top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:06) 2023.03.27.A bifidobaktériumuk a nullára csökkentek - a millióról a nullára... A károsodás nem csak 90 nappal, hanem 6-9 hónappal később is fennmaradt.


Egyre több európai vezető aggódik amiatt, hogy Kína túlságosan Oroszország pártjára áll – írja a Politico.


A politika félelmetesen felgyorsult, és trágárrá vált, Oroszország sok szempontból gyengült, a NATO pedig az Egyesült Államok érdekeiről szól. A Stratéga vendége Földi László volt.


Az OBR vezetője által vasárnap említett becslés, amely szerint azóta félmillió munkavállaló távozott a brit gazdaságból, komorabb, mint az ugyanebben a témában nemrégiben közzétett legutóbbi független elemzés.

Jonathan Portes, a King’s College London egyetem gazdaságtan-professzora és John Springford, a Centre for European Reform (CER) nevű, uniós elemzéseket végző londoni stratégiai kutatóműhely igazgatóhelyettese azt mutatta ki közös tanulmányában, hogy a tavalyi év közepére 460 ezer európai uniós munkavállaló hiányzott a brit gazdaságból a Brexit előtti szintekhez képest. Richard Hughes, az OBR elnöke a vasárnapi BBC-műsorban elmondta, hogy a brit gazdaság termelékenységének javulása is drámai mértékben lelassult a 2008-as globális pénzügyi válság után, és azóta sem tért vissza a korábbi ütemhez.


Oroszország azt tervezi, hogy felveti a nemzetközi közösségnek az Északi Áramlatot ért robbantások miatti súlyos anyagi károk megtérítésének ötletét. Az orosz állami hírügynökségnek nyilatkozó diplomata elmondta, a vezetékek jövőjéről egyelőre nem döntöttek Moszkvában, de – feltehetően komoly igény esetén – Oroszország kész megjavítani azokat.


Az Egyesült Államok az elmúlt években több háborút is indított, vagy belekeveredett azokba, de egyik sem végződött békével és stabilitással. Az erről szóló friss mai cikket lefordítottam számotokra. (VilagHelyzete)


A gyermekvédelmi törvényt támadja az Európai Bizottság, Alice Bah Kuhnke a kormányát támadja a kimaradás miatt. (nu, ennél helyénvalóbb zsarolást nehéz is elképelni, mint ami most a svédekkel szemben folyik...)


„Mindaz, amit eddig érzékeltünk a jogállami feltételek teljesítése címén – nyilvánvalóan nem elegendő” – hangsúlyozza Katarina Barley.


Szerintük a magyar álláspont a Kreml ideológiája. (dehogy! az ukrán álláspont a Brüsszel ideológiája)


Öt ország püspökei álltak ki a hagyományos keresztény tanítások mellett. Az északi püspökök levélben erősítik meg az emberi szexualitásról szóló egyházi tanítást – írta meg a Catholic News Agency. Mint írták, öt skandináv ország püspökei nyílt levélben álltak ki a szexualitásról szóló hagyományos keresztény tanítás mellett. A levélben a modern transznemű ideológiákkal szemben a „személyiség megtestesült integritását” védelmezik.


Erősíti az áldozatok védelmét, valamint az egyházi szervezeteket vezető világiakra is kiterjeszti a lelki és fizikai visszaélések büntetését a Ferenc pápa által ellenjegyzett új rendelkezés, amelyet a Vatikán szombaton hozott nyilvánosságra.


A nagyböjtről nem emlékeztek meg, mondván az összes ünnepről nem tudnak megemlékezni.


Annyira bombázzák a várost az oroszok, hogy az ukránok az evakuálás mellett döntöttek.


Josep Borrell kül- és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselő vasárnapi Twitter-bejegyzésében leszögezte, hogy az Európai Unió kész újabb szankciókat bevezetni Fehéroroszországgal szemben, ha a minszki vezetés tényleg elfogadja orosz atomfegyverek elhelyezését országa területén.


Úgy érzik, hogy végre eljött az ő idejük, és elérkezett az a pillanat, amikor totális káoszba, anarchiába taszíthatják az országot.


Benjamin Netanjahu menesztette a kormánya védelmi miniszterét, miután Joav Gallant felszólította az izraeli miniszterelnököt, hogy állítsa le az igazságügyi reformok végrehajtását.


Sztrájkol Németországban a két legnagyobb szakszervezet.


A rendező és barátai Orbán Viktor autoriter kormányának agressziójáról, rendőrségi razziákról mesélnek az amerikai lap riportjában.


A volt republikánus elnök hirtelen fordulatot vett. Donald Trump volt amerikai elnök múlt szombaton, 2023. március 18-án azt közölte a Truth Social nevű közösségi médiaoldalon, hogy tudomására jutott, hogy rá következő kedden letartóztatják. De ez nem történt meg.


Letarolja-e Donald Trump a floridai kormányzót mielőtt az bejelentené az indulását?


Brnabić elmondása szerint rendkívül dinamikusan fejlődik a két ország közötti gazdasági együttműködés.


Indiánozással fogadták a tanácsosok, hogy a roma közösség közelébe iskola épülne egy Brassó megyei településen – írta meg a TransTelex. Mint ahogy a lap írta, rasszista megszólalásokkal és nevetgéléssel fogadták a szerdai tanácsülésen a Brassó megyei Barcaszentpéter község helyi tanácsosai azt az ötletét a polgármesternek, hogy iskola épüljön a település romák lakta részébe.


A magyar nyilvánosság – ezen belül a zsidó közösségek – ingerküszöbét egyelőre nem lépte át a művész antiszemitizmusa - írja a TEV.


A történtekről felvétel is készült, amit itt tudnak megtekinteni. (kegyeleti okokból mi nem emeljük ide a filmet, és a fiatal sportolók kovidönkény óta megugrott hirtelen halál-statisztikáját sem szúrjuk ide)


“Kegyelmet Budaházyéknak” – Gaudi-Nagy Tamás a Budaházy-Hunnia ügyről a Katolikus Rádióban A Magyar Katolikus Rádió Reggeli riport című műsorában (riporter: Kövesdy Zsuzsa) 2023. március 15-én dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője nyilatkozott a Budaházy-Hunnia ügyként ismertté vált koncepciós terrorperben március 9-én kihirdetett másodfokú ítéletről, a meghurcoltak jelenlegi sanyarú helyzetéről és a kegyelmi megoldás elkerülhetetlenségéről, amit széleskörű társadalmi támogatás mellett a márciusi ifjak 12 pontjának 11. pontja is időszerűvé tesz.


 

962 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK