VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (20:38)


EGY KIS MASZKABÁL TÉMA – VALAKI ELGONDOLKOZHATNA MÁR! A soha véget nem érő gyilkos farsang margójára

Dr Th. Göran Tunevall arról publikál, hogy “soha nem került bizonyításra az, hogy a sebészeti maszkok csökkentenék az operáció utáni sebfertőződést. Épp az ellenkezője vált világossá, miszerint a maszk elhagyása esetében a sebfertőződések 50 %-kal csökkentek. 115 héten át 3088 beteg vett részt a kísérletben. A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a sebészeti maszkok használatát újra kellene gondolni a műtőkben. A maszk védheti az operáló teamet a fertőzött vércseppektől, a levegőben lévő fertőzésektől, de a maszk nem védi a beteget. A maszk nélkül végzett műtétek során kisebb volt a sebfertőződések aránya, mint a maszkban végzett műtétek során".


A VÁRADI ORVOSNŐ TÁMOGATÓI TÜNTETÉST TARTANAK FLAVIA GROŞAN MELLETT, AKI ELLEN ETIKAI VIZSGÁLATOT INDÍTOTTAK

Egész Romániában egy nagyváradi doktornő által közzétett nyilatkozat a legfontosabb beszédtéma. Az orvosok egy része sarlatánsággal vádolja a 20 éves tapasztalattal rendelkező tüdőgyógyászt, az emberek viszont egyfajta hősként tisztelik.


Súlyos zavargások törtek ki az angliai Bristolban + videók

Tegnap súlyos zavargások törtek ki az angliai Bristolban egy törvényjavaslat miatt, ami jelentősen kibővíti az Egyesült Királyság rendőrségének hatáskörét.


Vízágyukkal sem tudták feloszlatni a demonstráló hollandokat

A demonstrálókat veteránok és egészségügyi dolgozók gyűrűje vette körbe védelmi céllal, de ez a rendőröket különösebben nem zavarta: a tömegre irányították a vízágyúkat. Ők azonban térdre ereszkedve ellenálltak.


„A nők hibája, hogy bevándorlók vezetik a nemi erőszakolók listáját” – állítja a Svéd Bűnmegelőzési Tanács

A svéd Bűnmegelőzési Tanács szerint a svéd nők okolhatók amiatt, hogy az afrikai és közel-keleti bevándorlók erősen felül vannak reprezentálva a nemi erőszakot elkövetők között. A Tanács szerint erre az egyetlen magyarázat, hogy a svéd nők jóval gyakrabban jelentik fel a bevándorlókat, mint a svéd férfiakat – számol be róla egy svéd lap


Szenzációs középkori falképek kerültek elő Erdély szívéből

Egy kicsiny Szebeni megyei faluban, Somogyomon találtak rá az elmúlt évek egyik legnagyobb művészettörténeti emlékanyagára. Az elhagyatott szász templom lemeszelt falai őrizték meg a magyar középkor lélegzetelállító freskóit. A középkori ikonográfia legjellemzőbb magyar freskóciklusa, a Szent László-legenda is feltárult. A munkákat vezető restaurátorral, Kiss Lóránddal beszélgettünk.


Saját közösségi platformon térne vissza Donald Trump

Donald Trump egyik főtanácsadója, Jason Miller azt nyilatkozta a Fox Newsnak, hogy két-három hónapon belül a saját közösségi média platformmal tervez visszatérni a nyilvánosságba a volt elnök. Mint arról mi is beszámoltunk, Trumpot véglegesen letiltotta a Twitter, hasonlóképp cselekedett a Facebook is. A közösségi oldalak a Capitolium január 6-i ostroma után döntöttek így. Jason Miller – aki korábban Trump 2020-as kampányának volt szóvivője – állítása szerint „ez az új platform nagy dobás lesz, volt amerikai elnök több tízmillió embert fog magával hozni és „teljesen át fogja írni a játékszabályokat”.

Beesett koronás vicc