VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Mindennapi szemezgetésünk (20:37)A járvány után is viselne maszkot a németek 40 százaléka

Az Augsburger Allgemeine című lap a hírportálján a felmérést ismertetve kiemelte, hogy sok ázsiai országban már jóval az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) megjelenése előtt a mindennapok része volt a maszkviselés, és a világjárvány révén Németországban is meggyökeresedhet.


Büntetést kap Románia, mert nem védte meg az LMBT-filmvetítést

Az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint az ország nem szerzett érvényt a diszkrimináció tilalmának.


Szoknyahordással tüntetnek spanyol férfi tanárok

Így vállalnak szolidaritást azzal a fiúval, akit tavaly azért rúgtak ki, mert szoknyát viselt órán.


Embertelen körülmények, rabszolgamunka várt a román vendégmunkásokra Hollandiában

A hírportál szerint a szellőzetlen alvóhelységek ablakain rácsok voltak, több embert zsúfoltak be egy szobába rossz higiénés viszonyok közé, és az épületből hiányoztak a tűzbiztosági felszerelések is. A település polgármestere szerint a vendégmunkásokat megalázó körülmények közé kényszerítettek, és többeket közülük megfélemlített és fizikailag bántalmazott a munkát irányító üzemvezető.


A Johnson & Johnson 2,1 milliárd dolláros kártérítést kell fizessen a rákkeltő azbeszttartalmú hintőpora miatt

A pert 22 károsult indította a cég ellen, de összesen körülbelül 20 ezren perelik a Johnson & Johnsont. A vádak szerint a cég tudott arról, hogy hintőporaik olyan zsírkövet, más néven talkumot tartalmaztak, amelyben azbeszt is volt, de erről nem tájékoztatták a vásárlókat. A vizsgálatok szerint már az 1970-es évektől kezdve gyártottak azbeszttartalmú hintőporokat, és évtizedeken át árusították azokat.


A covid19 kísérleti vakcina a vérrög-képződés lehetősége miatt veszélyes lehet azoknak, akik repülőre ülnek: már figyelmeztették a pilótákat, oltás után pár napig ne üljenek gépre

A légitársaságok zöme cinkosa volt a covid19 manővert levezénylőknek, első szóra lezárták a reptereket, felfüggesztették a szabad repülőutakat. Most pedig egyre több légitársaság fontolgatja azt, hogy csakis a beoltottak repülhetnek a járataikon. Éppen ezért igencsak furcsa, könnyen tragédiákba csapható helyzet állt elő, a beoltottak és a vérrögképződés veszélye miatt.


A szövetségi törvény tiltja a sürgősségi használatra vonatkozó kötelezettségeket COVID oltások, tesztek, maszkok

A szövetségi törvények értelmében a munkáltatók és az egyetemek nem kötelezhetik jogszerűen a COVID vakcinákat, mivel ezek nem engedélyezett, sürgősségi felhasználási engedélyt kapott termékek, amelyek definíciójuk szerint kísérleti jellegűek.


Így szívasd a külhoni magyarodat – Az Orbán-kormány valójában mit gondol a nemzeti összetartozásról?

A járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet miatt állítólagosan a Schengeni egyezményt felfüggesztették, (?) és a zöldhatárt lezárták 2020. szeptember 1-étől és előreláthatólag, így is marad 2021. szeptemberig vagy az idők végezetéig. Nem értem, hogy jogilag egy nemzetközi egyezményt hogy írhat felül egy magyar törvény. Persze sok jogi furcsaság van a járvánnyal kapcsolatos jogi normák körül, melyek nem felelnek meg az Alkotmánynak, sem a jogszabályi hierarchiának. (A nemzetközi egyezmények állnak a legfelül.)


Kísérletek bizonyítják: a közönséges náthavírus képes kiszorítani a koronavírust

A közönséges megfázást okozó vírus hatékonyan kiszoríthatja a sejtekből a koronavírus-világjárványt okozó SARS-CoV-2-t – állítják a Glasgow-i Egyetem kutatói, akik laboratóriumi kísérletekre alapozzák az előbbi megállapodást.


Ivo Sasek: A Korona-válságból kivezető utak

Ivo Sasek: A válságból származó nyereséget szétosztani az olcsó hitelek helyett – A Korona-válságból kivezető utak
61 megtekintés
MOGY-embléma_2019.png