top of page

Mindennapi szemezgetésünk (20:26) 2021.12.07.


T. Sz. fészbukos közlése Dél-Afrika kovidos valóságáról Kénytelen vagyok megtörni a csendet, egyrészt rohamosan gyógyulok, másrészt támadják a második hazámat. Dél Afrikában nincs kovid-mutáns, csupán a dél afrikai tudósok találtak egy botswanai valamit, ami ugyan kovid, de nagyon enyhe lefolyású, és erre hívták fel a világ figyelmét. Mit csinál a világ? Kovidot keres a negyven fokos afrikai nyárban, letilt innen mindenkit, hogy megölje az itteni turizmust. Kapjátok be. Egyetlen itteni ember nincs kovid miatt kórházban. Itt már mindenki hazudik. Nézzétek meg ezt a fotót, láttok rajta kovidot? Tisztában vagytok vele, mekkora ennek a nyugat európai méretű országnak a népessége? Hatvanmillió, az ötezer kilométeres óceánparthoz képest. Itt kereskedjetek a koviddal, ha birtok. Olyan UV van, megöl nyáron mindent...


Az előbb írtam egy posztot arról, hogy az orrnyálkahártyát borító nyákréteg egyik fő feladata valójában a légutakat fertőzni képes kórokozók kiszűrése, még mielőtt azok a relatíve védtelenebb alsó légutakba jutnának. És azt, hogy nem légúti fertőzésben szenvedő betegekből miért nem érdemes orrkaparékot venni, jól mutatja a 2017-es felmérés, ami kimutatta, hogy a bármely okból elhunytak 47%-ának orrnyálkahártyájából a légúti vírusok igen széles palettája mutatható ki. És nem, ez még mindig nem azt jelenti, hogy nincs COVID-19, vagy azt, hogy a SARS-CoV-2 nem lenne veszélyes bizonyos embercsoportokra. Hanem azt, hogy az orrnyálkahártya funkciója miatt onnan kb. bármilyen kórokozó kimutatható. Még akkor is, ha az adott kórokozó épp semmifajta tünetet nem mutat. A teljes közleményt ld a CDC saját tudományos lapjában: https://bit.ly/3pA9KD7


Gyermekpalota szervezői szerint ez ötletes és aktuális és szerintük mindez „az életet szolgálja”.


A Nemzetközi Valutaalap várhatóan lefelé módosítja majd az eurózóna növekedési előrejelzését az omikron variáns okozta bizonytalanságok, az újonnan bevezetett lezárások miatt, miközben az inflációs nyomás továbbra is tartós marad az IMF előrejelzése szerint. "Már egy ideje a hegy tetejéről ordítunk, hogy a koronavírus jelenti a legfőbb gazdasági kockázatot a világra. Nagyon erőteljesen javasoljuk, hogy oltsák át az egész világot. Volt előrelépés, de nem elég" – mondta Georgieva.


Az 5 és 11 év közötti gyermekek csak akkor kaphatnak oltást, ha fennáll a súlyos fertőzés kockázata számukra vagy a velük egy háztartásban élők számára – közölte a finn egészségügyi felügyeletre hivatkozva az RT.com. A fősodratú magyar nyelvű média szokásához híven ezt az információt is elhallgatta.


Egészen a hétvégén mintegy 40 ezren tiltakoztak Bécsben a zárlat és a februárra meghirdetett kötelező védőoltás ellen. Nehammer hivatalban lévő elődjei, Sebastian Kurz és Alexander Schallenberg gyakorlatilag kizárólag nyomással próbálták rávenni a vakcinaszkeptikusokat az injekció beadására.


A FAZ egykori újságírója magyarországi látogatásakor elmondta, hogy egy új, folytatásos könyvön dolgozik, amely még több tényt és bizonyítékot tartalmaz az újságírók és a titkosszolgálatok közötti együttműködésről. Röviddel ezután, 2017 elején, 56 évesen szívrohamban váratlanul meghalt. (a Szilaj Csikóról átvett cikk)
334 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page