top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:12) 2023.02.20.World Government Summit, vagyis Világkormányzási Csúcstalálkozó volt Dubaiban, ahol Davos után alig egy hónappal újra összeült a világelit, hogy meggyőzze a világot, itt az idő a világkormány létrehozására


Tombol egy új hidegháború, de csak Kína van abban a helyzetben, hogy ezt a történetet elvigye a teljes szakításig – írja az egykori görög pénzügyminiszter.


"Hogy merészeled ellopni a gyerekkoromat, a jövőmet és minden gyerek jövőjét azzal, hogy rabszolgasorba taszítasz minket az őrült digitális megfigyelési börtönödben."


„Az Európai Bizottság már decemberben elkezdett együttműködni a Fehér Házzal az Oroszországgal szembeni lehetséges szankciókról” – szögezte le.


A francia elnök szerint azonban nem cél, hogy teljesen tönkretegyék Oroszországot.


„A fegyverszállítások nem engednek más logikus következtetést levonni, mint azt az egyet, hogy le akarnak győzni bennünket” – szögezte le Maria Zaharova.


"Milyen rendszert fogunk megváltoztatni? Milyen irányt választunk Oroszország számára ? Olyan új normalitást kell kínálnunk nekik, amely számukra és számunkra is elfogadható."


A háború kezdete óta Sandu kormánya megpróbálta diverzifikálni az ország energiaforrásait, és „leszoktatni” az orosz gáztól való függőségről, de az ukrán infrastruktúra elleni támadások és a Romániából származó importáram költségei nem tették ezt lehetővé.


Tiltakozva a nehézfegyverek Ukrajnába szállítása ellen...


Több ezer ember gyűlt össze a Königsplatzon. Az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások leállítását követelték, a fő jelszó: "békét akarunk".


Rod Dreher a The American Conservative oldalán arról ír, hogy a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencia résztvevőinek többsége azt az üzenetet közvetítette, hogy a nyugati országok készen állnak az ukrajnai konfliktus eszkalációjára. Úgy tűnik, egyedül Orbán Viktor magyar miniszterelnök látja át, hogy mi készülődik, és ezt évértékelő beszédében ki is fejtette.


A miniszterelnök vasárnap magánvacsora keretében fogadta Vang Ji államtanácsost, a Kínai Kommunista Párt Központi Külügyi Bizottságának igazgatóját.


Nem ismerek "neonácikat " és "antiszemitákat", akik ennyire támogatták volna az izraeli és zsidó népet – írta magyarországi látogatása után a Likud külügyi igazgatója.


Természetesen nem marad el a párhuzam Orbán és Netanjahu között sem.


Mármint addig „nem szeretnék” ezt az európai adófizetők, amíg hazánkban „gond van a jogállamisággal”. Ismét megszólalt az Európai Bizottság alelnöke.


A miniszterelnök szombati évértékelője Németországban is visszhangra talált, a Süddeutsche Zeitung is beszámolt róla, főleg a német érintettség kapcsán. A Süddeutsche Zeitung Orbán Viktor évértékelőjével kapcsolatban kiemelte a Németországgal kapcsolatos megjegyzéseit, így azt is, hogy a magyar miniszterelnök szerint Németország hozzáállása megváltozott a háború kapcsán. „Egy évvel ezelőtt még nem voltunk egyedül a béketáborban. Ott voltak például a németek, akik nem szállítottak fegyvert, csak sisakokat. Ehhez képest néhány hét múlva Leopard harckocsik vonulnak keresztül Ukrajna földjén keletre, le, az orosz határ felé. Talán még a régi térképek is megvannak” – idézett a beszédből a német lap.


Külön kiemelte a beszédből, hogy Magyarország számára fontos a NATO-tagság, de azt is, hogy

Orbán szerint a NATO védelmi szövetség, és nem pedig háborús.


A lap szerint az, hogy Orbán tiltakozik az Ukrajnának szánt fegyverszállítás kapcsán, „nem akadályozza meg őt, az EU populista főnökét abban, hogy Magyarországot fegyverszállítási központtá alakítsa, és profitáljon Európa egyik legjövedelmezőbb iparágából.”


Oroszország részvétele miatt az ukrán parlamenti képviselők bojkottálni fogják az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Parlamenti Közgyűlésének 22. téli ülését, amelyet február 23-án és 24-én tartanak Bécsben.


Az ENSZ egy épület, a NATO egy darab papír, az EU egy fél vagy negyed darab papír. Ha az amerikaiak leszólnak Kijevbe, azonnal tűzszünet lesz. A Stratéga vendége Robert C. Castel volt. Összefoglaló.


Az ukrán elnöki tanácsadó szerint a vadászgépekkel le tudnák zárni az eget az orosz ballisztikus és hiperszonikus rakéták előtt.


Az olasz kormányfő a háború kitörésének egyéves évfordulója előtt el akart látogatni Ukrajnába. (khöm a képnek)


A belga kormányfő szerint nagylelkűek voltak, de ideje, hogy a költségvetési lyukak eltűnjenek. Az országban egyébként 500 euróval több a rezsiszámla, mint a környező államokban.


Európában egyáltalán nem ritka a távközlési vállalatokban az állami tulajdon – írja a Vodafone-felvásárlást vizsgáló elemzésében az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány.


...az Orvosi Titoktartás ürügyén.


52 kemón túl, amputált lábbal, 5., végstádiumú rákkal, 36 kg-ra lefogyva, orvosi diagnózis szerint még 15 nap életbenmaradási eséllyel, és egy gyermek szívének dobogásával a szíved alatt.


Az évek során arra jutottam, képtelenek vagyunk mihez kezdeni ezekkel a generációról generációra öröklődő terhekkel. Ezek tudat alatt működő, de bennünket mozgató traumák. Nézze, én alapvetően munkásember vagyok. Nem tartom magam a magyar magaskultúra képviselőjének, működtetem a gazdaságom, céget vezetek, csak közben gondolkodom is. Szeretem a hazámat és vérzik a szívem érte, mert nem tud képességeinek megfelelően teljesíteni. Ha ennyit tudnánk csak, megvonnám a vállamat, de nem erről van szó! Mindig kivillan valaki, csak azt általában elkaszálják.


Ez a meleg pár részletezi, hogyan választották ki gyermekük anyját fizikai kritériumok alapján. Azok a hetero párok ugyanúgy megvetendőek, akik a gyerekeket megvásárolható áruként kezelik.


946 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page