top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:43) 2023.03.21.Stier Gábor, a moszkvater.com főszerkesztője úgy fogalmazott, a hegemón szerepéből folyamatosan veszítő Nyugat kétségbeesett kapálózásáról van szó, amellyel lejáratja a saját maga által felépített berendezkedést és szabályokat.


Az egészség a betegség. A gazdagság a szegénység. A filantrópia a gyilkosság.A francia demokrácia Emmanuel Macron elnöksége idején... A politikusok által valaha elhangzott elképesztő szlogen után, miszerint "az otthon maradás életeket ment", a logikusan következő rendőrségi fenyegetés: "ha életben akarsz maradni, menj haza!".


Nem tüntetni. Csak úgy.


Fidel Castro, 1992 körül


A globális terrorizmus epicentruma világszerte a Száhel-övezet a szubszaharai Afrikában, amely a globális halálos áldozatok közel felét (43%-át) teszi ki – derül ki a Globális Terrorizmus Index (GTI) legfrissebb kiadásából.


Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a konstruktív tartózkodás intézményét alkalmazza a kérdésben – jelentette be a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.


Azt közölték: csak egy olyan állásfoglalást elleneztek, amelyet Josep Borrell akart kiadni az Unió összes tagállamának nevében.


Sem Magyarországnak, sem Európának nem érdeke a szomszédunkban dúló háborús konfliktusba való belekeveredés, ezért is szeretnénk, ha Magyarország Ausztriához hasonlóan a katonai semlegesség ösvényét választaná - mondta a Mi Hazánk elnökhelyettese a Hír TV-ben, ahol a március 15-i tüntetés kapcsán a nemzeti szuverenitásunk fontosságáról beszélt.


Az orosz elnök elárulta, hogy erre abban az esetben kerülne sor, ha megszűnne a fekete-tengeri élelmiszer-megállapodás.Megkezdődött az informális találkozó Vlagyimir Putyinnal


Az Egyesült Államok azt várja a kínai elnöktől, hogy most zajló moszkvai látogatásán az államok szuverenitása és területi egységének sérthetetlensége mellett érveljen, összhangban ENSZ alapdokumentumával – hangzott el a Fehér Ház hétfői sajtótájékoztatóján.


„Az újonnan kialakult Nyugat-ellenes blokk potenciálisan sokkal veszélyesebb, mint a kommunista Kínával együttműködő volt Szovjetunió” – írja a lengyel lap publicistája.


A Krónika számolt be róla, hogy egy felmérés szerint a válaszadók 64 százaléka nem szállítana fegyvert a megtámadott országnak.


Előkerült egy felvétel Irak 20 évvel ezelőtti lebombázásáról. Mint ismeretes, 2003. március 20-án indult az amerikai katonai akció, amelynek során az USA lerohanta Irakot.

A videó tanúsága szerint a bombázás éjszaka közepén érte Bagdadot, pillanatokon belül földi pokollá változtatva a várost.


Joe Biden idáig tagadta a vádakat.


Soros György által támogatott ügyész viszi Trump új ügyét, ami miatt állítólag letartóztathatják. Ez azonban elnöki ambícióiban nem fogja megakadályozni a politikust.


10 szavazaton múlt.


Franciaországban komoly tüntetések törtek ki a kormány elleni bizalmatlansági indítványok elbukása után.A 90 000 tonnányi kőolaj a cégcsoport szlovákiai finomítójába kerül.


A Helsinki Egyetem már készül a cím ünnepélyes átadására.


Erős kézzel tenne rendet a német egyházban Gerhard Müller és Raymond Leo Burke bíboros.


Az Axióma összeállításában arra hívta fel a figyelmet, hogy „az aktív eutanázia legalizálása nem várt következményekhez vezethet”.Világszerte rohamléptekkel nő a ChatGPT népszerűsége, a médiában megjelenő hírek azonban csak az alkalmazás intelligens válaszokat generáló tulajdonságát emelik ki egy tanulmány szerint, miközben elrejtik a veszélyes oldalát a fogyasztók elől: a bűnözők ugyanis visszaélhetnek a chatbottal, így elősegíthetik, hogy viszonylag alacsony költséggel, automatizált módon lehessen tömeges csalási kampányokat létrehozni, ez pedig az eddigieknél is nagyobb adathalász-támadások új hullámát idézheti elő.

938 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page