top of page

Mindennapi szemezgetésünk (20:30) 2021.07.05.

A Covid oltások kockázatosabbak, mint ahogy hirdetik? ezzel a címmel közölt le cikket a Wall Street Journal, melyben orvosok véleményére alapozva olyan állításokat tesz, ami eddig nem volt jellemező a mainstream médiára. A Covid-19 járvány egyik figyelemre méltó aspektusa az volt, hogy a laboratóriumi szivárgás elméletétől a maszkok hatékonyságáig a népszerűtlen tudományos elképzeléseket először elvetették, sőt nevetségessé tették, majd később a főáramú gondolkodásba mégis bekerültek. A véleménykülönbségek néha a tudomány nézeteltérésekben gyökereztek. De sokkal inkább politikai motiváció állt a háttérben. (...) Küszöbön állhat a gondolkodás fordulata. Több tudós aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a Covid-19 vakcinák biztonsági kockázatait alábecsülték. Ám aggodalmaikat a hivatalos oltás-politika a tudományos gondolkodásból kirekesztette – egyelőre.


Matteo Salvini üdvözölte a Vatikán hivatalos álláspontját, míg a baloldali politikusok élesen kritizálták a diplomáciai eszközt. A baloldali erők úgy vélik, a Szentszék nyilatkozatával beavatkozott az olasz belügyekbe. Ugyanakkor a Konkordátum megsértése miatt joggal emelt szólt a Vatikán, arról nem is beszélve, hogy a szabad vallásgyakorlás és véleménynyilvánítás korlátozása az olasz alkotmánnyal is szembe helyezi a törvénytervezetet. Az olasz gendertörvény így jelenleg a levegőben lóg, a Vatikán kiállásával olyan helyről érkezett nem várt ellenállás, amely arra késztethetni az olasz törvényhozást, hogy módosítsa a tervezetet vagy vegye le azt végleg a napirendről.


A történelmi emlékezet a honszerzést Álmos fia, Árpád nevével kapcsolja össze. A magyaroknak a honfoglalás után tapasztalható katonai fölényét Európa országai felett az biztosította, hogy a nemzetség- és törzsfők katonai kíséretének egy kézben való összefogása már Etelközben megtörtént és a besenyők támadásakor Árpád éppen Pannóniában harcolt. Így hadserege érintetlen maradt, és a Kárpát-medencét később biztosítani tudta a szomszédos hatalmak katonaságával szemben. Kurszán halála után a hatalom egy kézben összpontosult, és Árpád – aki állandóan a hadak élén járt – vált egyeduralkodóvá. Uralma nem engedett külön területi fejlődést, mint pl. Nyugaton, utódai pedig a trón egyedüli jogos örökösei lettek. Árpád honegyesítése /895-900/ a világtörténelem páratlanul kimagasló teljesítménye az előkészítéstől a tervezésen át a végrehajtásig. A Nyugat féltékenyen figyelte ezt a céltudatos állami berendezkedést, és hogy egy jelentős katonai erőt képviselő nép ver itt gyökeret.


Kórházba került Luxemburg meleg miniszterelnöke, aki májusban végén megkapta az AstraZeneca vakcina első adagját. A második dózist július 1-jén kapta volna meg, azonban nem sokkal azután pozitív tesztet produkált, hogy részt vett egy európai uniós csúcstalálkozón. Érdekes módon a Bettel-el együtt tanácskozó EU-s politikusokat nem tesztelték, nem rakták karanténba. Lehet a Covid19 nem terjed politikusok között? Vagy ha mégis, akkor oltás útján?


Azzá válsz, amit eszel? – vetődik fel a kérdés, a géntechnológiás szintetikus élelmiszerágazat fejlődését figyelve. Géntechnológiás módszerekkel kívánnak úgynevezett “szintetikus húst” előállítatni abban a vállalkozásban melynek fő szponzora a két hírhedt milliárdos: Jeff Bezos és Bill Gates, írja egyik cikkében a CNCB.


Antiszemita atrocitások és halálos fenyegetések kísérték egy zsidó férfi útját a londoni tömegközlekedésen – egy órán belül kétszer is kapott belőlük. A konkrét esetekről az áldozat testvére számolt be szombaton a közösségi médiában. Szerinte a vallásos emberek állandóan ki vannak téve ilyen jellegű zaklatásoknak a brit fővárosban.


Bár a labdarúgó-stadionokban elsősorban a baloldali politikai üzeneteket részesítik előnyben, számos játékos vállalja fel nyíltan keresztény vallását és istenhitét. Az alábbiakban közülük mutatunk be néhányat, akik az idei Eb-n is részt vettek. A labdarúgók mellett néhány szakember is felfért a Vasarnap.hu szubjektív listájára.


Fricz Tamás: Kulturális és értékrendi vasfüggöny hullott le Európára A fenti gondolat azóta van újra bennem (korábban is írtam már erről), amióta döbbenettel figyelem a pedofilellenes törvénycsomagunkra zúduló, hetek óta tartó támadásokat a nyugati fősodratú közvéleményben. Egyre inkább úgy látom, Nyugat-Európa és Közép-Európa útjai kulturális, értékrendi szempontból ismét különválnak – ám most végre mi vagyunk a jó oldalon. Sokáig vártunk erre a pillanatra.


87 megtekintés

Комментарии


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page