top of page

Mindennapi szemezgetésünk (07:58) 2023.04.01.
Ostrom alatt a sajtószabadság – globális szörnyetegek és külföldről kitartott újságírók rontanak ránk

Tudták, hogy a Facebook „tényellenőrzését” Magyarországon az AFP francia hírügynökség végzi? És az megvan, hogy a „független–objektív” (azaz kormányellenes) 444.hu-t kiadó Magyar Jeti Zrt. százezeres nagyságrendű támogatást kap euróban a „politikailag semleges” Európai Bizottságtól és a Google részéről azért, hogy fenntartsa a lakmusz.hu nevű „tényellenőrző” portált? Veszélyben a médiaszabadság, veszélyben a médiaszuverenitás! Ami megtörtént a PS TV-vel, holnap megtörténhet veled is!


„Fasiszták irányítják a Google-t” – hangoztatta Jeszenszky Zsolt a Pesti Srácok tüntetésén

Füssy Angéla, a portál tényfeltáró újságírója szerint a gyermekvédelem érdekében folytatott munkájuk zavarta a médiacéget.


Rendőri beavatkozás Lyonban


Ha Alekszandr Szolzsenyicin ma élne, talán ez lenne a megfigyelése

Tudjuk, hogy a vakcinák nem működnek. Ők tudják, hogy a vakcinák nem működnek. Tudjuk, hogy ők tudják, hogy a vakcinák nem működnek. Ők tudják, hogy mi tudjuk, hogy ők tudják, hogy a vakcinák nem működnek...

Mégis folytatják az oltást.


Az Egyesült Államok nevű valóságshow új mélységekbe jut a Donald Trump elleni George Soros által intézett vádemeléssel Elemzés

Az amerikai politika még durvábbá vált azzal, hogy az országban először emeltek vádat egy volt elnök ellen. A cikket Tony Cox, amerikai újságíró írta, aki a Bloombergnek és több nagy napilapnak írt vagy szerkesztett cikkeket, ezért teljes egészében lefordítottam számotokra, sőt kiegészítettem a szükséges linkekkel és videókkal.


Finisbe ér az “elkapni Trumpot bármi áron”?

Jogilag semmi értelme a Trump elleni vádemelésnek, elérte volna Amerika a politikai perek korát?


Orbán Viktor: A háborúpártiak veszélybe sodorták az egész Európai Uniót – Nem kétséges, hogy a háború egyre véresebb és egyre brutálisabb

“A béke mellé álló országok és vezetők száma nem növekedett” – jegyezte meg, majd kiemelte, hogy “hasonlóan az I. és a II. világháború idejéhez az európai emberek elindultak a béke irányába, mivel ahogy nő az áldozatok száma, úgy fordulnak az emberek a béke felé. Európa vezetői azonban továbbra is a háború pártján állnak. Közel vagyunk hozzá, hogy valamilyen békefenntartó csapatokat küldhetnek-e Ukrajnába.”


Ingerülten reagált Putyin embere Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújára

Dmitrij Peszkov szerint komoly következményeket vonna maga után, ha az EU békefenntartó csapatokat küldene Ukrajnába.


Putyin fő célja, hogy felszámolja a „washingtoni dominancia maradványait”

Oroszország külpolitikai koncepcióját pénteken hagyta jóvá az orosz elnök.


Olaf Scholz: Több évig tarthat még a háború

„Ukrajna nem veszíthet és nem lehet orosz békediktátum” – mondta a német kancellár.


Vukics Ferenc a Kossuth Rádióban az orosz–ukrán háborúról

Ütköző...


Az ukrán légierő elismerte, hogy nyugati, GPS-irányítású bombákat használnak

„Szeretném, ha több ilyen bombája lenne az ukrán légierőnek” – jelentette ki az ukrán katonai szóvivő.


Földi László: Új háborús pszichózist keres a média

Azzal kapcsolatban, hogy a nyugati média nagy figyelmet szentelt Hszi parlamenti beszédének arra világított rá a szakértő, hogy a fősodrú média arra használja fel a beszédet, hogy alátámassza azt a retorikát, miszerint Moszkva és Peking összefogása miatt közeledik az újabb világégés. Szerinte ugyanakkor „ezeknek a spekulációknak jelenleg nincs realitása.” Ennek igazán nagy jelentősége Európában van, amely az ukrajnai háború óta egy negatív spirálba került. Az egyre nagyobb elégedetlenséget jelzik az európai országokat felforgató tüntetések és sztrájkok. Európa legnagyobb problémája „bizonyos nagyhatalmak viselkedése”. Ahogy egyre nehezebben eladható az ukrajnai háború a társadalmaknak, úgy újabb háborús pszichózist kell találnia a médiának.


A románok új NATO-stratégiát sürgetnek amerikai vezetéssel, a Fekete-tenger térsége számára

A román védelmi miniszter szerint fokozni kell a NATO jelenlétét a Fekete-tenger térségében


Leáldozóban az amerikai hegemónia a Közel-Keleten

Miután az Egyesült Államok két évtizedig a legmélyebben beavatkozott a közel-keleti folyamatokba, majd az elmúlt években elkezdett visszahúzódni onnan, most Kína kezd benyomulni a nagyhatalmi vákuumba.


Több uniós ország is megelégelte a Bizottság tétlenségét, levelet írtak a miniszterelnökök Von der Leyennek

A dokumentumban Brüsszel intézkedéseit kérik az Európába beáramló ukrán gabona ügyében.


Ukrajna végérvényesen bedobta a „bojkottbombát” a NOB asztalára – menthetetlen a párizsi olimpia?

„Ukrán vértől csöpög az oroszok semleges, fehér zászlaja. Tényleg ennek égisze alatt akarják az oroszokat indítani az olimpiai kvalifikációkon?”– kérdezik az ukrán védelmi erők. Ukrajna bojkottál.


Antifa támadás: újabb körözéseket adott ki a budapesti rendőrség Mindhárman német állampolgárok, egyikük egy 21 éves fiatal lány.


Orbán Viktor a Vatikánba látogatott

A miniszterelnök Karl-Joseph Rauber bíboros-érsek ravatalánál rótta le tiszteletét.


Szili Katalin a PestiSrácoknak mondta el, miért lépett be a KDNP-be

A PestiSrácok.hu megkeresésére Szili Katalin elmondta: ideológiai, politikai, valamint praktikus indoka van annak, hogy a Kereszténydemokrata Néppártban folytatja politikai tevékenységét. Indoklása szerint mindig is nemzeti és keresztény oldalhoz tartozott. Ez érzékelhető volt sokszor akkor is, amikor még a Szocialista Pártban politizáltam, mert sose tudott ez a népi nemzeti keresztény irány mainstreammé válni a párton belül, a balliberális főirányzat ugyanis kivetette magából ezt a politikát, és ezeket a politikusokat is. Gondolok itt például Pozsgay Imrére, Kósa Ferencre, és sorolhatnám tovább. – fogalmazott a PestiSrácoknak Szili Katalin, hozzátéve: Az elmúlt 12 év alatt nagyon sokszor bebizonyította a mostani kormányzat, hogy szociálisan mindig is érzékenyebb volt, mint amilyen a baloldal bármikor is lett volna, hiszen ők mindig is a tőke pártján álltak, így például a család és szociális támogatási rendszerben, a munkahelyteremtésben, és számos más, fontos témában.


Posztolt a bibliai házasságról, meghurcolták az ifjú rendőrtisztet - Interjú Jacob Kersey-vel

Alig néhány hónapja volt rendőr, kiemelkedő munkát végzett, főnökei mégis ultimátum elé állították a 19 éves fiatal keresztény tisztet, miután kiállt a házasság bibliai meghatározása mellett.


Nem fogja kitalálni, melyik nagyhatalom lép Magyarország nyomdokaiba a családtámogatások terén

Japánban kiterjesztett családtámogatási intézkedésekkel, egyebek mellett jövedelempótlékkal ösztönzik az egyre öregedő lakosságot a házasságkötésre és gyerekvállalásra.


Megérkezett Kína briliáns megoldása a népességfogyásra: tessék szerelembe esni!

A kezdeményezéshez csatlakozó kínai felsőoktatási intézmények arra kérték a hallgatókat, hogy a rendelkezésükre bocsátott egy hétben utazzanak minél többet, kapcsolódjanak ki és ismerkedjenek. Továbbá élményeikről írjanak naplót, forgassanak útifilmeket és számoljanak be mindarról, ami végbe megy bennük ezekben a napokban. „Sétáljatok ki az egyetemről, lépjetek kapcsolatba a természettel, és a szívetekkel érezzétek a tavasz szépségét” – áll az iskolák közleményében. Tartományok és vállalkozások kampányolnak a házasságokért. A lap ismertette, hogy a távol-keleti országban egyre inkább csökken a házasságkötésék és a születések száma. Helyi vállalatok, tartományok és települések kísérleteznek azzal, „hogyan lehetne rávenni az embereket”, hogy kössenek házasságot. Például 30 napos „házassági szabadságot” kínálnak, vagy kampányokat indítanak, amelyekben arra kérik a városi nőket, hogy vidéki, idősebb agglegényekkel randizzanak.


„A transzgenderizmus mögött egy iparág van”

Egy frissen megjelent ingyenes e-book, az Exposing the Gender Lie (A genderhazugság leleplezése) fiatalokkal foglalkozó vezetőknek, lelkészeknek, ifjúsági pásztoroknak kíván segíteni jobban megérteni a genderideológiát, hogy pusztító hatásaitól megóvhassák a gyerekeket. A könyv egyik szerzője, Jeff Myers, a fiatalok bibliai világnézet szerinti képzésével és támogatásával foglalkozó Summit Ministries elnöke első kézből ismeri a kihívásokat, melyekkel az új generációnak szembe kell nézni.


Volt Google-mérnök: az emberek 2045-re halhatatlanokká válhatnak a mesterséges intelligencia segítségével

Ray Kurzweil szerint a technológia akkora fejlődésen fog keresztül menni az elkövetkező években, hogy emberszerű mesterséges intelligenciát (MI) is már létre fognak tudni hozni.


Döntött Olaszország: betiltja a ChatGPT-t

Ideiglenesen lekapcsolták Olaszországban a ChatGPT-t, az OpenAI mesterséges intelligencia (MI)-alapú chatbotot – számolt be a Gizmodo neveztű portál az olasz adatbiztonsági hatóság közleményére hviatkozva. A hatóság szerint szerint az OpenAI nem rendelkezik megfelelő jogi alappal ahhoz, hogy annyi információt gyűjtsön be a felhasználóktól, amennyit most szokott, valamint arra, hogy ezt a rengeteg adatot az MI tanítására használja. A hatóság azt is kifogásolta, hogy az OpenAI nem tájékoztatja megfelelő mértékben a felhasználókat arról, hogy mire is használja fel a begyűjtött adatokat.


"Ateistának és keresztényellenesnek mutatnak bennünket a tudomány álcája alatt. Nincs ellentmondás a tudomány és a vallás között, csak egy hiány a tudásunkban"

Lukács, krími érsek (1946), szintén tudós és sebész, aki jelentős eredményeket ért el az aneszteziológiában.


Minden idők egyik leggyorsabb úszónője kényszerül feladni karrierjét a woke-ideológia térnyerése miatt

Az amerikai úszószövetség nemcsak engedte egy biológiai férfinak, hogy elinduljon a nők versenyén, de még megkülönböztetett bánásmódban is részesült. Orbán Balázs Facebook-oldalán osztott meg egy videót, amelyben Riley Gaines, 200 pillangóban minden idők egyik leggyorsabb úszónője bejelentette: valószínűleg befejezi a pályafutását, amiért biológiai férfiakkal kell együtt versenyeznie. Tavaly március 17-én egy Lia Thomas nevű biológiai férfi ellen kellett megküzdenie neki és több nőtársának. Thomas korábban három éven keresztül a Pennsylvaniai Egyetem férfi úszócsapatánk tagja volt. A férfiak között sikertelenül szereplő Thomas 500 méter gyorson első tudott lenni a nők versenyében, világbajnokokat és olimpiai bajnokokat utasítva maga mögé.

977 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page