tisztelő világi emberek között, a kiállás azonban az Anyaszentegyház berkein belül sem maradt visszhang nélkül.