top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:11) 2023.03.31.
Voronyezsben már készül a 15 perces város. A 7000 fős digitális lakásprojektet Alekszandr Guszev kormányzónak mutatták be. A lakóparkot digitális arcfelismerő platformmal szerelik fel.


Donald Trump ellen vádat emeltek New Yorkban – írta a The New York Times. A lap felhívta arra a figyelmet, hogy így Trump lesz az első olyan (volt) amerikai elnök, aki ellen büntetőeljárás indul. Az ügyészek felvették a kapcsolatot Trump ügyvédjével, hogy koordinálják a manhattani hatóságoknak való átadását – ismertette a lap. A pontos vádak még nem ismertek, de az ügy középpontjában a 2016-os kampánya során egy pornósztárnak fizetett hallgatási pénz áll. De a CNN forrásai úgy tudják, több mint harminc rendbeli üzleti csalással gyanúsítják a korábbi elnököt.


A floridai kormányzó szerint feje tetejére állítják az amerikai jogállamot.


Ron DeSantis Jeruzsálembe utazik, hogy beszéljen az USA és Izrael közötti "szükségtelenül feszült kapcsolatokról".


Nem fogják bírni anyagilag, már így is kitört a pánik, hangsúlyozta a közgazdász. Szerinte Európa is nagy bajban van.


A lap véleménycikkében rámutatott, hogy nem ez az egyetlen „kirívó következetlenség”.


A háborúról, a békepárti határozati javaslatról és a szankciókról is beszélt pénteki rádióinterjújában a miniszterelnök. Összefoglalónk!


A Munkáspárt elnöke megjegyezte, hogy ma se a jobboldalon, se a baloldalon nincsenek békemozgalmak.


Tábornokainak pedig azt üzente: „merjetek harcolni!”


Az FPÖ az osztrák semlegesség megsértésének tartja a kijevi rezsim támogatását és Zelenszkij meghívását, hogy beszédet mondjon az osztrák parlamentben.


Legalább hat rakétát lőtt ki Oroszország Harkiv ellen.


Egy kijevi magas rangú tisztviselő elismerte, hogy ezek a gépek nagyon hatékony radarral és nagy hatótávolságú rakétákkal vannak felszerelve.


Az orosz politikus arra is utalt, hogy ha Biden legközelebb Kijevbe látogat, az nem lesz zökkenőmentes.


Egy országot lerombolni és végül újjáépíteni hihetetlen gazdasági lehetőség. A háborúkat MINDIG gazdasági okokból vívják. Amikor azt mondják, hogy egy másik ország fenyeget minket, vagy bizonyos népek, akkor elfedik az igazságot. MINDIG gazdasági tényezők húzódnak meg a háttérben, ahogy most is, mert a BlackRock már bejelentkezett az újjáépítésre.


Április 16-án kerül sor az Élet Menetére hazánkban, illeszkedve a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjához. Pajor Tamás előadóművész, az Élet Menete rendszeres résztvevője beszélt lapunknak az emléknap aktuális üzenetéről és személyes érintettségéről.


Megnyílt az út Helsinki teljes jogú tagsága előtt


A svéd diplomácia vezetője a múlt héten még magabiztosabban nyilatkozott a témáról.


Visszajönnek Ficóék, vagy marad a sokpárti koalíció? És mit tehet a magyar Szövetség? Előrehozott választásokra készül Szlovákia, ami kiemelten fontos lesz Magyarország számára.


A delegáció célja, hogy megismerkedjen a korrupciós veszélyek miatt elindított jogállamisági eljárás fejleményeivel.


A Youtube mintegy egy héttel ezelőtt ismét törölte a PS csatornáját.


Nem sok jót ígér Izraelnek az új skót miniszterelnök megválasztása.


Az új népszámlálásról többek között Elisabeth Svantesson pénzügyminiszter beszélt egy csütörtöki sajtótájékoztatón.Az olasz politikus azután jelentette ezt ki, hogy egy francia bíróság elutasította tíz volt terrorista kiadatását Olaszországnak.


A legkeményebb kábítószereket is mennyiségi- és korhatár-korlátozás nélkül dekriminalizálnák Torontóban. A Drogkutató Intézet szerint a drogliberalizációs trend Európára is veszélyes.


Egy nemzetközi felmérés szerint a római katolikus papság jelentős része ebben az esetben is a cölibátus mellett döntene – többek között ez a megállapítás is elhangzott a „Kínos teológiai kérdések konferenciáján”, amelyet az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán tartottak 2023. március 25-én.


Felesége azt állítja, az Eliza nevű chatrobot vezette öngyilkosságba a férjét.


Túl sokaknak kell az oltások mellékhatásaival küszködniük.1 053 megtekintés

Comentarios


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page