top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:34) 2023.04.15.Egy év háború, és még nincs vége? Miért csak lassan halad előre egy olyan, katonailag fölényben lévő hatalom, mint Oroszország az ukrán fegyveres erőkkel szemben? Végső soron más célok állnak e háború mögött? Sok jel utal arra, hogy ez a háború sokkal többről szól, mint nemzeti érdekekről. Az ukrán és az orosz lakosság, valamint az oknyomozó újságírók jelentései alátámasztják ezt az állítást. Tudjon meg többet ebből az izgalmas dokumentumfilmből!


Szerdán Seymour Hersh oknyomozó újságíró közzétett egy jelentést a Substackről, amely azt állította, hogy a CIA tudott az Ukrajnában széles körben elterjedt korrupcióról és az amerikai segélyek elsikkasztásáról.


Újabb Pentagon-dokumentumok kerültek nyilvánosságra, amelyekben Magyarország is szerepel.


A Twitterre a helyiek folyamatosan posztolják a videókat az eseményekről. Itt például az látszik, hogy a rendőrök elvesztették az irányítást, és a nagy kapkodásban mindenkit ütnek-vágnak válogatás nélkül.„Egy évszázad után ismét van szobra Kölcsey Ferencnek, nemzeti imádságunk szerzőjének Nagykárolyban” – írta szombat reggel közösségi oldalán a köztársasági elnök.


Nem finomkodott, elmondta, mit gondol a gyerekeket célzó LMBTQ-lobbiról.


Az ország de facto vezetője és egy rivális tábornok katonái között.


Ha Magyarország nem áll be az euroatlanti sorba, akkor további, fokozatosan erősödő szankciók és válaszlépések jönnek majd Washington irányából, vélekedett a volt politikus, aki Orbán Viktor állítólagos, kompromittáló moszkvai aktájáról is beszélt.


A nemzetközi sóhivatal újfent bebizonyította, hogy tökéletesen alkalmatlan feladata ellátására.


Ámicháj Chikli elítélte a közelmúltban történt antiszemita történéseket.


A Hapoel Jeruzsálem "terrorizmusnak" nevezi az incidenst.


Az al-Kudsz napot (al-Kudsz Jeruzsálem arab neve) rendszerint a ramadán böjti hónap utolsó péntekére szervezik meg az 1979-es iszlám forradalom óta, tiltakozásul Kelet-Jeruzsálem 1967-es izraeli annektálása miatt.

Az idei felvonulás teheráni rendezvényén több állami vezető, köztük Ebrahim Raiszi elnök és Mohamed Bagher Ghálibáf, a parlament elnöke is részt vett. Utóbbi szónoklatában arról beszélt, hogy a térség problémáinak gyökere Izrael, és a palesztin fegyveresek azok, akik akadályozzák Izrael terveit.


A most kezdődő Színházi Olimpiáról, a kapcsolattartás fontosságáról, a végtelen kultúrharcról és jövőbeli terveiről kérdeztük a Nemzeti Színház élén harmadik ciklusát most kezdő rendezőt. Nagyinterjú!


Ugyanakkor a tanulmány szerint az oroszok 15%-a szerint az orosz ortodox egyháznak erős befolyása van a kormányzati politikára, 32%-uk szerint ez nem így van, míg 25%-uk szerint gyenge befolyása van, további 28%-uk pedig bizonytalan volt.


Az Amazon által fejlesztett Bedrock egy olyan MI-eszközcsomag, amely nem egy egyszerű chatbot, hanem több annál: segíthet az Amazon ügyfeleinek chatbotok létrehozásában, szövegek generálásában és összegzésében, valamint képek készítésében és osztályozásában.


Valójában nem is jelezhetné jobban, mennyire eltávolodott az ember önnön eredendő lényegétől... Néhány hónapja hatalmas népszerűségre tett szert egy ChatGPT nevű program. Ezzel elértük azt a pontot, hogy a mesterséges intelligencia betört a mainstreambe. Fontosnak tartottuk, hogy eloszlassunk ezzel kapcsolatban néhány tévhitet. A mesterséges intelligenciát sokan az emberiség fejlődésének újabb fontos állomásának tartják, valójában nem is jelezhetné jobban, mennyire eltávolodott az ember önnön eredendő lényegétől.


Lavrov: a menekülés a dollártól már globálisan visszafordíthatatlan A menekülés az amerikai dollártól, mint a kölcsönös fizetések eszközétől a nemzeti valuták irányába visszafordíthatatlan tendencia a globális kereskedelemben – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteki sajtótájékoztatóján.


A valutánk összeomlóban van, és hamarosan megszűnik a világ kalkulációs szabványa lenni, ami a legnagyobb vereségünk lesz 200 év alatt. Ez néhány éve még elképzelhetetlen volt, de most a szemünk előtt történik.

Krissy Rieger egy német gazdasági és szociális kérdésekkel foglakozó podcastja egy videó felvételt mutat be, amin Christine Lagarde-ot, az Európai Központi Bank vezetőjét kérdezik a digitális pénzről. (Összefoglalva magyarul olvashatjátok az alábbiakban)


Átmenetileg fenntartotta a terhesség-megszakításra használt legelterjedtebb gyógyszer hatósági engedélyét az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága, de öt napot adott az alacsonyabb szintű bíróságnak, hogy felülvizsgálja korábbi döntését. A bonyolult jogi ügy előzménye, hogy tavaly egy életpárti civil szervezet indított pert a Mifepristone nevű készítmény hatósági engedélyének visszavonása érdekében, majd április 7-én egy texasi szövetségi bíró határozatában visszavonta az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszerügyi Hivatalának a gyógyszerre – 2000-ben – kiadott engedélyét. Az ítélet ellen a kormányzat fellebbezést nyújtott be.

818 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK