top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:23) 2023.03.06....hivatkozva tagadhatatlan kapcsolatra a „moszkvai vax”-nak nevezett jelenség és a HIV-fertőzöttek hirtelen megugrása között a beoltott személyek között. Oroszország átoltottsága 61%. Trump elnökhöz hasonlóan Putyint is megtévesztette egy hazugság; egy ügyes orvosokból, egészségügyi szakemberekből és kormánytagokból álló globális konzorcium meggyőző fonalat sodort egy olyan vírusról, amely tönkretenné a világot, hacsak nem dolgoznak ki vakcinákat a lakosság mielőbbi beoltására. A WHO beszivárgott az orosz egészségügyi minisztériumba, és gonosz ügynököket ültetett a Miniszterek Tanácsába és az Állami Dumába, és a nyugati propaganda – Covid-beteg emberek meséi, akik holtan esnek össze az utcán – átszivárgott Oroszország egykor biztonságos határain. Egyetlen nemzet sem volt mentes az emberiség történetének legkidolgozottabb dezinformációs kampányától.


Oroszország pozíciói a kelet-ukrajnai Bahmut körül veszélybe kerülnek, ha csapatai nem kapnak lőszert – figyelmeztetett vasárnap az orosz Wagner zsoldoshadsereg vezetője. Jevgenyij Prigozsin szerint Oroszország Bahmut közelében lévő frontvonalai összeomolhatnak, ha erői nem kapják meg a Moszkva által februárban megígért lőszert. Egyelőre próbáljuk kideríteni az okot, hogy csak bürokratikus fennakadás történt vagy árulás” – mondta Prigozsin a Telegram-csatornáján, aki rendszeresen bírálja az orosz védelmi vezetőket tábornokokat.


A Wagner-vezér válasza: Girkin gyáva, úgy viselkedik, mint egy nő.


Az Institute for the Study of War elemzése arra is rámutat, miért vonulnak vissza az ukránok.


Végeláthatatlan sorokban a tankok, harcjárművek.


Az amerikai politikus egyértelművé tette azt is: az Egyesült Államok továbbra is finanszírozni fogja az ukrajnai háborút, mert az orosz hadsereg „felőrlése” mindig is az USA egyik központi célja volt.


Az Egyesült Államok végtelen háború felé való további sodródásának megállítását ígérte Donald Trump újbóli elnökké választása esetére a CPAC amerikai konzervatív konferencia záróbeszédében szombaton Washingtonban.


A német vezető szerint döntéseket csak Kijev bevonásával lehet hozni.


Olaf Scholz német kancellár kijelentette, hogy Kínára szankciók várnak, ha beavatkozik az ukrajnai konfliktusba, és katonai segítséget nyújt Oroszországnak, még akkor is, ha európai tisztviselők elismerik, hogy még nem láttak bizonyítékot arra, hogy Pekingnek ilyen szándéka lenne – írja az oroszhírek.hu.


Olaf Scholz német kancellár vasárnap arról beszélt, hogy Kína kijelentette: nem szállít fegyvereket Oroszországnak az Ukrajna elleni háborújához, ami arra utal, hogy Berlin kétoldalú biztosítékokat kapott Pekingtől a kérdésben – számolt be a Politico. Scholz az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel közösen tartott sajtótájékoztatón beszélt, aki újságíróknak elmondta, hogy az EU eddig semmilyen bizonyítékot nem kapott az Egyesült Államoktól arra vonatkozóan, hogy Peking halálos fegyverek szállítását fontolgatná Moszkvának. Maga Scholz a múlt héten sürgette Pekinget, hogy tartózkodjon az ilyen akcióktól, és inkább használja befolyását, hogy meggyőzze Oroszországot csapatai ukrajnai kivonásáról.


A véleménycikk szerint a Kommunista Párt úgy látja, hogy a háború számukra előnyös, mert eltereli az Egyesült Államok figyelmét Tajvanról.


A világ kétharmada nem támogatja a nyugati szankciókat, sőt, ebben egyfajta újgyarmatosítást lát – HÉTÉRTÉKELŐ


A Nova24tv.si. hírportál emlékeztetett arra is: Orbán Viktor többször kijelentette, hogy a keresztények a jövőben menekülni fognak Nyugatról Magyarországra.


A Dagens Nyheter szerint a magyar kormányfő túszul ejtené Európa biztonsági rendjét.


Pawel Lisicki véleménye szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök az ukrajnai háborút illető véleménye nagyon hasonló.


Az izraeli légierő 69. vadászrepülő századának 40 tartalékos tagja közül 37 vasárnap bejelentette, hogy az igazságszolgáltatási rendszer átalakítása elleni tiltakozásul nem jelenik meg a szerdára tervezett gyakorlaton, de az esetleges bevetéseket változatlanul végrehajtják – írta a ynet, valamint a The Times of Israel vasárnap.


A javasolt intézkedések sora mindenkire vonatkozik majd, aki kis hajóval érkezik az Egyesült Királyság partjaira.


A végre nem hajtott hazatelepítések szinte mindegyike – 22 408 eset – már azelőtt meghiúsult, hogy az előkészítésért felelős tartományi rendőrség átadta volna az elutasított menedékkérőt vagy menedékkérőket a hazaszállítást intéző szövetségi rendőrségnek.


A nemzeti oldalnak minden oka megvan az aggodalomra. Egyrészt azért, mert veszélyben van a nemzetünk, másrészt pedig, ami a kultúrát illeti, azért, mert nagyon sok fontos tettünket és olyan nagyszerű személyiségeket, akik a közelmúltban sokat tettek a nemzetért, továbbra is negligálnak – mondta Kondor Katalin, a Lovas István Társaság elnöke és a Magyar Rádió egykori elnöke a legutóbbi Polbeatben, Stefka Istvánnal és Huth Gergellyel beszélgetve. Huth Gergely arra a benyomására kérdezett rá, hogy a Lovas István-sajtódíj legutóbbi átadó ünnepsége egyfajta csendes tüntetés volt a nemzeti oldal mellett. Kondor Katalin arról is beszélt, hogy szeretnék, ha a kormányzat két fontos kérdésben, a jog és a kultúra témakörében tárgyalóasztalhoz ülne velük.


Felmondásuk letétbe helyezését javasolja az orvosoknak a Magyar Orvosi Kamara. A nyomásgyakorlást február elején kezdték el, a kamarai tagoknak járó Orvosok Lapjának februári számában egy sablont is elrejtettek a kollégáiknak. Az orvosi kamara túl messzire mehetett, ugyanis a kormány módosította a kamarai tagságról szóló törvényt, így amelyik orvos 25 napon belül nem tesz nyilatkozatot, automatikusan megszűnik a tagsága. A Gyurcsány-kormány vizitdíjat bevezető államtitkárának, Kincses Gyulának a vezetésével akár meg is szűnhet a kamara – számol be a Magyar Nemzet.


A 2022. novemberi adat még minimális, 0,6 százalékos növekedést mutatott, ezért is volt jelentős a trendváltozás – írja a Világgazdaság.


A megismételt elsőfokú eljárásban Budaházy Györgyöt tizenhét év fegyházra ítélték, de társaira is súlyos büntetéseket rótt a bíróság. A vádlottak szerint elfogadhatatlan az ítélet, és lehetetlen, hogy ezt helyben hagyja a Fővárosi Ítélőtábla. A megismételt elsőfokú eljárás után a miniszter fogalmazott: ebben az ügyben a bíróság már leszerepelt. Elfogadhatatlan mértékbe sérti a jogbiztonságot és a jogállami alapelveket, hogy 13-14 év után sem sikerült lezárni az eljárást. Egyre többen vannak a támogatók Budaházyék mellett egyre többen állnak ki, így például Csókay András idegsebész, Papp Lajos szívsebész, Varga Domokos György író, Hegedűs Lóránt református lelkész. Pár napja pedig Schiffer András volt országgyűlési képviselő, az LMP egykori elnöke állt a vádlottak mellé. Videoüzenetében hangsúlyozta: „Akkor, amikor túl vagyunk már olyan terrorcselekményeken mint a Charlie Hebdo- vagy Bataclan-merénylet, egészen hihetetlen, hogy azokra a cselekményekre, amiket elkövettek Budaházyék és társai, így minősítik.”


Gyülekező a bíróság előtt 8:00-tól. Minden jóérzésű és aggódó honfitársunkat szívesen látjuk! Legyünk minél többen az eseményen! Regisztráció nem szükséges! Az üggyel kapcsolatos híreket és a köztársasági elnöki kegyelem érdekében indított petíciót megtalálják a https://szabadsagot.com oldalon.


1 012 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK