top of page

Mindennapi szemezgetésünk (20:38) 2023.01.01.
A világ sokkal rosszabb hely lett 2023-ra, mint az elmúlt három évtizedben valaha

Itt van 2023, és nem örülhetünk. Tíz konklúzió! Bendarzsevszkij Anton írása.


Civil szemmel, avagy Friedman úr három tévedése

S akkor most vegyük sorba – szigorúan civil szempontból nézve – Friedmann úr állításait. Az első ugyebár az, hogy az orosz elnök alábecsülte az ukránokat. Nincs kizárva. Csakhogy azt ma már senki sem vitatja, gondolom, Friedmann úr sem, hogy ez már régen nem orosz–ukrán háború, még akkor sem, ha holnap véget ér, hiszen naponta számos cikkben olvashatjuk, hogy ez bizony proxyháború, azaz Amerika vívja nagyhatalmi szerepének megerősítésére ezt a csatát az oroszokkal, persze elvárva mindenkinek az anyagi segítségét a csatához, legyen az a civilek menekítése, vagy éppen a fegyverszállítások elrendelése. Az orosz elnök tehát Amerika Európát mozgósító, fegyverszállító és humanitárius segítséget nyújtó erejét becsülte le, nem pedig a nálánál cáfolhatatlanul kisebb erőt képviselő ukránokat.


Niall Ferguson: Az év, amikor ráébredtünk, hogy hidegháborúban állunk Kínával

Ez volt az az év, amikor az új és békés világrend álma végleg szertefoszlott.


Putyin Moszkvába hívta a kínai elnököt

A két vezető csütörtökön videókapcsolaton keresztül folytatott megbeszélést.


Vlagyimir Putyin orosz elnök teljes újévi beszéde magyar felirattal

Jelzés értékű, hogy a hagyományoktól eltérően idén nem a Kreml volt az orosz államfő mögött, hanem katonák. A főáramú média nagy valószínűséggel nem fog beszámolni a benne elhangzottakról, ezért tartom fontosnak ismertetni a teljes kép érdekében! (VilagHelyzete)


Nyugalmazott amerikai alezredes: nincs forgatókönyv Ukrajna győzelmére az Oroszországgal folytatott konfliktusban

Nincs forgatókönyv Kijev győzelmére az ukrajnai konfliktusban, mert a fegyveres erők a szükséges katonai erőforrások hiánya miatt képtelenek ellenállni az orosz hadseregnek – írta Daniel Davis nyugalmazott amerikai alezredes a 19FortyFive számára írt cikkében.


Az ezer családból álló ipari elit nem tudja átalakítani Németországot

Nacionalizmus és nemzetállam nélkül a liberalizmus is halálra van ítélve.


Kínában naponta 9000 ember hal meg koronavírusban – állítja egy brit adatszolgáltató cég

Ez közel kétszerese az egy héttel ezelőtti becslésnek.


Izrael megadóztatja a külföldről pénzelt NGO-kat, egy szakértő szerint erről is Orbán tehet

Az inspiráció Putyintól és Orbántól származik – mondja a palesztinok jogainak védelmével foglalkozó tanácsadó.


Victor Davis Hanson: Az új amerikai antiszemitizmus

"Most egy veszélyes új antiszemitizmus van divatban, elsősorban az afro-amerikaiak körében – különösen a prominens politikusok, hírességek és milliárdosok körében".


Politico: nem kell új járványhullámtól tartani az Európába utazó kínaiak miatt

Optimisták a járványszakértők és az európai kormányok: Olaszország kivételével egyelőre senki sem hiszi, hogy komolyabb kockázatokat hozhat az, hogy a kínaiak szabadabban utazhatnak külföldre.


A Bill Gates és Soros György által finanszírozott Biomilq emberi tejtermelő sejteket akar létrehozni

A Bill Gates és más globális milliárdosok által támogatott vállalat által laboratóriumban előállított "emberi tej" három-öt éven belül elérhetővé válhat - mondta Leila Strickland, a Biomilq társalapítója a CNN Businessnek.

Ez az Új Világrend világa egyre inkább mesterséges, amit néhány oligarcha új hóbortja is bizonyít. A BIOMILQ azon dolgozik, hogy emberi tejet termelő sejteket hozzon létre, ugyanúgy, ahogyan a húst is előállították laboratóriumban. Az észak-karolinai székhelyű BIOMILQ startup 3,5 millió dolláros befektetést kapott a Bill Gates és Soros György által létrehozott Breakthrough Energy Ventures alaptól, amelyet Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója, Mark Zuckerberg, a Facebook és Richard Branson, a Virgin alapítója, Reid Hoffman, a Linkedin, Jack Ma, az Alibaba és Michael Bloomberg is támogat.


A Robert W. Melone: A médiasztárok, influencerek, zenészek és művészek (gyakran pénzért) együttműködtek a kormányokkal és a nem kormányzati szervezetekkel, hogy támogassák az előre megtervezett (Event 201) információs háborút a polgárok ellen

Azonosítani kell őket, és el kell őket kerülni, mint ellenséges háborús kollaboránsokat és harcosokat.


2021 előtt a tanulmányok azt mutatták, hogy a sportolók hirtelen haláleseteinek átlagos száma évente 29 és 71 között volt

2021 januárja óta több mint 1000 sportoló "halt meg hirtelen".


Miért áll meg váratlanul a szív? Miért aggódik egyre több szakember, az mRNS oltások óta rendkívüli módon megszaporodott, hirtelen, megmagyarázhatatlan okokból bekövetkező halálozások miatt?

Dr. Scott Jensen, orvos, volt szenátor a szívmegállások okait magyarázza el laikusok számára is érthető módon.Gulyás Gergely az MTA-ról: Abszurd és igénytelenség, amit Novák Katalintól kértek

A Magyar Tudományos Akadémiának természetesen nem feltétlenül kell a kormánnyal egyetérteni, de minimális jogi igényességgel kell hogy rendelkezzen, amikor egy ilyen közleményt megír és nyilvánosságra hoz. Lehet, hogy a jogászprofesszorokat titokban kizárták az Akadémiáról, ezért nem értesültünk e sajnálatos fejleményről. Az elnöki kegyelmet összefüggésbe hozni egy munkáltatói intézkedéssel egy nem túl tájékozott gimnazistának megbocsátható ötlet, de egy olyan Akadémián, amelynek tagjai neves jogtudósok, abszurd és megengedhetetlen igénytelenség.”


Az ukrán kapitány és Gyárfás Tamás felett is ítéletet mondhatnak jövőre

Több éve tartó, fontos büntetőeljárások fejeződhetnek be első és másodfokon jövőre.


Chipbeültetés, humanoid robotok - ezek voltak idén a legizgalmasabb mesterséges intelligencia-újdonságok

Évről évre egyre gyorsabb fejlődés figyelhető meg a mesterséges intelligenciában (MI). 2022-ben többek között lenyelhető chipről, humanoid robotokról és állítólagosan öntudatra ébredt MI-ről is beszámoltunk.


Boldog új évet!
643 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page