top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:02) 2023.03.19.Dr. Christian Fiala, nőgyógyász: “Ha megnézi az ember, hogy mi történt ezzel a korona-“oltással”, ezzel az injekcióval, akkor ez nemcsak a Contergan-botrány tanulságainak figyelmen kívül hagyása, hanem a tudatos halomba döntése mindannak, amit tudunk és amit időközben megtanultunk. Minden mintha tudatosan lenne semmibe véve. A gyártó 2020 decemberében az engedélyezési tájékoztatóban leírta, hogy gyakorlatilag nincsenek kismamákon végzett tanulmányok, mégis a legtöbb egészségügyi hatóság és egészségügyi miniszter ajánlotta ezt az injekciót a terhes asszonyoknak is, illetve rájuk is erőltették. Egy igazi kampány volt. És az első adatok, amik most már rendelkezésre állnak, azt mutatják, lehetséges, hogy egy katasztrófa közeledik, ami sokkal rosszabb mint amilyen a Contergan volt, mégpedig világszerte.”


A floridai kormányzó tengelyt akasztott Bidennel a nemváltó műtétek ügyében.


Ron DeSantis floridai kormányzó nem hagyta szó nélkül az Egyesült Államok elnökének mondatait, aki amellett tette le a voksát egy interjúban, hogy szövetségi szinten kellene engedélyezni a nemváltó műtéteket – írja a Christian Post.


...és "nem szabadna engedélyezni a visszafordíthatatlan műtéteket vagy a sterilizáló gyógyszereket legalább 18 éves korig".


Egy nemrég közzétett új közvélemény-kutatás szerint a 2024-es elnökválasztási verseny rendkívül szorosnak ígérkezik.


Egyikük 3,5 millió dollárt utalt át a Joe Biden fia által alapított Rosemont Seneca Thornton befektetési vállalatnak.


A német kancellár úgy véli, senki sem áll a törvények fölött. (nu, nemhogy senki, hanem mindenki, akit ők akarnak)


A lap úgy véli, „nem ez a módja, hogy sarokba szorítsák Putyint.”


Az amerikai kormány azzal fenyegetőzött, hogy letartóztatja és szankcionálja a Nemzetközi Büntetőbíróság bíráit, ha azok amerikaiakat üldöznek háborús bűnök miatt Afganisztánban. A megrémült ICC bírák meghátráltak.


Az ABC News amerikai televíziós csatorna Youtube-csatornáján közzétett egy történetet, amely az "orosz nyelv és kultúra elutasításáról" szól. A felvételen egy Kijev külvárosában található nyomda látható , ahol az orosz irodalom alkotásait semmisítik meg. A közönség Puskin, Csehov és más klasszikusok könyveit láthatta. Ezt követően megjelentek a képek a műemlékek lebontásával. A netezőket felháborította a látottak.


Erdogan Oroszország, Ukrajna és az ENSZ erőfeszítéseit is megköszönte, egyúttal leszögezte, hogy a megállapodás életbevágóan fontos a globális élelmiszerellátás stabilitása szempontjából. Felidézte, hogy az egyezség alapján több mint 800 hajó mintegy 25 millió tonna gabonát juttatott el a világpiacra. A török elnök a hosszabbítás bejelentésekor annak időtartamáról nem szólt. Korábban Kijev elutasította azt az orosz felvetést, hogy 120 nap helyett csak 60 nappal hosszabbítsanak, arra hivatkozva, hogy az eredeti megállapodásban feketén-fehéren rögzítették, hogy legalább 120 nappal lehet hosszabbítani.


Az alpesi ország sokat nyer a háborúkból: 2022-ben harmadával nőtt a svájci fegyver- és lőszerexport, ezzel 1 milliárd dollár értékben adtak el svájci gyártmányú fegyvereket szerte a világon.


„Lengyelország számára rendkívül veszélyes következményei lehetnek, ha vadászgépeket szállít Ukrajnába” – vélekedett Thierry Mariani.


A lengyel kormány január közepén már módosította a Legfelsőbb Bíróságról szóló törvényt, hogy eleget tegyen az Európai Bizottság feltételének ahhoz, hogy végre hozzájusson a helyreállítási alap pénzeihez. Ehhez azonban a reform másik pilléréhez, az Alkotmánybírósághoz is hozzá kell nyúlnia – az viszont egy nagyon nehéz ügy.


Az észak-koreai állami újság szerint önként jelentkeztek.Mindez üzenet a globális Nyugat felé is: Kazahsztán, amely a világ két leginkább szankcionált országa, Oroszország és Irán, valamint az új hidegháború keleti pólusa, Kína közé ékelődött, a gazdasági konnektivitáson túlmutatóan letette a voksát a szabad világ, a demokrácia mellett is. Tehetünk úgy, mintha ezt nem is vennénk észre – vagy kezelhetjük Kazahsztánt akként, ami: egy természeti erőforrásokkal gazdagon megáldott, dinamikus, demokratizálódó ázsiai középhatalomként, amellyel Magyarország Európában az elsők között kezdett jó kapcsolatokat kiépíteni.


Hónapokon át várta, hogy a légitársaság kártérítést fizessen neki, azonban erre nem került sor.Idén 17. alkalommal adták át a Mikszáth Kálmán-díjat, amelyet 2006 óta az évszázados magyar hagyományokra épülő, nemzeti, konzervatív, szabadelvű újságíró hagyományokat ápoló” újságíróknak ítél oda a kuratórium. Idén Kondor Katalint, Horváth Szilárdot, Kakuk L. Tamást, Császár Attilát és Szilágyi Ákost részesítették elismerésben. Varga Ádám videóriportunkban arra kérte a díjazottakat, mondják el, milyen értékeket kell követne egy “nemzeti” újságírónak és mit üzennek a másik oldalon dolgozó kollégáknak?


999 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page