top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:38) 2023.03.24.Rengeteg támadás érte, amiért szembement a pszichológus szakmán belül is egyre inkább alapelvként kezelt genderideológiával, ő mégis ragaszkodik a tudományos tényekhez és a természetes igazságokhoz. Bagdy Emőkével beszélgettünk a pedofilbotrányokról, a gyermekvédelmi törvény szigorításáról és a gyermekek nemi fejlődéséről.


A héten Moszkvában a kínai és az orosz vezetők kinyilvánították közös elkötelezettségüket a globális rend újratervezése mellett, amelyre "100 éve nem volt példa". A The Cradle portál erről írt átfogó cikkét teljes egészében lefordítottam számotokra. (VilagHelyzete)


"A Biden-adminisztráció az ukrajnai konfliktus kezdete óta megpróbálta a pálya szélén tartani Kínát, de úgy tűnik, ennek az ellenkezője történt – Xi és Putyin egyre közelebb kerül egymáshoz, Kína egyre nagyobb diplomáciai nyomást gyakorol szerte a világon" – írják az újságok.


A tűzoltók is sztrájkoltak. Nem csitul a franciaországi helyzet.


A csütörtöki este Franciaországban már kilencedik alkalommal tiltakoztak több százezren utcai felvonulásokkal és sztrájkokkal a kormány nyugdíjreformja ellen. A szakszervezetek által szervezett békés felvonulásokat több nagyvárosban anarchista tüntetők zavarták meg, Párizsban a rendbontók kirakatokat törtek be, megtámadtak egy gyorséttermet és összetűztek a rendőrökkel. A belügyminisztérium tájékoztatása szerint országszerte 1,08 millióan vettek részt a tüntetéseken, a CGT szakszervezet 3,5 millió résztvevőről számolt be. A csütörtök esti felfordulás ellenére Darmanin péntek reggel azt közölte, hogy az ország készen áll III. Károly brit uralkodó fogadására, aki jövő hétre tervez látogatást Franciaországba.


...miután néhány képviselő nem hajlandó pénzzel és fegyverekkel támogatni Ukrajnát..


A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen. Gulyás Gergely az erre vonatkozó kérdésre kifejtette, Magyarországon a magyar jogrendnek tudnak érvényt szerezni, ez alapján nem tudnák letartóztatni az orosz elnököt, mert nincs kihirdetve az ICC-statútum. A tárcavezető részletezte: dualista alapon állunk, nemzetközi egyezmény elfogadása önmagában nem válik a belső jog részévé, csak ha kihirdetik, ami azért nem történt meg, mert a magyar alkotmánnyal ellentétes az egyezmény. Ez nem véletlen, az egyezmény Gulyás szerint ellentétes a magyar alkotmánnyal, amit már Áder János köztársasági elnök hivatala is többször jelzett.


A politikus szerint Putyin letartóztatása felérne egy hadüzenettel Oroszország számára.


Oroszország gyengül, Kína kihasználja a helyzetet, a NATO pedig gyakorlatilag az Egyesült Államok érdekeiről szól. Megkezdődött a világ átrendeződése – véli Földi László titkosszolgálati szakértő.


Oroszország „már ott van Kína puttonyában”, fogalmazott a biztonságpolitikai szakértő, aki szerint ebből a helyzetből az USA csak akkor jöhet ki jól, ha szintén le tud tenni egy béketervet az asztalra. Annak, hogy az Egyesült Államok jelezte, nem akar tűzszünetet Ukrajnában, nagyon rossz az optikája.


Azzal, hogy Amerika nem hajlandó Irán-ellenes blokkot létrehozni, a Közel-Keletet Kínának adja át


A Magyarországon működő amerikai nagykövetséget vezető David Pressman Twitteren reagált Szijjártó Péter tegnapi nyilatkozatára, amelyben felháborodásának adott hangot, amiért Washington országjelentéseken keresztül próbál beleszólni más országok belügyeibe.


Stoltenberg szerint akár élet kioltására alkalmas eszközök szállításával is támogatni kell Kijevet.


Ha Lengyelország belépne a háborúba, azt már úgy hívnák, hogy harmadik világháború, hívta fel a figyelmet a szakértő.


John Kirby szerint Oroszország megsértette az Egyesült Államokat a pilóták kitüntetésével.


„Ha a politika határozza meg, ki indulhat egy versenyen, akkor a sport és a sportolók a politika eszközeivé válnak” – mondta.


Ez a szociális hitelrendszer kezdete Ausztráliában, és Maria az első, akit megfosztottak bankszámlájától? Az ausztrálok most már számíthatnak arra, hogy az ING és más bankok bankszámláiktól megfosztják őket, amiért felszólalnak a kormány, a nagy gyógyszergyártók, a pénzintézetek és az Új Világrend ellen?


Joe Biden és Justin Trudeau megállapodást kötött a szabályozatlanul érkező migránsok feltartóztatására, miközben az USA és Mexikó határán most is havi több mint 100 ezer migráns érkezik be.


Meghívták előadni a szabadkőműves-talmudista összeesküvés-elméletekben utazó Drábik Jánost.


Heiko Schöning a 18. AZK-n tartott előadásában ráébreszt bennünket, hogy milyen végzetesen sújtja a világot a bioterrorizmus. Schöning nemcsak azt mutatja meg, hogy már jó ideje létrejött egy politikusokból, bankokból, vállalatokból, médiából stb. álló gigantikus bűnkartell, hanem mutat egy kiutat is, egy békés, kutató, közös utat...


A történész a Népszavának hangsúlyozta: a történeti jelképek használatát „konkrétan kútmérgezésnek” tartja. (nu, de az országfeldarabolást véletlenül sem...)


Twitter-bejegyzésben reagált Benjamin Netanjahu arra, hogy két izraeli képviselő olyan törvényjavaslatot terjesztett be, amely kriminalizálná, ha valaki Izraelben Jézusról beszél másoknak.


A lány ügyvédje szerint a fiatalokon végrehajtott nemi megerősítő beavatkozások „kísérletek az amerikai gyermekeken”.


A püspöki konferencia álláspontja szerint senki nem születik rossz testbe.


A szülők jogait védelmező törvényjavaslatot nyújtottak be a republikánusok Washingtonban. A fő célpont a kritikai fajelmélet és a genderideológia.


Rekordszámú könyv eltávolítását kérték panaszosok tavaly az amerikai könyvtárakból és iskolákból – számolt be róla jelentésében az Amerikai Könyvtári Szövetség (ALA). Caldwell-Stone szerint a könyvek tiltását szorgalmazó panaszok többsége a konzervatívoktól származik, de előfordul, hogy a liberális oldal is panaszt tesz, például egy könyvben olvasható rasszista kifejezések miatt. A konzervatív panaszosok főként az LMBTIQA+ vagy faji témájú művekkel kapcsolatban kérik az eltávolítást.


Bekeményített a Nemzetközi Atlétikai Szövetség, kitiltották a nemzetközi atlétikai versenyekről azokat a transznőket, akik fiúként mentek át a serdülőkoron. Az atlétikai világszervezet megtiltotta a transznemű nőknek, hogy a nemzetközi versenyeken női kategóriában versenyezzenek – hozta le a BBC a hírt, holott „csak” annyi történt, hogy március 31-től nem engedik, hogy olyan transznemű atléták, akik átmentek a férfi pubertáson, női világranglista-versenyeken induljanak.


Egy színház mosdójában szereztek rossz élményeket egy újságírónőnek.


A szexualitást minden ízében „felszabadítani” kívánó szemlélet előbb-utóbb egy a saját farkába harapó kígyóhoz fog hasonlítani…


Az Egyesült Államokban elsőként Utah-ban korlátozzák a tizenévesek hozzáférését a közösségi médiához – írta pénteken a BBC.


A szenátor és felesége segített egy férfinak Angliába jutni, munkát és pénzt ajánlottak neki, de arról nem szóltak, hogy cserébe a veséjét szeretnék.


884 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page