top of page

Mindennapi szemezgetésünk (17:30) 2023.03.05.Lehet, hogy most kaptuk meg az első őszinte és teljes bocsánatkérést a COVID-19 oltási megbízás miatt egy kormánytisztviselőtől, aki részt vett az oltási felhatalmazással kapcsolatos döntésekben. Ebben a megható videóban Anne Tessier, a kanadai Ontario állambeli West Nipissing tanácsnője hivatalosan bocsánatot kér. Elismeri, hogy a megbízások rosszak voltak. Elismeri, hogy tévedtek, amikor elfogadták őket, és a városi tanács tisztában volt ezzel. Anne hangja megszakad, ahogy ráébred a bocsánatkérésének fontosságára. "Szeretném elismerni, hogy ez a politika sok fölösleges szenvedést és ellenségeskedést okozott munkaerőnknek és közösségünknek. Úgy gondolom, hogy ezt a politikát tévedésből fogadták el 12 hónappal ezelőtt. (...)


Beperli a marylandi kisvárosi éttermet az a férfi, akit barátjával együtt kidobtak az általa rendszeresen látogatott helyről azzal az indokkal, hogy öreg és fehér emberek. Az étterem előtt tüntetés szerveződött, ahol a demonstrálók többek között a BLM-mozgalom (Black Lives Matter – a fekete életek számítanak) jelszavára emlékeztető, „Az öreg, fehér férfiak élete számít” feliratot emelték a magasba.


Nehogy aztán Putyin a végén még bombát dobjon ide. Elég a háborúból! Elég a kegyetlenségből és a végtelen szenvedésből. Ezért állunk ma itt. Ravasz húzás ez az amerikaiaktól. A lakosság többsége valószínűleg nincs tisztában azzal, hogy az USA hatalmas stratégiai katonai jelenléttel rendelkezik Németországban.


Ez nem afféle elvont vagy átvitt értelmű politikai megnyilvánulás részemről, nem, ez maga a rögvalóság. Úgysem fogják elhinni, pedig igaz. Történt, hogy a svájci határ közelében lévő Lörrach város önkormányzata levélben értesítette a lakásszövetkezetben lakó többnyire nyugdíjas, idős, beteg bérlőket, hogy kilakoltatják őket a lakásaikból azért, hogy a helyükre migránsokat tudjanak betelepíteni. Az önkormányzat meg is indokolta levelében: azt írták az idős, beteg németeknek, hogy bizonyára ők is tudják, hogy rengeteg bevándorló érkezett Németországba, és nekik az ő elhelyezésükről kötelességük gondoskodni.


A gyakran halálba vezető emberkereskedelem feltartóztatását sürgette Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter téren vasárnap délben elmondott beszédében, amely egy héttel követte a dél-olaszországi Calabriában történt hajókatasztrófát.


A finn külügyi bizottság alelnöke szerint a Fidesz és Orbán Viktor küldöttsége érkezik hozzájuk, nem pedig a magyar parlamenté.


Míg a magyar parlament jóváhagyását biztosra veszik a NATO-tisztségviselők, Ankarát nehéz lesz rávenni a svéd NATO-tagság támogatására.


Az Afrikai Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének elnöke szerint a döntés összhangban van a NOB álláspontjával.


Burns nagykövet szerint.


De itt mondta ki hangosan a csendes részt, elárulva, hogy bizonyos értelemben az USA Ukrajnára úgy tekint, mint egy bábura a nagyobb geostratégiai játékban, amely Oroszország végső legyőzésére irányul: kifejtette, hogy széles körű koalícióra van szükség, hogy megmutassuk: "Ez nem csak az Egyesült Államok és Oroszország... ez valójában az ukránok a fronton, ukránok harcolnak...".


(mecsoda különbség!)


Ez nem a demokráciáért való aggódás, hanem puccs-kísérlet a demokratikusan megválasztott kormány ellen, a megfélemlítés eszközeivel. Vélemény.


Állítja Cristian Terhes román EP-képviselő


A mesterséges intelligencia szerint 2100-ra Kárpátalja egy része Magyarországhoz fog tartozni. A térképen továbbá olyan érdekességeket láthatunk, mint Jugoszlávia, Ausztroszlovákia, valamint Ukrajna és Lengyelország látszólag Oroszország részét képezi.


Eközben a szankciók négyezer milliárd forintot vettek ki a magyarok zsebéből.


„A Magyarországgal szembeni kritika egész egyszerűen normává válik” – vallja Jeffrey Kaplan, aki a magyarországi zsidóság valós helyzetéről szerkesztett kötetet, s aki már személyesen megtapasztalta az uralkodó narratíva kényszerítő kereteit. Kaplan azt tanácsolja: „A magyaroknak sokkal jobban kell elmesélniük a történetüket”. Interjúnk!


A hackerek átvehetik az elektromos járművek irányítását, alapvetően két tényező teszi őket sebezhetővé: az első, hogy a modern autókban rengeteg csip található, főleg az elektromos meghajtásúakakban. Egy csúcskategóriás, belsőégésű luxusautóban körülbelül 150 félvezető lehet, míg egy elektromos járműben akár 3 ezer is – mondta Bert Ziegler kiberbiztonsága szakértő a WSJ Tech News Briefing podcastjében.


A megismételt elsőfokú eljárásban Budaházy Györgyöt tizenhét év fegyházra ítélték, de társaira is súlyos büntetéseket rótt a bíróság. A vádlottak szerint elfogadhatatlan az ítélet, és lehetetlen, hogy ezt helyben hagyja a Fővárosi Ítélőtábla. A megismételt elsőfokú eljárás után a miniszter fogalmazott: ebben az ügyben a bíróság már leszerepelt. Elfogadhatatlan mértékbe sérti a jogbiztonságot és a jogállami alapelveket, hogy 13-14 év után sem sikerült lezárni az eljárást. Egyre többen vannak a támogatók Budaházyék mellett egyre többen állnak ki, így például Csókay András idegsebész, Papp Lajos szívsebész, Varga Domokos György író, Hegedűs Lóránt református lelkész. Pár napja pedig Schiffer András volt országgyűlési képviselő, az LMP egykori elnöke állt a vádlottak mellé. Videoüzenetében hangsúlyozta: „Akkor, amikor túl vagyunk már olyan terrorcselekményeken mint a Charlie Hebdo- vagy Bataclan-merénylet, egészen hihetetlen, hogy azokra a cselekményekre, amiket elkövettek Budaházyék és társai, így minősítik.”


Gyülekező a bíróság előtt 8:00-tól. Minden jóérzésű és aggódó honfitársunkat szívesen látjuk! Legyünk minél többen az eseményen! Regisztráció nem szükséges! Az üggyel kapcsolatos híreket és a köztársasági elnöki kegyelem érdekében indított petíciót megtalálják a https://szabadsagot.com oldalon.


842 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK