top of page

Mindennapi szemezgetésünk (09:54) 2023.03.11.A vádlottak elszállítását követően a családtagok és hallgatóság egy nagyobb csoportja gyalog vonult az ítélőtábláról az Igazságügyi Minisztériumhoz, ahol Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár az épület előtt várta az érkezőket. Végighallgatta a Budaházyné Trencsányi Bernadett által írt és Gaudi-Nagy Tamás által tolmácsolt – immáron végrehajtási – kegyelmi kérvényt, amelyet azzal egészítettek ki, hogy kérik a kegyelemről való döntésig az ítélet végrehajtásának félbeszakítását. Répássy Róbert arról biztosított mindenkit, hogy a kegyelmi eljárás folyamatban van, a büntetés letöltésének felfüggesztéséről viszont csak azt követően tudnak dönteni, ha az ítéletnek legalább a rendelkező részét írásban megkapták. Ez vélhetően néhány napot vesz csak igénybe.


Szerinte a civil szervezetekről szóló törvény „csak ürügy volt arra, hogy megkíséreljék a kormány erőszakos leváltását”.


Az Egyesült Államoknak nincsenek üzemben és jelenleg nem is dolgozik olyan hiperszonikus rakéták létrehozásán, amelyek az Oroszországban működő rakétákkal azonos nukleáris robbanófejek hordozására alkalmasak – jelentette ki Paul Freisthler, az amerikai katonai hírszerzés egyik vezető kutatója az amerikai képviselőház stratégiai fegyverzeti albizottságának meghallgatásán.


A NATO-csapatok belépése Ukrajnába harmadik világháborúhoz vezethet - írta a Twitteren Jeffrey Young amerikai demokrata politikus, Kentucky kormányzójelöltje.


A kormányzó liberálisok jelöltjei érdekében avatkozott be Kína Kanadában két választáson is, az ügyben parlamenti bizottság nyomoz.


Felmentette a bíróság David McConnell brit keresztény utcai prédikátort, akit tavaly amiatt ítélt el a Leedsi Magisztrátusi Bíróság, mert a biológiai nemének megfelelően mert megszólítani egy "tansznemű nőt" (biológiailag férfit), a 19 éves Farrah Munirt.


Nem hiszem, hogy a csángóságot „meg kell menteni”. Itt feladat van, amit el kell végezni – mondja a Mandinernek Hegyeli Attila, a csángómagyar szövetség oktatási programjának koordinátora.


„Annak a hangja beszél ebből a jelentésből, aki finanszírozza” – véli az államtitkár, aki szerint ezeket a rangsorokat már senki nem veszi komolyan.


Megint kikutatták, hogy mi például miért vagyunk mucsaiak. Mások meg miért is #BezzegOrszágok. Nagy Gábor írása.


Három év alatt közel 500 millió fontot (több mint 200 milliárd forintot) ad Nagy-Britannia Franciaországnak, hogy az a lehető legtöbb, csónakon átkelni próbáló migránst állítson meg – írja a Bbc. A pénzből plusz 500 rendőrt állítanak szolgálatba, és egy új fogdát is építenek Franciaországban.


Orbán Viktor beszéde a gazdasági évnyitón: "Nem tudjuk azt megengedni, hogy azért, mert bizonyos populációból behozott vendégmunkások, egyes gazdasági munkaadók szerint, jobb munkaerőt képviselnek, mint az itt még meglévő magyarországi tartalék, és azért inkább őket hozzák be -- ezt nem tudjuk megengedni. Tehát Magyarország a magyaroké, a munkahelyek is elsősorban a magyaroké. A magyar gazdaságnak, elsősorban a magyar embereknek kell, hogy munkát adjanak. Csak utána jöhet mindenki más. És itt el kell kerülnünk egy csapdát, egy nyugat-európai csapdát, ami nagyon nehéz lesz, és összehangolt cselekvést kívánnak a kamarával..."


„A bojkott nem a diákok ellen, hanem éppen értük történik” – állítják a pedagógusok.


Nagyon veszélyesnek tartja, hogy némelyik médium ilyen információkat terjeszt.


Még 2013-ban vásárolták az ingatlant, amikor az ukrán elnök még színészkedett, igaz, a tengerparti házat 2014, a Krím orosz megszállása óta nem látogatták.


Aztán lehajították.


Az orosz-ukrán háború dúlása ellenére Inna Sovsun ukrán parlamenti képviselő számára jelenleg az az egyik legfontosabb ügy, hogy a nem házas azonos nemű párok jogilag ugyanolyan státuszba kerülhessenek, mint a heteroszexuális párok.


A Texas Tech Egyetem menesztette vezető kosárlabdaedzőjét, miután egy szolgákról szóló bibliai verset idézett. „Azt mondtam, hogy a Bibliában Jézus arról beszél, hogy mindannyiunknak vannak főnökeink, és mindannyian szolgák vagyunk” – mondta Mark Adams edző a Stadiumnak. Az egyetem saját közleménye szerint Adams „arra bátorította a diák-versenyzőt, hogy legyen fogékonyabb az edzésre, és bibliai verseket idézett a munkásokról, tanárokról, szülőkről, és az urukat szolgáló rabszolgákról”.


A német katolikus egyház megújításán dolgozó - püspökökből és a katolikus közösség világi képviselőiből álló - testület pénteken megszavazta, hogy 2026 márciusától be kellene vezetni, hogy az azonos nemű párok is kaphassanak hivatalos egyházi áldást Németországban.


Ez a tendencia még a főiskolai vagy egyetemi végzettségű személyeknél is megfigyelhető.


Novák Katalin amerikai látogatásának utolsó állomásán, a katolikus magánegyetem hallgatói előtt a keresztény elvű politizálásról szólva kijelentette, hogy ez egymás tiszteletén alapul. Rámutatott, hogy a kormányzás keresztény alapú alternatívája működőképes a gyakorlatban és nem csupán elmélet. Ahhoz, hogy ez elérhető legyen, szükség van a végrehajtáshoz szükséges kormányzati hatalomra, hiszen a puszta alapelvekkel a cselekvéshez szükséges hatalom nélkül semmit nem lehet elérni, ahogyan a puszta végrehajtó hatalom jó alapelvek nélkül szintén semmit sem ér – tette hozzá. Szükség van a jó alapelvekre, értékekre, nagyon erős meggyőződésre, és azok gyakorlatba ültetéséhez megfelelő hatalmi pozícióra – fejtette ki a köztársasági elnök.


"Ne nyúljatok a szabadságunkhoz!" Kiáltja a végén. Elképesztő, milyen kifinomult az agykontroll művelet.


A világ legnépesebb muszlim állama is csatlakozhat az Ábrahám-egyezményhez.


Irán és Szaúd-Arábia külügyminiszterei nemsokára személyesen is egyeztetnek. (nu, Nyugat alkonya)


Ferenc pápa elképzelhetőnek tartja a papi cölibátus eltörlését. A katolikus egyházfő erről az argentin Infobae hírportálnak adott interjújában beszélt. Emlékeztetett arra: a keleti katolikus egyházakban engedélyezett, hogy egy pap nős legyen. „Nincs ebben ellentmondás” – jelentette ki a 86 éves egyházfő.


Hogy elkerüljük ezt a visszás helyzetet, nincs más választásunk, mint meghirdetni a Fizess készpénzzel! mozgalmat. Azért is ragaszkodjunk a papírpénz létezéséhez és az azzal történő fizetéshez, mert nem szabad hinnünk annak az átverésnek, miszerint ma már csak a bűnözők azok, akik készpénzzel fizetnek, mivel a rendes embereknek nincsen semmiféle takargatnivalójuk ez ügyben. Hiszen még léteznek olyan generációk, amelyeknek főként életkorukból adódóan nem természetes kártyával, pláne nem mobiltelefonnal fizetni, mondjuk a közértben vagy akár villanyszámlájuk rendezése közben.


2023 márciusában itt van a világ legnagyobb oltáshalál-emlékműve...


Amerikában...


Már csak Biden aláírása hiányzik.


A La Verità című újságból kiderül, hogy a hatóságok a Covidtól való félelmet keltették és manipulálták, hogy rákényszerítsék a tömeget az ellenőrzések és korlátozások elfogadására.


Szlávik? Győrfi? Merkely?976 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK