top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:38) 2023.04.18.A Világbank Pandémia Alapját hivatalosan a novemberi G20-csúcson jelentették be és kezdeményezték. Szerdán (2023. április 12.) hivatalosan is elindult a Pandémia Készültségi Alap. Jelenleg 10 milliárd dollár áll rendelkezésre az alapon keresztül. Az eseményt a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) főtitkára, Ngozi Okonjo-Iweala jelentette be. A nigériai politikus egyébként 2015 óta vezeti az oltáslobbiért felelős GAVI-t, amely az egyik legnagyobb magánadományozó a WHO-n belül.


Andrew Bridgen, az Egyesült Királyság parlamentjének tagja.


Ritka és nagy jelentőségű lehet az orosz elnök felbukkanása Herszonban. A tájékoztatás szerint az államfő fogadta Mihail Tyeplinszkij vezérezredes, az orosz légideszant erők parancsnoka, Oleg Makarevics vezérezredes, a Dnyepr csapatcsoport parancsnoka és más katonai vezetők jelentését. A herszoni útja alatt Luhanszkban is látogatást tett az orosz elnök, számolt be a sajtószolgálata.


Az amerikaiak szerint Lula nyilatkozatai azt sugallják, hogy „az Egyesült Államok és Európa valamiféleképpen nem érdekelt a békében, és a háború felelősségét mi viseljük”.


Trump fia: Ukrajna a világ egyik legkorruptabb országa, nem szabad több fegyvert küldeni nekik A „baloldal vallásának” nevezte Ukrajnát Donald Trump fia, Donald Trump Jr. és közölte, hogy szerinte az Egyesült Államoknak nem kellene fegyvereket küldenie a „világ egyik legkorruptabb országának.”


Mauro Vieira brazil külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján Lavrov köszönetet mondott az országnak „az ukrajnai helyzet keletkezésének megértéséért”, valamint a konfliktus megoldásának keresésében való részvételéért, és kijelentette: Oroszországnak az az érdeke, hogy a „hadművelet” minél előbb véget érjen.


És még emojikkal is ellátták a gépet.


“A szankciók nem kényszerítették térdre az orosz gazdaságot, ahogy azt sokan megjósolták. oroszország nemcsak megbirkózik, hanem virágzik, nagyobb befolyásra és hitelességre tesz szert ázsiában, afrikában és dél-amerikában, mint a szovjetunió összeomlása óta bármikor” – írja a lap.


„Nukleáris fegyvereket használnak, de sosem bánkódnak emiatt” – szögezte le az orosz politikus.


Egyelőre nem tudni, pontosan mely cégek munkatársai fogják tájékoztatni tapasztalataikról a szakbizottságot.


Magyarország nem Szaúd-Arábia. A melegekre nem vadászik Orbán erkölcsrendőrsége – olvasható a The American Conservative hasábjain. Mint írják: mindenki tudja, mi a valódi ok.


Nem véletlenül mond a baloldali brazil elnök olyanokat a háborúról, mint a jobbos Orbán Viktor: a magyar sors ezer ponton rímel a globális Délére. Kohán Mátyás írása.


„Az ukrán gabonaimportra kivetett egyoldalú tilalmak ellentétesek az Európai Unió egységes piacának feltételeivel” – véli a cseh szakportál.


Szlovákia is vámmentesen importálja az olcsó gabonát Ukrajnából, így saját gazdái is a barikádra állnak, és megélhetésük is veszélybe kerül. Most azonban Pozsony leállította az ukrán búza értékesítését. Betiltott növényvédő szereket találtak a kijevi szállítmányokban!


A Corriere della Sera nem temeti a visegrádi együttműködést.


Foganatosítják az ukrán gabona tiltását, hogy megvédjék a magyar gazdákat.


A világ minden tájáról érkeznek előadók, akadémikusok és szakemberek a Mathias Corvinus Collegium legújabb nemzetközi konferenciájára.


Munkáspárt: elég volt az ukránok támogatásából, új Békemenetre van szükség Ha tétlenek maradunk, újra idegen uralom, új Trianon vár ránk - véli a Magyar Munkáspárt.


Három hét sem telt el azóta, hogy felhívtuk a figyelmet egy heves vármegyei és győri kötődésű neokommunista szervezetre, a magukat hagyományőrző munkásőröknek nevező, politikában is kísérletezgető szélsőbaloldali civilekre, máris sikerült szintet ugraniuk. “Ellenforradalom 1956” címet viselő hivatalos Facebook-oldalukon – már az is érdekes, hogy működhet ilyen néven oldal – cikkünket megosztva képedtek el azon, hogy bűncselekménynek merjük titulálni azt, ami egyértelműen a Büntető törvénykönyvbe ütköző: a kommunista szimbólumok használatát és a marxista tanok terjesztését. Még némi fenyegetőzést is megengedtek maguknak, utalva arra, tudják, ki az informátor, és majd foglalkoznak vele, ha lesz rá idejük.


Május elsején lép hatályba az Orbán Viktor által aláírt új rendelet az egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztók terhei kapcsán. Mutatjuk a részleteket!


Csaknem negyven százalékkal emelkedett a földgáz lakossági fogyasztói ára Németországban 2022 második felében az egy évvel korábbihoz képest - közölte hétfőn a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis).

Húsz éve kezdődött az iraki háború, amely megdöntötte Szaddám Huszein zsarnokságát – hogy sokévnyi véres konfliktussorozat és félsikerű, összetákolt államiság következzen az olajban gazdag, mégis koldusszegénnyé lett országban.


Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hétfőn őrizetbe vett két embert New Yorkban, aki a hatóságok gyanúja szerint kínai ügynökként dolgozott azzal a megbízatással, hogy zaklasson és elhallgattasson az Egyesült Államokban élő kínaiakat.


Sok szó esik a renmimbi térnyeréséről, valamint arról, ahogy a fejlődő országok egymás között igyekeznek kikerülni a dollárt. Látható, hogy a BRICS-államok (Brazília, Oroszország, India, Kína és a Dél-afrikai Köztársaság), a shanghaji együtműködés országai összefognak, és egy teljesen új valutarendszert próbálnak létrehozni, amely első lépésben legalább konkurense lenne a dollárnak.


Tudtad, hogy a Titanic elsüllyedtével a világ leggazdagabb pénzemberei is elsüllyedtek, akik mindannyian ellenezték a FED privát központi bankrendszerét? A Titanic tulajdonosa, J.P. Morgan meghívására, aki maga lemondta az utazást az utolsó pillanatban. A következő évben ellenállás nélkül bevezették ezt a magán központi bankrendszert, egy globális adósságcsapdát... Az emberiség elleni bűntényt leplezték le...


A kanadai közmédia (CBC) helyi idő szerint hétfő éjjel bejelentette, hogy szünetelteti tevékenységét a Twitteren, miután a portál kormányzati finanszírozású médiumnak minősítette.


Elon Musk amerikai nagyvállalkozó a mesterséges intelligenciának (MI) az emberiségre gyakorolt veszélyeire hívta fel a figyelmet, és bejelentette, hogy a szerinte baloldali-liberális irányban elfogult ChatGPT nevű online program alternatívájaként létrehozza saját MI-platformját. A Twitter és a Tesla milliárdos tulajdonosa és vezetője Tucker Carlson, a Fox News műsorvezetőjének hétfő esti műsorában kifejtette: a TruthGPT névre keresztelt alternatív mesterséges intelligencia minden eszközével az igazság megismerésére és a világegyetem természetének megértésére törekeszik majd”.


Mesterséges intelligencia alkotta a Sony World Photography Award egyik idei kategóriagyőztes fotóját, a pályázat benyújtója elmondta: vitát akart generálni a képpel, és nem veszi át a díjat, írja a The Guardian és a BBC.


Vizy Márton úgy nyilatkozott, még szombaton az M2 Petőfi TV-n büszkén jelenthette be, hogy a Camino, Krisztus a jövőnk című dal nézettsége átlépte a 240 ezret a YouTube-on. Másnap viszont ez a szám 188 ezerre csökkent, minden értesítés nélkül.


Akkor most milyen alapon is akarja büntetni hazánkat az EU gyermekvédelem ügyében? Ha már az Emberi Jogok Európai Bírósága is másodrangúnak tekinti a transzneműek érdekeit? Francesca Rivafinoli írása.


Az Egyesült Államokban a progresszívok az egyenlőség nevében tönkretennék a női sportot, azonban vannak, akik ezt nem hagynák.


Amerikában a transz érdekvédő szervezetek törekednek is arra, hogy minél lejjebb vigyék a műtéti korhatárt, és vannak példák elvégzett műtétekre is.A hatóság emberei eltévesztették a házszámot.

936 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page