top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:26) 2023.03.23.Három különböző ország elnöke halt meg nem sokkal azután, hogy megtagadta a COVID-19 vakcina terjesztését. A legutóbbi Jovenel Moise haiti elnök, akit a múlt héten Port-au-Prince-i otthonában egy zsoldoscsoport meggyilkolt. Napokkal Moïse meggyilkolása után a Fehér Ház sajtótitkára, Jen Psaki bejelentette, hogy az Egyesült Államok 5 millió dolláros segéllyel és egy FBI-ügynökökből álló csapattal együtt "már a jövő héten" COVID vakcinát küld Haitire."


Paul: "Azt állítja, hogy a 16-24 éves férfiak esetében, akik beadják a COVID vakcinát, a szívizomgyulladás kockázata alacsonyabb, mint azoké, akik elkapják a betegséget?". Bancel: "Én így tudom..." Paul: "Ez nem igaz. És szeretnék jegyzőkönyvbe foglalni hat, szakértői véleményezéssel rendelkező tanulmányt... amelyek pontosan az ellenkezőjét állítják annak, amit ön állít. A múlt héten beszéltem az elnökükkel is, és ő négyszemközt készségesen elismerte, hogy igen, megnövekedett a szívizomgyulladás kockázata. Az a tény, hogy ezt nyilvánosan nem tudja kimondani, eléggé nyugtalanító.


„Meg kell mondjam, én meg vagyok döbbenve, és minden évben újra és újra megdöbbenek, hogy az amerikai külügyminisztérium veszi magának a bátorságot ahhoz, hogy más országokat minősítgessen, és más országok belső kérdéseiről és helyzeteiről ilyen ex katedra kijelentéseket tegyen” – fogalmazott. Hogy jönnek ők ehhez? Én nem tudok arról, hogy Bosznia-Hercegovina külügyminisztériuma, és pláne az enyém jelentést írna más országok emberi jogi meg egyéb helyzetéről. Miért? Azért mert egyrészt nem dolgunk, másrészt semmi közünk hozzá” – tette hozzá.


Szerinte a CIA-t és a német hírszerzést kérték fel, hogy készítsenek alternatív történetet a médiának a vezetékeken történt robbanásokról. Hersh hangsúlyozta, hogy ha Scholz nem is tudott előre a szabotázsról, ősz óta támogatta az amerikaiakat az információk eltitkolására tett kísérleteikben.


A belügyminisztérium 600 és 800 ezer közötti tiltakozóra számít mintegy kétszáz városban.Hszi Csin-ping, a kínai pártvezetők előtt vitaindító, nagyszabású beszédében javaslatot tett a Globális Civilizációs Kezdeményezésre. Ez immár a kínaiak harmadik ilyen nagy globális kezdeményezése a Globális Fejlesztési Kezdeményezés és a Globális Biztonsági Kezdeményezés után. A kínaiak szerint ez a világ javára válhat, mivel választ ad arra a kérdésre, hogy milyen modernizációra van szüksége az emberiségnek, és azt miképp is érhetjük el.


Megtiltotta a TikTok közösségi médiafelület használatát hivatalos információs rendszerében a cseh képviselőház és a szenátus. Az intézkedést kiberbiztonsági megfontolásokkal indokolták – közölte Martin Plísek, a parlamenti alsóház kancellárja szerdán a CTK hírügynökséggel.


Kína a nyersanyagokban gazdag, 3,5 millió négyzetkilométernyi Dél-kínai-tenger szinte egészét magának követeli, és több, hadi célokra kiépített szigetet hozott létre a vitatott területen.


Úgy látják, hogy az elfogatóparancs végrehajtásának megkísérlése hadüzenetként értelmezendő.


Az Egyesült Államok vezette nyugati országok, amelyek úgy döntöttek, hogy Kijevet szegényített urántartalmú lőszerrel látják el, visszavonhatatlanul veszélyes határvonalhoz sodorják a világot, amelyen túl az atom-Armageddon egyre jobban kirajzolódik – figyelmeztetett Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet.


Azerbajdzsánon és Törökországon át vígan folyhat az orosz olaj Európába a lap szerint, de még az ársapkát is sikerül megkerülni.


Hat hónappal az előrehozott választások előtt Robert Fico és pártja a legnépszerűbb a szavazók körében Szlovákiában.


A korábbi kormányfő szerint az új szlovák kormánynak nyíltan bele kell egyeznie a reális békemegoldásokba Ukrajnában.


Senora Meloni tehát igazán római őszinteséggel elismerte, hogy a jelenlegi olasz kabinet nem a saját népét, nem az olaszokat szolgálja, akik rá szavaztak, hanem egészen más, külső erőket. De nem törődnek a választók véleményével, olyannyira, hogy a miniszterelnök egyenesen erről beszél. Ugyanezt mondta nem sokkal korábban egy másik okos hölgy, Frau Berbock, a német külügyminisztérium vezetője.


Épp akkor nyilatkozta ezt Hakan Svenneling, amikor bejelentette hazánk: elfogadja a finnek csatlakozási kérelmét.


"Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet" - írja Michael O’Shea újságíró, aki nemrég egy évet töltött Magyarországon.


A szerző érdekes megfejtése szerint az izraeli elnök valójában gyűlöli a saját országát.


Kérdezi Jonathan S. Tobin, a JNS főszerkesztője, miután a Gallup közvéleménykutató nemrég megjelent vizsgálata szerint a demokraták többsége már inkább a palesztinokat támogatja.


Az izraeli parlament, a kneszet elfogadta a miniszterelnök hivatalviselésre alkalmatlannak ítélését, valamint felfüggesztését akadályozó törvényt – számolt be róla a helyi média csütörtök reggel.


2010 óta nem történt ilyen.


Kaja Kallas szerint Brüsszel nem tagadhatja meg a keletiektől a vezetői posztokat.


Húsvét előtt láthatja az amerikai közönség azt a produkciót, amiben a Z-generáció tagjai szembesítik kérdéseikkel és balos narratívájukkal a katolikus egyházfőt.


Az CEDAW Bizottság jelentése szerint több súlyos, rendszerszintű hiányosság van Magyarországon, amelyek a nemek közötti egyenlőtlenségeket fokozzák, valamint a lányok és nők biztonságát veszélyeztetik. Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója kommentálta a Vasarnap.hu-nak a bizottság megállapításait.


A főváros maga venné át a sírhely feletti rendelkezési jogot.


Juhász J. Zoltán a NEXUS TV budapesti stúdiójából az elmúlt, eseményekben gazdag három év tapasztalatairól, a történések eredményeiről kérdezte Dr. Tamasi Józsefet. Miről árulkodnak a hivatalos statisztikai adatok? Oltóközpont kontra háziorvos. Mire jó a WHO (Egészségügyi Világszervezet)? Mi, miért, hogyan, milyen eredménnyel történt az elmúlt 3 évben? Végre vége? Van vagy lesz-e folytatás? Mi a megoldás Itthon és külföldön?


Nos, először "új jégkorszak", majd "globális felmelegedés" volt, de egyik jóslat sem vált valóra. Így lett az új elnevezés "Klímaváltozás". Ebbe aztán minden belefér!


A háború által leginkább sújtott területekről Magyarországra menekült gyermekek és édesanyák látogattak a Sándor-palotába Grexa Liliána ukrán nemzetiségi szószóló vezetésével, hogy köszönetet mondjanak Magyarországnak, a magyaroknak a segítségért – számolt be róla Facebook oldalán Novák Katalin köztársasági elnök. A köztársasági elnök közösségi oldalán bejelentette, hogy április 21-én Kárpátaljára látogat.

1 073 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page