top of page

Mindennapi szemezgetésünk (15:49) 2023.03.26.A Pfizer nem adja fel. Az amerikai laboratóriumra már két éve nyomást gyakorolnak az európai polgárok, hogy hozza nyilvánosságra az Európai Bizottsággal kötött oltóanyag-szerződések tartalmát. Nem szándékozik engedni, és megakadályozza e több milliárd dolláros szerződések nyilvánosságra hozatalát. Sem Európában, sem máshol. Ezt a felfedezést március 25-én tette a Western Standard média, amely arról tájékoztat bennünket, hogy a kanadai parlamenti képviselők, akik a Pfizerrel aláírt vakcinaszerződések közzétételét követelték, az amerikai laboratórium elutasította, amely határozottan ellenzi ezt. És ez még nem minden. A Pfizer kikényszeríti a maga feltételeit. A forrás szerint az amerikai laboratórium úgy döntött, hogy csak a következő esetben hozza nyilvánosságra ezeket az információkat: egy titkos találkozót tartanak a Közszámlaügyi Bizottsággal, amely során szigorúan tilos lesz a telefonok, kamerák és jegyzettömbök használata.


Egy új ügyben kaptam hétfőre idézést a BRFK Budapest, Tolnai Lajos utca 41-43 szám alatti hivatali helyiségébe 11:00 órára, mint bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy. De nemcsak én kaptam, hanem Tamasi doktor is.A volt elnök megtartotta elnökválasztási kampánya első nagygyűlését, amelyen válaszolni próbált az ellene felhozott vádakra is.


Bulgária elnökére komoly nyomás nehezedik, ennek ellenére szilárdan kitart az álláspontja mellett. "Támogatni fogjuk viszont a béke helyreállítására irányuló erőfeszítéseket."


Éppen ezért elvárjuk a brüsszeli döntéshozóktól, hogy ne hozzanak olyan döntéseket, amelyek gazdasági kárai nagyobbak, mint nehezen jósolható előnyei. Elfogadhatatlan, hogy Európa és benne Magyarország legyen a háború fő gazdasági teherviselője


„Néhány ország egyre nehezebben tart ki a szankciók mellett, azt hiszem, hogy anyagilag ki vannak merülve” – fogalmazott Mateusz Morawiecki.


Alszunk és megkezdődik a légiriadó, muszáj, pizsamában vannak a gyerekek, tizennégyen, tizenöten, van, hogy huszan vagyunk egy nap és azokat a gyerekeket ki kell szedni az ágyból. De úgy, hogy meg ne ijeszd őket, hogy most mi történik. Édesdeden alszanak és akkor jön egy ilyen. Ilyenkor mennünk kell, és akkor azt kell mondanunk, hogy Márk, ébresztő, megyünk le egy kicsit rajzolni a pincébe. Megpróbáljuk velük felfogatni úgy, hogy játszunk. Játszunk a lámpákkal, játszunk, megnézzük, mi van lent, hogy vannak a lépcsők


A barátságról nekem más elképzeléseim vannak.


Egy ilyen példa nélküli kísérlet jogi, politikai és gazdasági kérdéseket vet fel, ezért az uniós országok a múlt hónapban munkacsoportot hoztak létre.


A Bastille előtti tömeg azt skandálja, hogy "itt lefejeztük 14. Lajost, Macron, Macron, Macron, kezdhetjük újra". Egyre nagyobb a feszültség a nép és a biztonsági erők között.


Mi akik 1990 előtt jártunk iskolában is ezt énekeltük. Persze nem igazán tudtuk, hogy miért. Csak mert mondták, mert szép a dallam, igazából nem tudtuk miről szól, mi a szimbolikája ennek a dalnak.

Ma, 2023-ban, ezt a párizsi tüntetők saját meggyőződésből éneklik. Érdekes fordulatot vett a világ.


A kijevi rezsim kifejezetten Ukrajna orosz ajkú régióiból küld mozgósított embereket a DPR legnehezebb területeire. A Marinka melletti orosz katonaság erről beszélt a RIA Novosztyinak, és megmutatta az elhunyt ukrán katonaság útleveleit és katonai jegyeit. Szerintük ezek a katonák azokat a vonalakat támadják, "amelyeket egyszerűen senki sem tud bevenni", az ukrán parancsnokság pedig egyszerűen nem szól hozzátartozóiknak a halálukról.


A TASZSZ orosz hírügynökség tájékoztatása szerint Groznijban, Csecsenföld fővárosában tüntették ki Ramzan Kadirov elnököt a Csecsen Köztársaság tiszteletbeli emberi jogi védelmezője címmel. A díjat azzal indokolta a testület, hogy Kadirov kiemelkedő szolgálatot teljesít az alkotmányos polgári, valamint szabadságjogok védelmében, továbbá bátran védi a csecsen nemzeti érdekeket, továbbá ragaszkodik a hagyományos értékekhez.


Közölte, Finnország esetében egy „különleges történelmi barátságról és szövetségről” van szó, „úgy tűnik a finnektől sikerült megerősítést kapni, hogy ezek a problémák a jövőben nem maradnak fenn”, de Svédország esetében nem ez a helyzet. A politikai igazgató az orosz-ukrán háborúról elmondta: ennek a háborúnak csak vesztesei lesznek, Európa és Magyarország érdeke is az, hogy a mielőbbi tűzszünet után béketárgyalások kezdődjenek, és hosszú távon rendezzék Európa biztonságát.


Nem Soros György volt az egyetlen a Soros-családból, aki Alvin Bragg jelöltségét finanszírozta.Gallant megüzente Netanjahunak, hogy elkötelezett a Likud értékei mellett, "de Izrael mindenek felett áll".


Az eszközt Hamgjong tartomány Rivon megyéjének partvidékéről indították a Hongvon-öbölben kijelölt ellenséges kikötő elleni támadás szimulációjaként.


Az egész Európát jellemző fogyás a Kárpát-medencei magyarságot is húsba vágóan érinti – a szórványvidéken hamarosan iskolabuszok járnak minden elérhető magyar gyermekért.


„A Roszatom megerősíti, hogy kész a Paks II. Atomerőmű projekt megvalósítására és meggyőződése, hogy az új atomerőművi blokkokat a magyar megrendelővel együtt építi fel a mai legkorszerűbb, és legbiztonságosabb VVER-1200-as technológiával.”


Az autóipar olyan játék, amit huszonheten játszanak éveken keresztül, és a végén mindig a németek nyernek.


Megváltoztatta az amerikai nők randizási szokásait az elmúlt pár év.


A pakisztáni származású politikus, Houmza Yousaf korábban megszavazta a skót gendertörvényt, ez nem tetszett J. K. Rowlingnak. Twitter-bejegyzésekben oktatta ki a Harry Potter-könyvek szerzője a Skót Nemzeti Párt (SNP) képviselőit − számolt be a Fox News. J. K. Rowling kritikáját elsősorban a skót első miniszteri pozíciót is megpályázó Houmza Yousafnak szánta, amiért egy olyan törvénymódosítás ellen szavazott,

amely megakadályozná, hogy a biológiailag férfi bűnözőket női börtönökben helyezzék el. „Milyen aranyos rózsaszín szív. Most mondd el nekünk, miért szavaztál egy kiegészítés ellen, amely megakadályozta volna, hogy erőszaktevőket női börtönökbe zárjanak?”


Ez jelentheti számukra a sajtószabadságot?


Aggályos folyamatok a német jogalkotásban, kínai-orosz közeledés és európai átrendeződések – ezekről is szó esett a Mandiner Reakció legutóbbi adásában.


Az Orbán Viktorral is barátságot ápoló boszniai szerb miniszterelnök, Milorad Dodik bejelentette, hogy ki fogják tiltani az LMBTQ csoportokat az iskolákból – az egyetemeket is beleértve. Az AFP hírügynökség a politikus egy helyi televíziónak adott interjújára hivatkozva azt írja, hónapokon belül elfogadják majd a törvényt, amely ezt lehetővé teszi.A két biológiai apával rendelkező emlősök létrehozása új termékenységi kezelések útját kövezheti ki az egereknél938 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
Blogos rovatok