top of page

Mindennapi szemezgetésünk (20:37)Az Augsburger Allgemeine című lap a hírportálján a felmérést ismertetve kiemelte, hogy sok ázsiai országban már jóval az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) megjelenése előtt a mindennapok része volt a maszkviselés, és a világjárvány révén Németországban is meggyökeresedhet.


Az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint az ország nem szerzett érvényt a diszkrimináció tilalmának.


Így vállalnak szolidaritást azzal a fiúval, akit tavaly azért rúgtak ki, mert szoknyát viselt órán.


A hírportál szerint a szellőzetlen alvóhelységek ablakain rácsok voltak, több embert zsúfoltak be egy szobába rossz higiénés viszonyok közé, és az épületből hiányoztak a tűzbiztosági felszerelések is. A település polgármestere szerint a vendégmunkásokat megalázó körülmények közé kényszerítettek, és többeket közülük megfélemlített és fizikailag bántalmazott a munkát irányító üzemvezető.


A pert 22 károsult indította a cég ellen, de összesen körülbelül 20 ezren perelik a Johnson & Johnsont. A vádak szerint a cég tudott arról, hogy hintőporaik olyan zsírkövet, más néven talkumot tartalmaztak, amelyben azbeszt is volt, de erről nem tájékoztatták a vásárlókat. A vizsgálatok szerint már az 1970-es évektől kezdve gyártottak azbeszttartalmú hintőporokat, és évtizedeken át árusították azokat.


A légitársaságok zöme cinkosa volt a covid19 manővert levezénylőknek, első szóra lezárták a reptereket, felfüggesztették a szabad repülőutakat. Most pedig egyre több légitársaság fontolgatja azt, hogy csakis a beoltottak repülhetnek a járataikon. Éppen ezért igencsak furcsa, könnyen tragédiákba csapható helyzet állt elő, a beoltottak és a vérrögképződés veszélye miatt.


A szövetségi törvények értelmében a munkáltatók és az egyetemek nem kötelezhetik jogszerűen a COVID vakcinákat, mivel ezek nem engedélyezett, sürgősségi felhasználási engedélyt kapott termékek, amelyek definíciójuk szerint kísérleti jellegűek.


A járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet miatt állítólagosan a Schengeni egyezményt felfüggesztették, (?) és a zöldhatárt lezárták 2020. szeptember 1-étől és előreláthatólag, így is marad 2021. szeptemberig vagy az idők végezetéig. Nem értem, hogy jogilag egy nemzetközi egyezményt hogy írhat felül egy magyar törvény. Persze sok jogi furcsaság van a járvánnyal kapcsolatos jogi normák körül, melyek nem felelnek meg az Alkotmánynak, sem a jogszabályi hierarchiának. (A nemzetközi egyezmények állnak a legfelül.)


A közönséges megfázást okozó vírus hatékonyan kiszoríthatja a sejtekből a koronavírus-világjárványt okozó SARS-CoV-2-t – állítják a Glasgow-i Egyetem kutatói, akik laboratóriumi kísérletekre alapozzák az előbbi megállapodást.


Ivo Sasek: A válságból származó nyereséget szétosztani az olcsó hitelek helyett – A Korona-válságból kivezető utak
63 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page