top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:44) 2023.04.02.Fackelmann István – Bene Gábor: A parasztság lázongás előtt áll! "A parasztságra nagyon rájár a rúd! A parasztságnak a vízhez sincs joga! A bolondéria begyűrűzött az USA-ból! Tönkre akarják tenni a parasztságot! Stadionok helyett víztározókat! Az államnak nincs tulajdona!" (a honlap elérthetősége: itt)


(nu, egy igen találó hozzászólás:) Azt a csávót, aki nőnek öltözött, nem az IQ klubból szalasztották, ...nah, ekkora arcokat csinált a vilag ezekből a primitív barmokból.


Thomas Hobbes, a 17. századi angol filozófus a háborút az emberiség természetes állapotának tekintette. Huszadik századi megfelelője, Carl Schmitt kifejtette, hogy a háború a legfőbb politikai cselekvés. Következésképpen, mint minden politika, a háború is intenzív propaganda tárgya kell, hogy legyen a konfliktus minden oldalán. A háborús propaganda azonban meglehetősen új keletű dolog az emberiség történetében.


Propagandájával a média bizonyíthatóan támogatja a legkegyetlenebb háborús bűnöket, fedezi a háborús uszítókat, és ismételten alaptalan összeesküvés-elméleteket terjeszt, amelyek a legszörnyűbb háborúkhoz és tömeggyilkosságokhoz vezetnek. A Kla.TV mindezt konkrét példákon keresztül mutatja be a következő adásban.


Közben Svédország NATO-csatlakozásának a magyar támogatása még nem lejátszott meccs. A svéd állami televízió hivatalos oldalán megjelent április elsején egy hír arról, hogy „Svédország az EU mögött áll a Magyarországgal folytatott vitában”. Mint írták, Svédország támogatja az Európai Bizottságot az Európai Bíróságon folyó perben, amely Magyarországnak a „homoszexualitás kiskorúak számára történő ábrázolását a reklámokban és a médiában” tiltó jogszabálya ellen folyik.


Legalábbis a Der Spiegel szerint sokuknak nem tetszik, hogy a kormány növelni akarja a magyar tulajdon arányát az iparban, amit „gazdasági nacionalizmusnak” neveznek.


A brüsszeli politikusok már régóta fontolgatták a készpénzes tranzakciók felső határának törvényi meghatározását, nemrég pedig a törvényhozók részletesen ismertették azokat a terveket, amelyek megtiltanák az európaiaknak, hogy egyetlen tranzakció keretében hétezer eurónál nagyobb összeget költsenek készpénzben. A tisztviselők azt is megszavazták, hogy az 1000 eurónál nagyobb értékű árukért és szolgáltatásokért nem lehet kriptopénzben fizetni.


Egyre bizonyosabb, hogy elsősorban a magas kamat nyújt erős támasztékot a fizetőeszközünknek.


A Poszeidón egy atom-tengeralattjáróról indítható nukleáris torpedó-drón hibrid, ami egy víz alatti robbantással radioaktív szökőárt hoz létre.


Sejtelmes búcsút vett egymástól a két nagyhatalom vezetője.


Az Ukrán Ortodox Egyház apátját azzal gyanúsítják, hogy vallási megosztottságot szított, és támogatta Oroszország ukrajnai háborúját.


Brazilia nem volt hajlandó aláírni azt a nyilatkozatot, amely elítéli Oroszország ukrajnai invázióját a Csúcstalálkozón a Demokráciáért – számolt be a Globo brazíl lap. A brazil elnök, Lula, aki nem vett részt az eseményen, azt nyilatkozta: nem támogatja a csúcstalálkozó ilyen célokra történő felhasználását.


78 év után itt az ideje, hogy az amerikai katonák hazatérjenek, minden más szövetséges már régen elhagyta Németországot – Sevim Dagdelen Bundestag-képviselő.


Ez már önmagában is kellően szürreális lehetne Európa vezető állama részéről, de mint kiderült, vannak ott ám pikánsabb részletek is. Kapaszkodjanak. Francesca Rivafinoli írása.


„A jogrendszer fegyverként való felhasználása egy politikai menetrend előmozdítása érdekében a feje tetejére állítja a jogállamiságot” — írta a közösségi oldalán Ron DeSantis floridai kormányzó, aki jó eséllyel indulhatna a republikánusok jelöltjeként a 2024-es választásokon. Hozzátette, hogy ez „Amerika-ellenes” cselekmény, ugyanis „a Soros által támogatott manhattani kerületi ügyész következetesen elferdítette a törvényt”, amelyet most egy politikai ellenféllel szemben alkalmaz.


Nem mondom, hogy a túl nagy megértés a jellemző az Ukrajnával kapcsolatos magyar álláspont iránt. Volt kritikus hang, volt értetlenség. De meghallgattak – és a történelmi háttér bemutatása után itt-ott volt is megértés. Ha nem tudjuk elmondani érhetően, mi a probléma, akkor egyedül maradunk. Londonban a középületeken a brit mellett az ukrán zászló lobog, a hadsereg méretéhez képest nagyon jelentős készletet adtak Ukrajnának. Bíznak az ukrán offenzíva sikerében – szinte mindenhol. De azt is tudják, hogy az európai készletek kimerülőben vannak. Ennek fényében különösen érdeklődtek, amikor elmondtam milyen modern haderő és hadiipar épül Magyarországon – NATO haderő és nyugati hadiipar. Érdemes alaposan átolvasni az alábbi cikket annak is, aki azt gondolja, bárki ki akarja vinni az országot a nyugati szövetségi rendszerből, és annak is, aki ki szeretné vinni. Egy európai és európai jelentőségű hadiipar épül Magyarországon., és az, hogy még időben és okosan léptünk, most érik be majd.


Részlet a PLANDEMIC – INDOCTORNATION új dokumentum filmből.


A Pfizer által gyártott vakcináról készült papírok kiértékelése.


Így védekeztek az uszodában egy állítólagos vírus ellen a 20-as évek elején


A Giorgia Meloni kormányfő pártja, az Olaszország testvérei által bevezetett új jogszabály értelmében akár 100 ezer eurós bírságra is számíthatnak azok, akik hivatali kommunikációjukban angol és más idegen szavakat használnak.


A transznemű láthatóság napját ünnepelték így meg.

1 055 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page