top of page

Mindennapi szemezgetésünk (18:32) 2023.03.09.Novák Katalin decemberi döntése olyan vádlottat is érintett, akit négy évre ítéltek, azaz olyan súlyú büntetést kapott, mint a most kiszabott maximumok – hívta fel a figyelmet ügyvéd.Az ítélethirdetés után a résztvevők egy része elénekelte a Szózatot, ami miatt a bíró elrendelte a terem kiürítését. Budaházy támogatói nem akartak ennek eleget tenni, a terembe készenléti rendőrök érkeztek. A bíró később visszavonta ezt az utasítást, így mindenki maradhatott.


Európa számításai nem jöttek be a háborúban, az IMF előrejelzései szerint Oroszország gazdasági növekedése már idén megelőzi Németországét, így már látható, hogy az oroszok évekig is tudják finanszírozni a háborút. Eközben Európa elveszíti egyik legfontosabb exportpiacát, és az egyik legmegbízhatóbb olcsó energia- és nyersanyag-beszállítóját. Nem lehet nem észrevenni, hogy mire megy ki a játék.


„Szeretném, ha tudnád, hogy az amerikai fiaink és lányaink nem fognak harcolni a te háborúdban.” Kari Lake hozzátette: „Ez nem a mi harcunk. Ez nem a mi háborúnk. Nekünk Amerika az első. A gyerekeink a legfontosabbak.”


„Jelenleg arra várunk, hogy a legmodernebb fegyvereket is megkapják a különböző egységek” – üzente a Wagner-vezér.


Csütörtök hajnalban rég nem látott erővel támadt Ukrajnára az orosz hadsereg, mely többek között hiperszonikus rakétákat lőtt ki ukrán városokra. Jurij Ihnat az ukrán légierő szóvivője a CNN-nek elmondta, olyan intenzitású volt a támadás, amelyhez foghatóra nem emlékszik. Ihnat ezt azzal indokolta, hogy Moszkva többféle rakétát is használt egyszerre, beleértve hat H-47 Kindzsal rakétát is kilőttek, melyre korábban még nem volt példa. A szóvivő megerősítette, hogy sem a H-22-es, sem a Kindzsalt nem tudja lelőni az ukrán légvédelem.


A tábornok szerint a légi, tengeri és földi indítású fegyverek Ukrajna katonai infrastruktúrájának, védelmi és ipari komplexumainak kulcsfontosságú elemeit, valamint az ezeket támogató energetikai létesítményeket találták el. Konasenkov szerint a csapás elérte célját, és minden kijelölt létesítményt eltalált, megzavarva az ukrán fegyveres erők tartalékosainak átcsoportosítását, és a külföldi fegyverek vasúti szállítását.


Tatjana Moszkalkova közzétette a neveket is.


Egy ukrán cégtől bérelték a hajót, amivel elkövették az akciót. (khöm)


A Hlavné správy szerint a szlovák lakosság nagy része Magyarország háborús (helyesen: háborúellenes) álláspontjával ért egyet.


A kormány nem kíván változtatni az erőteljes piaci és magántulajdon iránti elkötelezettségén – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján.


A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján beszélt erről a miniszterelnök.


Csütörtök reggel országszerte lezárták az utakat Izraelben annak a tüntetéshullának a részeként, ami a Netanjahu-kormány igazságügyi reformcsomagja miatt indult el.


Könnygáz és gumibot után – a napokig tartó tiltakozások végül elérték céljukat, nem lesz orosz mintájú ügynöktörvény, nem lesz listázás.


(nu, mi lesz itt majdan?)De mikor megy már börtönbe ?


Így bűnös 7,7 millió ember megölésében.


Az eseményen Michael Wallace Banach apostoli nuncius is részt vett.


...az emberi agy működtette számítástechnikáig. Úgy hangzik, mintha a Mátrix című filmből emeltem volna ki a sort, pedig ezek a koncepciók egyes szakértők szerint valósággá válhatnak és ez az időpont talán nincs is olyan messze, mint azt néhányan gondolni szeretnénk.Szörnyű dolog az, amikor valaki szeretne gyermeket, de egészségügyi, vagy biológiai okokból ez nem lehetséges. Az asszisztált fogantatás és reprodukciós segítségnyújtás, és az ahhoz kapcsolódó genetikai kísérletezés azonban elsősorban nem az emberek megsegítéséről szól. Mindenekelőtt a populáció menedzseléséről beszélünk eugenisták által, és egy óriási üzletről. Ha tényleg a megoldást keresnénk a rohamosan növekvő számú terméketlenségtől szenvedő embertársaink számára, akkor a jelenleg genetikai kísérletezésbe ömlesztett dollár milliárdok inkább olyan kutatásokra lennének elköltve, amik a nemzésképtelenség pontos okait tárnák fel.


Ebben a cikkben az I. rész a törökországi földrengések történetére fog összpontosítani, miközben kiemeli azt a tényt, hogy a 2023. február 6-i földrengést megelőzően Dél-Anatóliában nem volt újabb bizonyíték vagy történelmi feljegyzés a „jelentős földrengés” tevékenységéről. A II. rész áttekintést nyújt a környezeti módosítási technikákról (ENMOD). A III. rész az ENSZ Közgyűlése által 1977-ben ratifikált , a környezeti módosítási technikák katonai vagy bármely más ellenséges használatának tilalmáról szóló egyezményre összpontosít.


Miután a különvonat beért az állomásra, az egyenruhások szinte azonnal ellepték a szerelvényt, majd ezt követően a vagonokból egyesével szállították le a Fradi-szurkolókat. „Töviről hegyire átvizsgáltak minket.

Táskáinkat széttúrták – nem mi mutattuk meg nekik, hanem ők kezdtek el matatni bennük –; ezután le kellett vennünk a sapkáinkat, kabátjainkat, pulóverjeinket; így motoztak át” – ecsetelte a történteket, hozzátéve, hogy tőle például egy svájci bicskát vettek el, ami a táskájában pihent, összecsukva. Hiába mondta a rendőröknek, hogy egyáltalán nem tervezte bevinni az eszközt a stadionba – nem is lehetne, oly szigorú a stadion-beléptetési procedúra –, az egyenruhások mégis elkísérték őt egy külön sátorba, amelyet már jóval a vonat érkezése felállítottak a hatóságok, és felvettek az „esetről” egy jegyzőkönyvet – jegyezte meg.


Az egykori politikus is reagált a Fradi-szurkolókat ért atrocitásra.


Magukat az „egyház áldozatának” tartják. Varsóban LMBTQ-aktivisták provokáltak a Szent Kereszt templomban – számolt be a Védett Társadalom Alapítvány Facebook-oldalán.


Dave McConnellt tavaly augusztusban ítélték el a bíróságon, mert rosszul határozta meg egy férfi nemét, miközben prédikált, és megjegyzést tett arra, hogy férfi létére női ruhában van.


Február 23-án Christophe Fouqueré, a Sorbonne Paris Nord Egyetem elnöke különös kör-e-mailt küldött az alkalmazottaknak és a hallgatóknak. A levélben Fouqueré arra hívta fel a figyelmet, hogy azokat a hallgatókat, akiket az egyetem épületén belül, illetve „az egyetem területén bárhol imádkozáson kapnak, rendre utasítjuk, hogy ez a fajta magatartás ne fordulhasson elő újból”.


A HVG által rendelt kutatás szerint egyre többen vannak azok, akik szerint jó irányba mennek a dolgok.


„Magyarország nem hagyja magát! A mai napon ellenkérelmet nyújtottam be az Európai Unió Bíróságához a magyar gyermekvédelmi törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásban” – jelentette be szerda esti Facebook-posztjában Varga Judit, aki leszögezte: a kormány továbbra is kitart azon megyőződése illetve az Európai Unió Alapjogi Chartájában foglaltak mellett, hogy az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik, a gyermekek neveléséről dönteni pedig a szülők joga.


Gav Max véleménycikkében hangsúlyozta, hogy Samantha Powert nem fogadták kitörő örömmel a magyarok.


Nuccio Ordine filozófus véleményezte, hogy egyre több uniós tagállam akar határkerítést.


Mindezt aznap, amikor a feministák is támogatásukról biztosították a nyugdíjreform elleni gigasztrájkot.
639 megtekintés

Commenti


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg