top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:00) 2023.04.10.
És Franciaországban ez teljesen normális."

A CIA egyik napokban kiszivárgott hírszerzési dokumentuma ezt állítja. Az ügyben már megszólalt az izraeli miniszterelnöki hivatal is.


Páros lábbal állt bele Izraelbe a világ egyik legnagyobb meleg magazinja. Nem kellett volna. Vélemény.


Komoly az aggodalom Amerikában, a képviselők már a nemzetközi kapcsolataikat féltik a leleplezésektől. Többek között az is kiderült, írják, hogy kulcsfontosságú szövetségeseit, Dél-Koreát, Izraelt és Ukrajnát is lehallgattja Amerika. A dokumentumok bemutatják, hogyan szivárogtak be amerikaiak az orosz védelmi minisztériumba, sőt, a Wagner-csoportba különböző lehallgatások révén.


Észak-Korea négy napja már a katonai forródróton sem elérhető.


„A Biden-adminisztráció mindent el fog követni, hogy végigrángassák önt az amerikai bíróságokon és börtönökön. Bidenék inkább meg fognak ölni, mintsem, hogy szabadon engedjenek” – üzente.


Alexandert apja "új nagykövetének" tekintik. Alexander Soros, a milliárdos oligarcha és a Demokrata Pártot régóta támogató Soros György 37 éves fia – a nemrégiben frissített fehér házi naplók szerint – legalább tizennégyszer járt a Fehér Házban, mióta Joe Biden hivatalba lépett – derül ki a New York Post által látott látogatási naplókból. Tavaly már 12-szer, míg 2021-ben kétszer.


Ukrajna jelenlegi arany- és devizatartaléka több mint 10 éves csúcson áll, meghaladja a 30 milliárd dollárt – közölte a gazdasági kérdésekben illetékes ukrán elnöki tanácsadó vasárnap. Ez több mint öt hónapnyi import fedezésére elegendő – mondta Oleg Usztenko az ukrán parlament Rada nevű televíziós csatornáján. (khöm)


„Vazallusokká válunk, miközben lehetnénk a harmadik pólus, ha marad néhány évünk megalkotni azt” – jelentette ki a francia elnök, aki egyre hangosabban beszél Európa autonómiájának szükségességéről.


A vezető francia gazdasági lap még azelőtt készített interjút Emmanuel Macronnal pekingi látogatásán, hogy a kínai hadsereg szombaton háromnapos hadgyakorlatba kezdett a Tajvani-szorosban, miután a tajvani elnök, Caj Jing-ven az Egyesült Államokban találkozott az amerikai képviselőház elnökével, Kevin McCarthyval. A francia elnök ébredésre szólította fel Európát. – A mi prioritásunk nem az, hogy alkalmazkodjunk mások menetrendjéhez a világ minden térségében – fogalmazott Emmanuel Macron.


Ahol poggyász- és útlevél-ellenőrzés volt.Vasárnap folytatódott a Tajvani-szorosban a kínai hadsereg háromnapos hadgyakorlata.


Heiko Teggatz szerint komoly következményei lehetnek annak, hogy Berlin nem foglalkozik a migrációs krízissel.


Ha úgy az oroszok, mint a NATO biztonsága hirtelen a felére csökkent, és ha a védelem egyik napról a másikra kétszeresen nehezebbé vált, akkor mi következik mindebből? Az, hogy a duplájára nőtt a kísértés arra, hogy a védelem nehézségei elől mindkét fél egy megelőző támadásba meneküljön.


Az északi ország egy nappal azután csatlakozott a Magyarország elleni perhez, hogy a magyar parlament jóváhagyta a NATO-tagságot.


Igazi kultuszuk volt: szépek, fiatalok, vagányok voltak, és ez elég is volt a hatalom megragadásához – a megtartásához már kevésbé. Három „jócsaj” politikus, három tündöklés és bukás a közelmúltból.


„Segítsd a szeretett ukrán népet a béke felé vezető úton, és áraszd a húsvét fényét Oroszország népére!” – mondta.


Kijev bírálja a Vatikánt, amiért egyenlőségjelet tesz Ukrajna és Oroszország közé Ha megpróbálunk egyenlőségjelet tenni a szenvedő Ukrajna és a szenvedést okozó Oroszország közé, az nem segíti a megbékélést – közölte szombaton Oleh Nikolenko, a Külügyminisztérium szóvivője a Facebook-oldalán, számolt be az rbc.ua hírportál.


Történelmi léptékű a Szentatya látogatása, nagyon fontos, hogy minél többen ott legyünk és kiálljunk mellette, jelezzük, hogy mi is békét akarunk és vele együtt azért imádkozunk és dolgozunk, hogy gyermekeink szeretetben és békében nőjenek fel – hangsúlyozta Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes a hirado.hu-nak adott interjúban.


„Menjen Kirilhez” – fogalmazott a baloldali megmondóember. (nu, nem az a baj, hogy baloldali, hanem az, hogy a csőcselék szószólója, mandi segédlettel)


Portfolio: Hat éve nem hagyta el annyi ember Magyarországot, mint 2022-ben Hat éve hagyták el ennél többen az országot. A külföldön született magyarok visszajönnek. A legfőbb célpont Németország.


Brüsszel semmit nem tesz a magyar és az uniós gazdák védelmében, a tagállamok így saját eszközeikkel próbálják megvédeni piacukat az olcsó és kétes eredetű ukrán gabonadömping ellen.


És Franciaországban ez teljesen normális."


Ron DeSantis floridai kormányzó korábbi tanácsadója lapunknak beszélt arról miként lehet azok ellen harcolni, akik lebontanák az amerikai rendszert. Hajdú Tímea interjúja.


„A legjobban védett emberek a COVID ellen jelenleg a nem beoltott emberek a magasan beoltott országokban!” "Ez csak egy hihetetlenül hatalmas kísérlet, amelyet az emberi fajon végeztek."


Csíkszereda főterén tartották meg a hagyományos húsvétvasárnapi ételszentelést. A sonkát, tojást, kalácsot és bort tartalmazó kosarakat Tamás József nyugalmazott segédpüspök áldotta meg.


859 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK