top of page

Mindennapi szemezgetésünk (20:14) 2022.06.01.

Magyarország mégis vétózza az uniós szankciókat

Sajtóértesülések szerint Magyarország megvétózta az Oroszország elleni hatodik uniós szankciócsomagot, amelynek az olajembargó is a része, de nem az olaj miatt, hanem mert a vagyonbefagyasztással és beutazási tilalommal sújtott személyek között ott van Kirill pátriárka is – írja a Hvg.hu.


The New York Times: A nacionalista, Putyin-barát Orbán győzelmet ünnepel

A lap publicistája szerint Orbán Viktor politikája az Oroszország felé fordulás része.


BAUER TAMÁS: EURÓPA MEGHÁTRÁLT, ORBÁN TRIUMFÁL

Lássunk tisztán: Orbán elérte, amit akart, igazából kiütéssel győzött.


Lengyel lap: Amikor Magyarország tiltakozik, akkor csak kimondják azt, amit a németek gondolnak

A Do Rzeczy szerint a mostani szankciós vita nem más, mint Berlin és Budapest közötti néma megállapodás.


Svájc megvétózta, hogy Dánia páncélozott járműveket szállítson Ukrajnának

A döntésüket azzal indokolták, hogy a hatályos svájci törvények tiltják (svájci gyártású) fegyverek exportját konfliktusövezetekbe.


A horváth miniszterelnök bíróság elé vinné a magyar kormányt a kettős benzinár miatt: “Az egész EU lényege a közös piac, hogy az állampolgáraink mindenütt azonos elbánásban részesülnek”

Az Euronewsnak nyilatkozott Andrej Plenkovic az Európai Néppárt rotterdami kongresszusán. A horvát miniszterelnök azt mondta, ő meg is mondta Orbán Viktornak, hogy kötelezettségszegésnek tartja a kettős magyar benzinárt.


Az Európai Néppárt elnökévé választották Manfred Webert

A politikus szerint a pártnak újra vezető szerepet kell vállalnia Európa jövőjében: például eltörölné a tagállami vétót.


Riport: valójában heteró emberek is LMBTQ-nak mondják magukat

Főleg társadalmi-politikai tényezőknek köszönhető az, hogy az előző években nőtt a magukat LMBTQ-nak mondók aránya Amerikában egy friss kutatás szerint.


ÁTÍRTÁK A SCORPIONS LEGHÍRESEBB DALÁNAK SZÖVEGÉT, MERT AZ „TÚL ROMANTIKUSAN SZÓLT OROSZORSZÁGRÓL”

Moszkva helyett Ukrajnáról énekelnek ezentúl a Wind of change című örökzöldben.


Brit NATO-misszióvezető: Az angol flottának harcolnia kellene az oroszokkal

Az Ukrajna elleni orosz fekete-tengeri blokád megszüntetésének érdekében vetnék be a hadihajókat.


Lézerkupolával vinné csődbe az ellenségeit Izrael

"A lézerrendszerrel az ellenség több tízezer dollárt kénytelen befektetni, mi pedig mindössze két dollárnyi áramot" – büszkélkedett Naftali Bennett miniszterelnök.


Nem annyira jó ötlet kivéreztetni Oroszországot

Míg kezdetben a nyugatiak elsődleges célja az invázió elleni védekezés volt, mára Oroszország teljes stratégiai felmorzsolása lett belőle – figyelmeztet Tom Stevenson, a New York Times energia, védelmi és geopolitika témákra szakosodott újságírója, aki a háború első heteiben Ukrajnából tudósított.


Fricz Tamás: Az Orbán-kormány önvédelmi fegyverkezésbe kezd

Az ötödik Orbán-kormányt a háború határozza meg. A Magyar Honvédségnek minden eshetőségre fel kell készülni, hangsúlyozom mindenre. A történelmi tapasztalat azt mutatja, hogy felkészültnek kell lennünk. – Fricz Tamás politológussal, a Civil Összefogás Fórum szóvivőjével beszélgettünk.


"Útmutatásul szolgálhat" - Engedélyezte a Biblia-per folytatását a Helsinki fellebbviteli bíróság

Engedélyezte az úgynevezett „Biblia per” felsőbb bíróságokon való tárgyalását a helsinki fellebbviteli bíróság. Paivi Rasanen volt finn belügyminisztert gyűlöletszítással vádolták meg, miután a homoszexualitást bűnként leíró bibliai idézetet tartalmazó tweetet tett közzé. A keresztény képviselőnőt első fokon felmentették.


VIKTOR ORBÁN, AZ ÁRULÓ

A Twitter-lájkoktól és saját bűn és bűztelenségétől megrészegült nyugat-európai véleményerőszakoló elit és a rábízott, dugdosni és ütnivaló lakossága közti szakadékra Ausztria esetében már hoztunk egy sor példát. Most a német közvéleményt szondázzuk meg!


Az Egészségügyi Világtanács figyelmeztet: A himlőoltás különösen veszélyes a Covid ellen beoltott emberek számára!

Az "Egészségügyi Világtanács" (World Health Council) a Covid-járvánnyal kapcsolatos kritikus álláspontjairól ismert – különös tekintettel a kísérleti védőoltásokra. Május 27-én a Tanács közleményt tett közzé honlapján a majomhimlőről, amelyben nemcsak a média rémisztgetésére figyelmeztettek, hanem arra is felhívták a figyelmet, hogy a kísérleti himlőoltással nagy körültekintéssel járnak el, különösen a Covid oltási kampányt kell engedni. Ez egy élő vakcina. Bár ez állítólag módosított himlővírusokon alapul, amelyek állítólag nem okoznak betegséget, és nem is képesek elszaporodni az emberi szervezetben – a vakcina kísérleti jellegű, és csak nagyon kis léptékben tesztelték; szintén alig vannak biztonsági adatok ( Report24 jelentették ). A COVID-OLTÁSOK VISZONT ÚGY TŰNIK, HOGY RONTJÁK AZ IMMUNRENDSZERT – AMI MÉG ÉRZÉKENYEBBÉ TEHETI ENNEK AZ ÉLŐ OLTÁSNAK A LEHETSÉGES KÖVETKEZMÉNYEIRE


Teszteljük tudásunkat! Melyik a majomhimlő?

Közzéteszünk néhány bőrbetegséget, bőrkiütést ábrázoló képet. Melyik ezek közül a majonhimlő?


A megfejtéseket holnap közöljük.

605 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page