top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:38) 2023.03.24.Bagdy Emőke a Heteknek: Ez a kisebbség szellemi diktatúrát akar

Rengeteg támadás érte, amiért szembement a pszichológus szakmán belül is egyre inkább alapelvként kezelt genderideológiával, ő mégis ragaszkodik a tudományos tényekhez és a természetes igazságokhoz. Bagdy Emőkével beszélgettünk a pedofilbotrányokról, a gyermekvédelmi törvény szigorításáról és a gyermekek nemi fejlődéséről.


Hszi Csin-ping és Vlagyimir Putyin eltemette a Pax Americana-t 100 éve nem volt példa a globális világrend ilyen újratervezésére

A héten Moszkvában a kínai és az orosz vezetők kinyilvánították közös elkötelezettségüket a globális rend újratervezése mellett, amelyre "100 éve nem volt példa". A The Cradle portál erről írt átfogó cikkét teljes egészében lefordítottam számotokra. (VilagHelyzete)


Bloomberg: Az Egyesült Államok attól tart, hogy a háborútól megfáradt világ elfogadhatja Kína békeajánlatát Ukrajnának

"A Biden-adminisztráció az ukrajnai konfliktus kezdete óta megpróbálta a pálya szélén tartani Kínát, de úgy tűnik, ennek az ellenkezője történt – Xi és Putyin egyre közelebb kerül egymáshoz, Kína egyre nagyobb diplomáciai nyomást gyakorol szerte a világon" – írják az újságok.


Felgyújtották a francia tüntetők a bordeaux-i városházát (VIDEÓ)

A tűzoltók is sztrájkoltak. Nem csitul a franciaországi helyzet.


Több mint 400 tüntetőt vettek őrizetbe Franciaországban, több száz rendőr megsérült

A csütörtöki este Franciaországban már kilencedik alkalommal tiltakoztak több százezren utcai felvonulásokkal és sztrájkokkal a kormány nyugdíjreformja ellen. A szakszervezetek által szervezett békés felvonulásokat több nagyvárosban anarchista tüntetők zavarták meg, Párizsban a rendbontók kirakatokat törtek be, megtámadtak egy gyorséttermet és összetűztek a rendőrökkel. A belügyminisztérium tájékoztatása szerint országszerte 1,08 millióan vettek részt a tüntetéseken, a CGT szakszervezet 3,5 millió résztvevőről számolt be. A csütörtök esti felfordulás ellenére Darmanin péntek reggel azt közölte, hogy az ország készen áll III. Károly brit uralkodó fogadására, aki jövő hétre tervez látogatást Franciaországba.


Giorgia Meloni olasz miniszterelnök szó szerint hisztériázni kezd az olasz parlamentben...

...miután néhány képviselő nem hajlandó pénzzel és fegyverekkel támogatni Ukrajnát..


Gulyás: Nem tartóztatnák le Magyarországon Putyint

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen. Gulyás Gergely az erre vonatkozó kérdésre kifejtette, Magyarországon a magyar jogrendnek tudnak érvényt szerezni, ez alapján nem tudnák letartóztatni az orosz elnököt, mert nincs kihirdetve az ICC-statútum. A tárcavezető részletezte: dualista alapon állunk, nemzetközi egyezmény elfogadása önmagában nem válik a belső jog részévé, csak ha kihirdetik, ami azért nem történt meg, mert a magyar alkotmánnyal ellentétes az egyezmény. Ez nem véletlen, az egyezmény Gulyás szerint ellentétes a magyar alkotmánnyal, amit már Áder János köztársasági elnök hivatala is többször jelzett.


Rendkívüli: Medvegyev leszögezte, hogy atombombát dobnak mindenkire, aki végrehajtja a nemzetközi elfogatóparancsot Putyin ellen

A politikus szerint Putyin letartóztatása felérne egy hadüzenettel Oroszország számára.


Orosz-kínai csúcs, hatalmi átrendeződés, új világrend születése – Földi László a Stratégában

Oroszország gyengül, Kína kihasználja a helyzetet, a NATO pedig gyakorlatilag az Egyesült Államok érdekeiről szól. Megkezdődött a világ átrendeződése – véli Földi László titkosszolgálati szakértő.


Robert C. Castel: Kína tökéletes csapdát állított a Nyugatnak

Oroszország „már ott van Kína puttonyában”, fogalmazott a biztonságpolitikai szakértő, aki szerint ebből a helyzetből az USA csak akkor jöhet ki jól, ha szintén le tud tenni egy béketervet az asztalra. Annak, hogy az Egyesült Államok jelezte, nem akar tűzszünetet Ukrajnában, nagyon rossz az optikája.


Biden odalökte a Közel-Keletet Kínának

Azzal, hogy Amerika nem hajlandó Irán-ellenes blokkot létrehozni, a Közel-Keletet Kínának adja át


Moszkvához hasonlította Magyarországot az amerikai nagykövet – Pressman Szijjártó nyilatkozatára reagált

A Magyarországon működő amerikai nagykövetséget vezető David Pressman Twitteren reagált Szijjártó Péter tegnapi nyilatkozatára, amelyben felháborodásának adott hangot, amiért Washington országjelentéseken keresztül próbál beleszólni más országok belügyeibe.


A Nyugatnak Ukrajna „hosszú távú támogatására kell felkészülnie” a NATO-főtitkár szerint

Stoltenberg szerint akár élet kioltására alkalmas eszközök szállításával is támogatni kell Kijevet.


Nógrádi György: A lengyel nyilatkozat ostoba volt, a világ biztonságát veszélyeztetnék

Ha Lengyelország belépne a háborúba, azt már úgy hívnák, hogy harmadik világháború, hívta fel a figyelmet a szakértő.


Washington a drón elfogásáról: idióták az orosz pilóták

John Kirby szerint Oroszország megsértette az Egyesült Államokat a pilóták kitüntetésével.


Megszólalt a NOB elnöke az orosz sportolók kizárásáról

„Ha a politika határozza meg, ki indulhat egy versenyen, akkor a sport és a sportolók a politika eszközeivé válnak” – mondta.


Az ING Bank a független újságírónőt, Maria Zeee-t fosztotta meg bankszámlá

jától, amely gyanúsan egybeesik a 9-es csatorna "belföldi terroristákról" szóló cikkével

Ez a szociális hitelrendszer kezdete Ausztráliában, és Maria az első, akit megfosztottak bankszámlájától? Az ausztrálok most már számíthatnak arra, hogy az ING és más bankok bankszámláiktól megfosztják őket, amiért felszólalnak a kormány, a nagy gyógyszergyártók, a pénzintézetek és az Új Világrend ellen?


A migrációval küzd az USA és Kanada liberális kormánya

Joe Biden és Justin Trudeau megállapodást kötött a szabályozatlanul érkező migránsok feltartóztatására, miközben az USA és Mexikó határán most is havi több mint 100 ezer migráns érkezik be.


Ajvé: hírhedt konteós fog előadást tartani a Kolozsvári Állami Magyar Színházban

Meghívták előadni a szabadkőműves-talmudista összeesküvés-elméletekben utazó Drábik Jánost.


Heiko Schöning: Megkezdődött a biofegyverek kora

Heiko Schöning a 18. AZK-n tartott előadásában ráébreszt bennünket, hogy milyen végzetesen sújtja a világot a bioterrorizmus. Schöning nemcsak azt mutatja meg, hogy már jó ideje létrejött egy politikusokból, bankokból, vállalatokból, médiából stb. álló gigantikus bűnkartell, hanem mutat egy kiutat is, egy békés, kutató, közös utat...


Ungváry Krisztián: A Nagy-Magyarország-szimbólum használata provokáció

A történész a Népszavának hangsúlyozta: a történeti jelképek használatát „konkrétan kútmérgezésnek” tartja. (nu, de az országfeldarabolást véletlenül sem...)


Netanjahu: nem fogunk elfogadni a keresztények ellen szóló törvényt

Twitter-bejegyzésben reagált Benjamin Netanjahu arra, hogy két izraeli képviselő olyan törvényjavaslatot terjesztett be, amely kriminalizálná, ha valaki Izraelben Jézusról beszél másoknak.


Volt transznemű fiatal perli az orvosokat, mert szerinte csúnyán átverték

A lány ügyvédje szerint a fiatalokon végrehajtott nemi megerősítő beavatkozások „kísérletek az amerikai gyermekeken”.


A katolikus egészségügyi intézmények orvosai nem végezhetnek el nemváltó műtéteket az USA-ban

A püspöki konferencia álláspontja szerint senki nem születik rossz testbe.


Össznemzeti szintre emelnék a szülői jogok védelmét a republikánusok

A szülők jogait védelmező törvényjavaslatot nyújtottak be a republikánusok Washingtonban. A fő célpont a kritikai fajelmélet és a genderideológia.


Amerikában sem díjazzák az iskolai LMBT+ érzékenyítést

Rekordszámú könyv eltávolítását kérték panaszosok tavaly az amerikai könyvtárakból és iskolákból – számolt be róla jelentésében az Amerikai Könyvtári Szövetség (ALA). Caldwell-Stone szerint a könyvek tiltását szorgalmazó panaszok többsége a konzervatívoktól származik, de előfordul, hogy a liberális oldal is panaszt tesz, például egy könyvben olvasható rasszista kifejezések miatt. A konzervatív panaszosok főként az LMBTIQA+ vagy faji témájú művekkel kapcsolatban kérik az eltávolítást.


Tini fiúkból nem lehet profi női atléta az új szabályozás szerint

Bekeményített a Nemzetközi Atlétikai Szövetség, kitiltották a nemzetközi atlétikai versenyekről azokat a transznőket, akik fiúként mentek át a serdülőkoron. Az atlétikai világszervezet megtiltotta a transznemű nőknek, hogy a nemzetközi versenyeken női kategóriában versenyezzenek – hozta le a BBC a hírt, holott „csak” annyi történt, hogy március 31-től nem engedik, hogy olyan transznemű atléták, akik átmentek a férfi pubertáson, női világranglista-versenyeken induljanak.


Kellemetlen helyzetbe hozzák a nőket a gendersemleges mosdók Londonban

Egy színház mosdójában szereztek rossz élményeket egy újságírónőnek.


Vélemény: A pedofília liberalizációjának útján

A szexualitást minden ízében „felszabadítani” kívánó szemlélet előbb-utóbb egy a saját farkába harapó kígyóhoz fog hasonlítani…


Utah államban a tinédzserek csak szülői beleegyezéssel hozhatnak majd létre közösségimédia-profilt

Az Egyesült Államokban elsőként Utah-ban korlátozzák a tizenévesek hozzáférését a közösségi médiához – írta pénteken a BBC.


Nigériai szenátort ítéltek el szervkereskedelem miatt az Egyesült Királyságban

A szenátor és felesége segített egy férfinak Angliába jutni, munkát és pénzt ajánlottak neki, de arról nem szóltak, hogy cserébe a veséjét szeretnék.


884 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page