top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:53) 2023.04.06.A CBDC-k (Central Bank Digital Currencies – Központi Banki Digitális Valuták) – amelyek programozhatók – lehetővé teszik majd, hogy arctalan, nem megválasztott központi bankárok ne csak nyomon kövessék minden egyes tranzakciónkat, hanem az életünk minden aspektusát irányítsák, beleértve azt is, hogy hová mehetünk, mit vásárolhatunk, és hogy egyáltalán vásárolhatunk-e valamit.


avagy a háttérhatalmi Great Reset terv egyik fontos fázisa léphet életbe... A JP Morgan vezérigazgatója azt javasolta, hogy a kormányok foglaljanak le magánterületeket szél- és naperőművek építéséhez, hogy elérjék a nettó nullás célkitűzéseket. – számolt be róla a The Telegraph.A Wall Street-i titán régóta a Demokrata Pártnak adományozó főnöke szerint a zöld energiával kapcsolatos projekteket fel kell gyorsítani, mivel a globális éghajlatváltozás legköltségesebb hatásainak elhárítására nyitva álló ablak egyre jobban bezárul.Eddig nem vettek tudomást az áldozatokról.


Eddig tisztázatlan okokból Krista Mikkonen, Finnország belügyminisztere (Zöldek) összeesett a Nordstream-ügyről tartott sajtótájékoztatóján. Ezzel csatlakozik azon hírességek, politikusok és sportolók végtelennek tűnő listájához, akik hirtelen és váratlanul összeestek a kamera előtt.


Robert F. Kennedy Jr. – Robert F. Kennedy egykori szenátor fia, és John F. Kennedy elnök unokaöccse – hivatalosan is bejelentkezett a 2024-es amerikai elnökválasztás előtti demokrata előválasztásra, hogy ő foglalhassa el Amerikai elnöki székét.


Miközben Donald Trump New Yorkban tartózkodott, hogy őrizetbe vegyék a Stormy Danielsnek történt hallgatási pénzek kifizetései miatt emelt vádak alapján, a volt elnök az ország másik felén lévő bíróságon újabb jogi győzelmet aratott a pornósztárral szemben. Az ítéletet Trump ügyvédje osztotta meg Twitter-oldalán.Nyíltan vallja Soros György, hogy a támogatja és finanszírozza az ő nézeteit képviselő ügyészeket, illetve kampányaikat: a Trump ellen vádat emelő New York-i ügyész, Alvin Bragg is egy közülük.


Ismét bírálta Phenjan Dél-Korea és az Egyesült Államok közös, a koreai partoknál rendezett hadgyakorlatait, a KCNA észak-koreai állami hírügynökség csütörtökön azt közölte, hogy a két ország puskaporos hordóvá változtatta a Koreai-félszigetet.


Az USA magyarországi nagykövete szerint aggodalomkeltő, hogy a magyar kormányfő ellenfélként azonosította országát.


A National Review szerint a volt amerikai elnök számíthat a magyar kormányfőre.


A honvédelmi miniszter szerint hazánk nem pusztán vásárol fegyvereket, hanem már azok gyártói is Magyarországra települnek.


Európának el kell kerülnie, hogy kereskedelmi és diplomáciai kapcsolatai Kínával lassan leépüljenek, erodálódjanak – hangoztatta Pekingben szerdán a hivatalos látogatáson Kínában tartózkodó Emmanuel Macron francia elnök.


A német csapatok ukrajnai jelenléte olyan vörös vonal, amelyet nem szabad átlépni – idézte a Die Welt Robert Habek német alkancellárt és gazdasági minisztert.


Az orosz haditengerészet hajói mintegy egy évtizede először látogattak el Szaúd-Arábiába – közölte az orosz hadsereg szerdán. Az Admiral Gorskov fregattból és a Kama közepes tankerhajóból álló különítmény március végén vetett horgonyt a kelet-afrikai Dzsibuti partjainál.


A Cisco Systems amerikai szoftver- és hálózati berendezésgyártó vállalat idén januárban megsemmisítette több mint 20 millió dollár értékű oroszországi készletét, miután tavaly kivonult a szankciókkal sújtott országból – jelentette szerdán a TASZSZ hírügynökség a vállalat kimutatására hivatkozva.


Megveszik Dávid Parittyáját.


Már második éjjel törtek ki zavargások Jeruzsálem óvárosában az Al-Aksza mecsetnél, s ismét rakétákat lőttek Izrael felé a Gázai övezetből, számolt be róla a helyi média csütörtökön.


Az orosz-ukrán konfliktus komoly vallási ellentéteket is a felszínre hozott, s a lelkekért is folyik a harc: különösen igaz ez a Moszkva és Kijev között őrlődő ukrajnai ortodox keresztényekre.


A miniszter a lengyel mezőgazdasági dolgozók tüntetéseit követően nyújtotta be lemondását. Az emberek azért tüntettek, mert a lengyel cégek a hazai helyett Ukrajnából szállították be az olcsóbb gabonát. Ennek következtében a lengyelországi földművelők nem tudják értékesíteni saját terményüket. „Benyújtottam lemondásomat az agrárminiszteri posztról, mivel az Európai Bizottság intézkedései mellett a farmerek követelései nem fognak tudni érvényesülni" – mondta a volt miniszter, és hozzátette, az Európai bizottság már bejelentette, hogy 2024-ig meghosszabbította az ukrán gabona jövedékiadó- és kvótamentességét.


Több mint 29 tonnányi kukorica forgalmát korlátozták, illetve megsemmisítését rendelték el az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek.


„A gyerekek kiszolgáltatottak, nem tudják magukat megvédeni. Nekünk kell megvédenünk őket! A gyerekeket meg kell védenünk az LMBTQ-propagandától!” – írta Menczer Tamás külügyi államtitktár a közösségi oldalán.

A politikus arra reagált, hogy a cseh külügyminiszter, Jan Lipavsky nemrég ezt írta: „Sajnálom, hogy Csehország nem csatlakozik a magyar LMBTQI-ellenes törvény elleni európai perhez. De nekünk, a Kalózpártban nem áll szándékunkban feladni ezt a témát. A gyerekeket nem fenyegeti, ha ilyen karaktereket látnak a tévében vagy a könyvekben. A gyűlölet mesterséges szítása vagy az információk elhallgatása fenyegeti őket.”


Nem tartották eléggé polkorrektnek, helyette a „szülést végző személy” kifejezést használták.


Rekordnak számító 17 millió csirkét kellett ebben az influenza-hullámban likvidálni.

Egy temetkezési vállalat a bolygó fenntarthatóságára hivatkozva „terramációs” (emberi komposztálás) módszerrel helyezi végső nyugalomra az elhunytakat egy washingtoni településen. A cég lehetőséget kínál arra, hogy az emberek utolsó cselekedetükben jobb állapotban hagyják hátra a Földet, illetve visszatérjenek az élet körforgásába. A komposztálás során szalma, lucerna és fűrészpor keveréke között 30 napon keresztül bomlik a test egy terráriumban. A folyamat során a csontok nem bomlanak le, így azokat később összetörik és az apró darabokat visszateszik a komposztba újabb 30 napra.


Végül felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy idén április 8-án, tehát éppen Nagyszombaton lesz 14. éve, hogy a Hunnia ügyben az első őrizetbe vételek megtörténtek, tehát a hazafiak meghurcolásának folyamata ekkor kezdődött meg 2009-ben, amikor még hazánk miniszterelnöke a 2006 őszi állami terrorért felelős Gyurcsány Ferenc volt. Ezért is állítjuk azt, hogy ez a koncepciós eljárás egy kegyetlen, aljas és nemzetellenes gyurcsányi terv eredménye, továbbá úgy látjuk, hogy ezen évforduló mellett a kegyelem gyakorlására a Húsvét megváltási üzenete is időszerű alkalomként szolgálhat.


A szent három nap kezdődik meg ma: a kereszténység az utolsó vacsorára és Jézus elárultatására emlékezik.


793 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page