top of page

Mindennapi szemezgetésünk (20:28) 2023.01.05.

Korábban Kirill orosz pátriárka szólított fel tűzszünetre.


Ezt az ukrán elnök főtanácsadója jelentette ki közösségi oldalán.


A német Blitz analógiájából kiindulva, egyáltalán nem kizárt, hogy az orosz Blitz célpontja Ukrajnában valójában nem is az energia-infrastruktúra, hanem valami egészen más. Az energia-infrastruktúra csupán a csali szerepét tölti be. Az orosz Blitz valódi célpontja az az integrált ukrán légvédelmi rendszer, ami a múlt év elején alaposan megnyirbálta az orosz légierő szárnyait. Ez a légvédelmi rendszer volt az, ami megakadályozta az oroszokat abban, hogy Ukrajnában is a szíriai forgatókönyvet alkalmazzák. Az orosz hadsereg logisztikai kálváriája akkor vált örökfilmé, amikor az orosz légierő nem tudta repülő tüzérségként támogatni a harcoló csapatokat, és a háború egy hagyományos tüzérségi háborúvá atavizálódott. Az energia-infrastruktúra egy olyan nagystratégiai értéket képvisel, amit Ukrajnának mindenáron meg kell védenie. Az energiahálózat védelmének a terhe egy olyan légvédelmi rendszerre zúdult, ami meglehetősen kimerült az ukrán légtér, és ezen belül a fronton harcoló ukrán csapatok védelmében. Az orosz bombázóhadjárat tömege, időzítése, intenzitása és többirányúsága arra van optimálva, hogy a lehető legnagyobb terhet rója az ukrán légvédelemre. A sajtóban gyakran emlegetett mérce, a sikeres lelövések arányszáma teljesen félrevezető. Ebben a megmérettetésben ugyanis nem az a lényeg, hogy az oroszoknak hány csapásmérőeszköze talál célba, hanem az hogy Ukrajnának hány légvédelmi rakétája maradt.


Az ukrán titkosszolgálat vizsgálatai során több tucat amerikai, illetve nyugat-európai cég alkatrészeit találtak meg az Ukrajnában kilőtt egyik iráni drónban. Elemzők szerint komoly kihívást jelent Amerika, illetve a Nyugat számára annak megakadályozása, hogy a perzsa rezsim kezébe kerüljenek legkorszerűbb fejlesztéseik. 52 ALKARÉSZBŐL 40-ET AMERIKA GYÁRTOTT LE.


A francia gyártmányú lövedéket harckocsik megsemmisítésére tervezték.


Újabb szintet emelnek az Ukrajnának szánt nyugati fegyverszállításokban: az ukrán hadsereg már szárazföldi harcjárműveket is kap az Oroszország elleni védekező háborújához.


A Francia Patriots mozgalom vezetője, Florian Filippo őrültségnek nevezte az AMX-10RC páncélozott járművek Kijevbe küldését, és felszólított az Ukrajnába irányuló pénz- és fegyverküldés megszüntetésére." Macron tankokat küld Zelenszkijnek : ez őrültség! Ez azt jelenti, hogy még jobban le kell "vetkőztetni" a francia hadsereget, és mindenáron folytatni kell a háborút! Abba kell hagynunk a pénz- és fegyverküldést, és a békére kell törekednünk: Macron és a NATO egyértelműen az ellenkezőjét teszik, – írta Philippot a Twitteren.


Törökországból származó Kirpiket videóztak le Romániában.


A modern háborúkban az ellenfél ma már szinte mindent lát.


Megszámlálhatatlan fertőzött, a kórházak zsúfolásig telve, gyógyszerhiány és csúcsra járatott krematóriumok. Ez Kína gyorsmérlege a zéró Covid-politika megszüntetése után. A hátraarc tökéletesen sikerült, de még senki sem tudja felmérni a súlyos következményeket. Január 22-étől jön a nagy kihívás, a kínai holdújév, amikor a hatalmas ázsiai országban szinte mindenki felkerekedik. (nu, ismételjünk tegnapról: most kell nagyon odafigyelni és észnél lenni! 1) a kínai vezetésnek elemi érdeke, hogy bebizonyítsa, jogos volt a néppel szembeni kíméletlen önkényeskedés; 2) az erőszakos teljes átoltásnak és lezárásnak is lehetnek ilyen tömeges, halálos következményei!)


Azok a fiatalok, akik gyakran használják a közösségi médiát, hiperszenzitívvé válnak a velük egykorúak visszajelzéseire, azokhoz képest, akik kevesebbet vannak online – derül ki az Észak-karolinai Egyetem kutatásából. Egy korábbi kutatás szerint az amerikai tinik 97 százaléka napi szinten használja a közösségi oldalakat, 46 százalékuk pedig „szinte egyfolytában” online van. Az agyi vizsgálatok során a rendszeres felhasználóknak három agyterületen nőtt az aktivitása: egyrészt a jutalmazásra reagáló területen, amely például akkor aktivizálódik, ha valaki valami jutalmat kap vagy pénzt nyer, de aktívabbá vált az a terület is, amely azért felelős, hogy az emberek észre vegyék, hogy valami kitűnik a környezetéből. Emellett intenzívebben működött az esetükben a prefrontális kéreg is, ami a megfontolt cselekvésre való képességet biztosítja.


A svéd nemzeti egészségügyi és jóléti bizottság arra hívta fel a lakosság és az egészségügyi szakemberek figyelmét, hogy körültekintően járjanak el a tinik nemváltásával kapcsolatban, mert nagyon kevés a tudás és a tapasztalat ezen a téren. Thomas Lindén, a bizottság egyik vezetője szerint azért fontos körültekintően kezelni a fiatalokat, mert „megmagyarázhatatlan okból nőtt azoknak a száma, akik ilyen diagnózist kapnak, különösen a 13-17 éves korosztályba tartozó lányok körében.


A világot elsöprő pedofíliajárvány ahelyett, hogy csapás lenne, valójában "a természet ajándéka" az emberiség számára – állítja Klaus Schwab, akinek Világgazdasági Fóruma kijelentette, hogy a pedofilokat a természet okkal hozza létre egyre nagyobb számban.


A római Szent Péter-bazilikában, Bernini olasz szobrász bronz kupolája alatt felravatalozott maradványok előtt egy férfi térdel: Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki bár nem katolikus, de szeretett volna személyesen tisztelegni XVI. Benedek emeritus pápának, aki 2022. december 31-én halt meg – olvasható a Le Monde cikkében.


A találkozó XVI. Benedek temetése előtt történt.


Nos, a mérgezésekért felelős laboratóriumok megoldást találtak a túladagolásra. Hagyom, hogy kitaláld, mi a "megoldás". Az. Opioidválság az USA-ban: tesztelési szakaszba lép a túladagolást megelőző vakcina. A vakcina nem gyógyítja a sóvárgást, de célja, hogy megelőzze a túladagolást és a túl sok fájdalomcsillapító okozta agykárosodást – írják…


Az amerikai kormány jóváhagyta a világ első méhek elleni vakcinájának használatát.


Meddig lehet még ezt a rendszert tűrni, ahol inkompetens szélhámosok uralkodnak?613 megtekintés

תגובות


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK