top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:29) 2023.03.30."Az is visszás ebben az ügyben, hogy pont akkor bocsájtották el a honvédeket és a honvédség dolgozókat, amikor egyébként megszűnt az oltási kötelezettség, ami megmutatja azt, hogy valószínűleg nem egészségügyi járványügyi megfontolások álltak a döntés mögött, hanem valószínűleg az engedetlenség megtorlásának a szándéka" – vélekedett Kádár András, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke. Kádár András hozzátette: úgy véli, hogy mivel nem volt parancsba adva az oltás, parancsmegtagadás sem történhetett. Azt is elmondta, hogy a katonáknak más országokban is kötelezővé tették az oltást, ám ha nem akarták felvenni, leszerelhettek, és dolgozhattak máshol. "Magyarországon nem ez volt a helyzet, ez egy igazi hungarikum. Kivették a megélhetést ilyen hosszú időre azoknak a kezéből, akik adott esetben évtizedekig szolgálták az országot" – fűzte hozzá. (nu, az esztelen kovidönkény újabb lecsapódása)


Hamarosan már a hat hónapos csecsemőket is kezelik majd az úgynevezett korona-vakcinákkal? Európában már engedélyezték a 12 év feletti gyermekek számára, és a politikusok és a média folyamatosan nyomást gyakorol. Az ellentábor egyik legismertebb képviselője – a Children’s Health Defense – 2022. november 8-án Budapesten tartott konferenciát. A Kla.TV ott volt a helyszínen.


Az egykori géniusz és feltaláló hátborzongató dolgokról mesélt.


Úgy vélik, hogy jelenleg senki nem tudja megérteni azokat a nagy teljesítményű eszközöket, amelyek a mesterséges intelligencia laboratóriumokban vannak fejlesztés alatt. A levél szerint a nagy teljesítményű mesterséges intelligencia rendszereket csak akkor lehet kialakítani, miután „biztosak lehetünk abban, hogy hatásaik pozitívak és az általuk jelentett kockázat kezelhető”.

Min folyik a nagy vita az izraeli igazságügyi reform körül?Az izraeli igazságügyi reform oka, hogy a bírói hatalom, különösen a Legfelsőbb Bíróságé egyértelműen annyira túlterjeszkedett, amire más demokratikus országokban nincs példa.

Mindkét országban van egy demokratikusan megválasztott jobboldali kormány, amely élni kíván alkotmányos jogaival, de baloldali ellenfelei elvitatják tőle ennek lehetőségét.


„Kifejezték közös elkötelezettségüket a magyar emberek és az Egyesült Államok közötti kapcsolat további erősítése iránt” – áll a nagyköveti beszámolóban.


A konfliktus a 2018-es országgyűlési választások előtt csúcsosodott ki, amikor a szegedi polgármester bejelentkezett a miniszterelnök-jelölti posztra.


A miniszter szerint Magyarország történelme legnagyobb humanitárius akciójának keretében segíti az ukrán menekülteket.


Schweizer Philipp Kruse ügyvéd a közelgő világjárványügyi egyezményről: "Ezzel a szerződéssel a WHO olyan intenzíven avatkozhat be bármelyik államba, amilyen intenzíven csak akar, eltörölheti a hatalmi ágak szétválasztását és az emberi jogokat is, és lehetetlenné tesz minden felülvizsgálati lehetőséget."


A színművészeti egyetem szerint az index.hu félrefordította vagy szándékosan eltorzította Szász János szavait, azt a látszatot keltve, hogy a rendezőnek a származása miatt kellett elhagynia az SZFE-t.


Kemény üzenetet küldtek az orosz elnöknek, a háborúban sérült katonák arról számoltak be, nem kapták meg a korábban beígért kártérítést.


A Bahmutért folytatott harc az ukrajnai fegyveres konfliktus egyik legintenzívebb és legvéresebb összecsapásává vált – írja az orosz média.


Az EP-képviselő az Orbán-kormányra való uniós nyomásgyakorlást üdvözlő és szorgalmazó Katarina Barley EP-alelnök nyilatkozatára reagált.


Törökország és Azerbajdzsán kész minden támogatást megadni Magyarországnak a gázellátás terén – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán az ankarai államfői palotában, a Novák Katalin magyar köztársasági elnökkel folytatott tárgyalást követő közös sajtótájékoztatón.


„A Nyugat kihasznált minket a saját céljaira” – jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök, majd egy Romániával és Ukrajnával közös gazdasági egységről fejtette ki nézeteit Bukarestben.


A virtuális találkozót megnyitó közös nyilatkozatban Joe Biden elnök és Jun Szok Jol dél-koreai államfő azt hangsúlyozta, hogy a transzparens, elszámoltatható kormányzás megerősítése a kormányzottak beleegyezésével

a mai idők alapvető szükségszerűsége. (khöm)


Először fegyverekkel látták el, aztán meggyilkolták.


Miért nem lett sikeres az Irán elszigetelésére irányuló amerikai, és miért igen az integrálást célzó kínai Közel-Kelet-stratégia? Az iráni-szaúdi megállapodás körülményeit elemeztük műsorunkban.


A tiltakozás egészen prózai okból szűnt meg: a sztrájkolók nem kapnak bért Franciaországban, ha nem dolgoznak, az adományokból pedig nem fojt be elég pénz.


Észtország gyakorlatilag az európai adófizetők pénzéből fejleszti saját haderejét, miközben elavult haditechnikai eszközeitől Ukrajnában szabadul meg. Az Európai Parlamentben szabályszigorítást követelnek.


„A vígjáték műfaja szenved” – állítja a Jóbarátok sztárja.


Lenne felháborodás, kiemelt hír, televíziós interjúk, tüntetés. Felszólalnának az újságírói szövetségek, a civil szervezetek, jogállamiságért aggódók. Joggal, teszem hozzá. Ahogyan joggal kellene most is felháborodnia minden szabadságszerető magyarnak, hogy egy amerikai techóriás minimum vitatható indoklással betiltotta az egyik hazai sajtóorgánum oldalát, a Pesti Srácokét.


A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője két millió forintot követel a rágalmazás miatt elítélt baloldali jogásztól.


Lezajlott az első kihallgatás Budapesten természetesen rémhírterjesztés kapcsán. Akik az elmúlt években a vészhelyzet alatt ki merték mondani az igazat, mind meg lettek bélyegezve. Míg az igazi rémhírterjesztők piedesztálra voltak állítva. Íme egy tipikus félelemkeltő kijelentés a MOK részéről pont 2 évvel korábbról: “Az oltás lesz az, ami miatt május-júniusban ki lehet nyitni. De aki a jövő héten megkapja az oltást, annak semmi sem garantálja, hogy ezen a héten nem kerül kórházba vagy intenzív osztályra” – fogalmazott az InfoRádió megkeresésére a Magyar Orvosi Kamara elnöke. “A barátoknak most szerinte skype-on kellene egymást felhívniuk azért, hogy jövő húsvétkor legyen kit meglocsolni azok közül, akiket szeretünk.”


866 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK