top of page

Mindennapi szemezgetésünk (20:14) 2022.06.01.

Sajtóértesülések szerint Magyarország megvétózta az Oroszország elleni hatodik uniós szankciócsomagot, amelynek az olajembargó is a része, de nem az olaj miatt, hanem mert a vagyonbefagyasztással és beutazási tilalommal sújtott személyek között ott van Kirill pátriárka is – írja a Hvg.hu.


A lap publicistája szerint Orbán Viktor politikája az Oroszország felé fordulás része.


Lássunk tisztán: Orbán elérte, amit akart, igazából kiütéssel győzött.


A Do Rzeczy szerint a mostani szankciós vita nem más, mint Berlin és Budapest közötti néma megállapodás.


A döntésüket azzal indokolták, hogy a hatályos svájci törvények tiltják (svájci gyártású) fegyverek exportját konfliktusövezetekbe.


Az Euronewsnak nyilatkozott Andrej Plenkovic az Európai Néppárt rotterdami kongresszusán. A horvát miniszterelnök azt mondta, ő meg is mondta Orbán Viktornak, hogy kötelezettségszegésnek tartja a kettős magyar benzinárt.


A politikus szerint a pártnak újra vezető szerepet kell vállalnia Európa jövőjében: például eltörölné a tagállami vétót.


Főleg társadalmi-politikai tényezőknek köszönhető az, hogy az előző években nőtt a magukat LMBTQ-nak mondók aránya Amerikában egy friss kutatás szerint.


Moszkva helyett Ukrajnáról énekelnek ezentúl a Wind of change című örökzöldben.


Az Ukrajna elleni orosz fekete-tengeri blokád megszüntetésének érdekében vetnék be a hadihajókat.


"A lézerrendszerrel az ellenség több tízezer dollárt kénytelen befektetni, mi pedig mindössze két dollárnyi áramot" – büszkélkedett Naftali Bennett miniszterelnök.


Míg kezdetben a nyugatiak elsődleges célja az invázió elleni védekezés volt, mára Oroszország teljes stratégiai felmorzsolása lett belőle – figyelmeztet Tom Stevenson, a New York Times energia, védelmi és geopolitika témákra szakosodott újságírója, aki a háború első heteiben Ukrajnából tudósított.


Az ötödik Orbán-kormányt a háború határozza meg. A Magyar Honvédségnek minden eshetőségre fel kell készülni, hangsúlyozom mindenre. A történelmi tapasztalat azt mutatja, hogy felkészültnek kell lennünk. – Fricz Tamás politológussal, a Civil Összefogás Fórum szóvivőjével beszélgettünk.


Engedélyezte az úgynevezett „Biblia per” felsőbb bíróságokon való tárgyalását a helsinki fellebbviteli bíróság. Paivi Rasanen volt finn belügyminisztert gyűlöletszítással vádolták meg, miután a homoszexualitást bűnként leíró bibliai idézetet tartalmazó tweetet tett közzé. A keresztény képviselőnőt első fokon felmentették.


A Twitter-lájkoktól és saját bűn és bűztelenségétől megrészegült nyugat-európai véleményerőszakoló elit és a rábízott, dugdosni és ütnivaló lakossága közti szakadékra Ausztria esetében már hoztunk egy sor példát. Most a német közvéleményt szondázzuk meg!


Az "Egészségügyi Világtanács" (World Health Council) a Covid-járvánnyal kapcsolatos kritikus álláspontjairól ismert – különös tekintettel a kísérleti védőoltásokra. Május 27-én a Tanács közleményt tett közzé honlapján a majomhimlőről, amelyben nemcsak a média rémisztgetésére figyelmeztettek, hanem arra is felhívták a figyelmet, hogy a kísérleti himlőoltással nagy körültekintéssel járnak el, különösen a Covid oltási kampányt kell engedni. Ez egy élő vakcina. Bár ez állítólag módosított himlővírusokon alapul, amelyek állítólag nem okoznak betegséget, és nem is képesek elszaporodni az emberi szervezetben – a vakcina kísérleti jellegű, és csak nagyon kis léptékben tesztelték; szintén alig vannak biztonsági adatok ( Report24 jelentették ). A COVID-OLTÁSOK VISZONT ÚGY TŰNIK, HOGY RONTJÁK AZ IMMUNRENDSZERT – AMI MÉG ÉRZÉKENYEBBÉ TEHETI ENNEK AZ ÉLŐ OLTÁSNAK A LEHETSÉGES KÖVETKEZMÉNYEIRE


Közzéteszünk néhány bőrbetegséget, bőrkiütést ábrázoló képet. Melyik ezek közül a majonhimlő?


605 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page