top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:47) 2023.04.08.Az ENSZ a Világgazdasági Fórummal (WEF) és másokkal együtt jelenleg az 2030-as napirend akciótervének világszintű bevezetésén dolgozik. Ez a legnagyobb valaha tervezett átalakítás, amelyet minden ország és minden nép számára hatalmas nyomással terveztek, és amely az emberi társadalmat minden vonatkozásában meg akarja változtatni: pénzügyek, gazdaság, mezőgazdaság, táplálkozás, utazás, szexualitás, oktatás stb.


„2015-ben meglátogattam egy baltimore-i barátomat és a gyülekezetét. Beszédet mondtam a templomban. A szertartás után odajött hozzám egy hölgy, aki teljesen meg van rémülve, mivel a lánya transznemű lesz. Kérdeztem, hogy miért. Azért, mert a suliban a transzneműség az új divat, a szkeptikus szülőket pedig megfélemlítik azok a szülők, akik támogatólag állnak a transzneműséghez, és minden vitának véget akarnak vetni. A harc nem csak a média és a politika szintjén zajlik, hanem a közösségek szintjén. És nem menekülhetsz a harc elől. Sok középosztálybeli konzervatív azért adja meg magát, mert egyszerűen csak nem akar harcolni. A transzaktivisták, a genderideológia és a kritikai fajelmélet hívei pontosan ismerik ellenfeleik eme gyengeségét, és ki is használják. Számukra mindenki, aki nem ért velük egyet, ellenség. És mivel senki nem akar a történelem »rossz oldalán« lenni, ezért a konzervatívok elveszítik a harcokat.”


Legalábbis így gondolja az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Petra Steger, az FPÖ európai ügyekért felelős szakpolitikusa annak kapcsán nyilatkozott, hogy újabb rendkívüli korrupciós botrány rázta meg az Európai Parlamentet, pontosabban a legrégebbi és az egyik legnagyobb csoportosulását, az Európai Néppártot (EPP).


(nu, épp ideje komolyan venni a józan ész világbeli trónfosztását! ilyen sötét alakok válhattak mintává, tanítóvá, a gyerekek pedig közben maszkban; intenzív hülyítés a négyzeten!)


Kiderülhet, hogy a nem- és névváltoztatás tilalma sérti-e az uniós szabályokat.


Nézzük meg, mennyi kakaó van még a nyugati kereszténységben! – mondja Böjte Csaba. A ferences szerzetes szerint az identitáskrízis elérte a hazai keresztény közösségeket is, ennek ellenére optimista, mert kontinensünk gondolkodását alapvetően ma is Jézus tanítása formálja.


Az amerikai külügyminiszter még a tárgyalások lehetőségét is kizárta.


Jens Stoltenberg szerint a szövetségeseknek a fegyvereken kívül még 543 millió dollárnyi segélyt is kellene biztosítani Kijevnek, hogy az ukrán hadsereg minél hamarabb NATO-kompatibilis legyen.


Csakhogy a latin-amerikaiak nem akarják, hogy belerángassák őket valamibe, amihez semmi közük sincs, írja a Foreign Policy.


A lap szerint odalett a kivonulás miatt Amerika tekintélye.


Egy amerikai lap közölt új információkat Washington terveiről.


A ramadán utolsó péntekén tartott, az iráni kormány által szervezett felvonuláson Jeruzsálem elfoglalására szólítottak volna fel Izrael-ellenes és antiszemita csoportok.


Meghalt a Raytheon hadi- és repülőgépipari konszern vállalat igazgatója és felesége, amikor repülőgépük lezuhant Florida partjainál. A baleset okai egyelőre tisztázatlanok. A Raytheon Technologies az amerikai védelmi minisztérium egyik legnagyobb fegyverszállító vállalata.


Lengyelországban kezdett eldurvulni a gazdák tiltakozása, így Morawiecki kormányfő személyesen kérte meg Zelenszkijt, hogy fejezze be a káoszkereskedelmet.


Egy hét a katolikus húsvét, egy hét az ortodox húsvét miatt.


A helyi tengerészei hatóságok bejelentették, hogy a kínai hadsereg hétfőn éleslövészetet tart a Tajvani-szorosban a keleti Fucsien tartomány partjainál. Tajpej szerint a manőverek veszélyeztetik az ázsiai-csendes-óceáni térség stabilitását és biztonságát. A bejelentések Caj Jing-ven elnök e heti egyesült államokbeli látogatását követik, ahol szerdán találkozott Kevin McCarthyval, a képviselőház elnökével. Peking határozott és erőteljes intézkedéseket helyezett kilátásba megtorlásként. Kínának már rég nem tetszik az USA és Tajvan közeledése. Kína nemtetszéssel szemléli a tajvani hatóságok és az Egyesült Államok között az utóbbi években zajló közeledést, amelynek keretében Washington a hivatalos kapcsolatok hiánya ellenére jelentős katonai támogatást nyújt a szigetnek.


Amíg Emmanuel Macront „körberajongták”, addig az Európai Bizottság elnökét szinte észre sem vették kínai látogatásuk során, írja a Politico.


Egy hosszú jelentésben a Sydsvenskan hírportál nemrégiben feltárta a Svédországban egyre erősödő jelenséget, amely szerint a nem nyugati országokból származó migránsok adott területre való költözésével párhuzamosan az svéd népesség elköltözik. Ez a tendencia pedig jelenleg a svédországi Malmöben a legnyilvánvalóbb.


Az információk igaznak vagy valótlannak nyilvánítása a közbeszéd ellenőrzésének eszköze, valamint a politikai elit számára "nem hízelgő" információk aláásása és cenzúrázása.


A sertéshús, kultúránk hagyományos étele megosztó: ma már az együttélés akadálya, és el kell tűnnie.837 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK