top of page

Mindennapi szemezgetésünk – Őrizetbe vették Donald Trumpot (frissítve: 21:22) 2023.04.04.Őrizetbe vétele előtt a korábbi elnök a manhattani bíróság előtt még integetett is a tömegnek. Ezután a volt elnököt a hivatalos ügymenetnek megfelelően őrizetbe vették, ugyanis a New York-i hatóságok csak ezután indíthatnak eljárást vele szemben.


„Én azokra a gyerekekre gondolok, akik otthon vannak és szenvednek egy ilyen ítélet miatt. Úgy gondolom, hogy Nagyböjt idején különösen jó, ha imádkozunk az elítéltekért” – érvelt a ferences szerzetes.


"Lesz még egy világjárvány. Előre kell gondolkodnunk."


AZ ENSZ székhelyén lehetne a találkozó, április 24-25-én.


"Az Ukrajnában zajló háború csak több szenvedéshez, pusztuláshoz és emberélet elvesztéséhez vezet" - szögezi le a Peter Brandt által kezdeményezett nyilatkozat.


Fehéroroszország nyugati határai közelébe fognak kerülni a taktikai atomtöltetek.


Nekem csak pusztítani kell, hogy felszabadítsam a népemet – tette hozzá a bahmuti harcos.


Itt egy ukrán katona lép be az ortodox templomba és követeli annak bezárását. A szerzetesek megtámadták és elzavarták.


John Kirby újságírók előtt a piaci bizonytalanságokra alapozta az amerikai kormány álláspontját a lépés helytelenségét illetően, és hangsúlyozta, hogy ezt diplomáciai úton világossá tették. Hozzátette ugyanakkor, hogy a világpiaci helyzet teljesen eltér az egy évvel korábbitól. Megemlítette, hogy 12 hónapja a hordónkénti kőolajár 110-120 dollár között volt, miközben jelenleg 80 dollár körül mozog. Az OPEC+ csoportot alkotó országok vasárnap váratlanul jelentették be, hogy csökkentik a kitermelést. A döntést követően néhány óra alatt majdnem hat százalékkal emelkedett a kőolaj ára.


Szükségük van az orosz energiaforrásokhoz való hozzáférésre.


A kijevi energiaügyi miniszter szerint a nagy energiacégek azért tettek szert extraprofitra, mert Ukrajna harcol, így az lenne a tisztességes, ha visszafizetnének belőle.


A volt elnök várhatóan óvadék ellenében szabadlábra kerül.


A lap emellett „nacionalista úttörőnek” bélyegezi a magyar miniszterelnököt.


„Mi, amerikaiak sokat tanulhatunk az európaiaktól” – vallja Rod Dreher. Az amerikai konzervatív véleményvezért az ukrajnai háborúról, a kultúrharcról és az ellenállás kihívásairól is kérdeztük.


A Zöld Párt szerint a befogadás sikerét mutatja az esemény.


Finn körtánc, bolgár vergődés: aki vakon másol, az úgy fog nyűglődni, mint Bulgária. Merjünk saját demokráciát csinálni!


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) igazgatóját, akit a koronavírus kezelése miatt már eddig is bíráltak, most még több kritika éri egy olyan politikai csoporttal való kapcsolata miatt, amelyet az Egyesült Államok tisztviselői terrorista szervezetnek minősítettek


Az 1 százalékos Párbeszéd országgyűlési képviselője beismerte, hogy ő az egyik finanszírozója a Telexnek.

Az amerikai pénzek mellett a hazai baloldal pénze is megjelenik a független-objektív sajtóban. Nekik az független sajtó, amit ők fizetnek.


Vissza kell vennünk a szerzett jogainkat, hiszen egy mostani törvény így szól: "Nem ismerjük el a történeti alkotmányunk megszállások miatti felfüggesztését" Így szombaton MEGTÖRTÉNT A CSONGRÁD-CSANÁDI NEMZETGYŰLÉS, S OTT VOLT MIND, AKI NEMESEN GONDOLKODÓ MAGYAR EBBEN A VÁRMEGYÉBEN! HA NEM TUDOTT VOLNA ELJÖNNI AKKOR IS BELEFÉR A max. 450 fős MAGISZTRÁTUSBA, HA IGAZOLJA, HOGY NEM TAGJA EGYIK MEGOSZTÓ, vagy TITKOS SZERVEZETNEK SEM, ÉS JELENTKEZIK, HOGY TENNI AKAR A JÖVŐÉRT!


Hat héten át beszélgettek a globális felmelegedésről.


Új miniszterelnöke van Új-Zélandnak Jacinda Ardern távozását követően. Most párttársa, Chris Hipkins lett a kormányfő, akinek egy sajtótájékoztatón feltették azt az egyszerűnek tűnő kérdést, hogy miként definiálná a nő fogalmát. A kérdéstől teljesen zavarba jött Hipkins, aki a szavak hosszú keresgélése után azt mondta, hogy „a biológia, a nem, a gender” határozza meg a fogalmát, s hozzátette: „az emberek maguk határozzák meg a genderüket”. Miután még egyszer megkérték a világos válaszadásra, a baloldali politikus azt mondta: nem számított erre a kérdésre, így „nincs előzetesen megfogalmazott válasza” arra, hogy mi teszi a nőt.


Brit Columbia kormánya március 28-án egyhangúlag elfogadta a tartomány statisztikai törvényének módosítását.
Mindenkinek (oltatlanoknak is) kötelező “olvasmány”!

1 362 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK