top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:08) 2023.04.19.A neves, évi 20 ezer fontos Girls’ Day School Trust egyik lányiskolájának tanára úgy köszönt a 11 éves tanulóinak, hogy „Jó reggelt lányok”, majd elszabadult a pokol. Hozzátették: az iskolás lányok bepanaszolták a filozófia-hitoktató tanárt, mert szerintük „itt nem mindenki azonosítja magát nőként”, majd „A transz élete is számít” feliratú plakáttal tüntettek. A vezetőség fegyelmi eljárást indított, kötelezte a tanárt, hogy kérjen elnézést, amit a tanár végül megtett, de hangsúlyozta, hogy megalázó és kínos volt számára az egész. A történések állítólag azután gyorsultak fel, hogy a lányoknak „sokszínűség és befogadás” jegyében előadást tartott néhány idősebb diák, akik bemutattak egy nemi identitásról szóló videót.


Peren kívüli megállapodással zárult a FoxNews hírtelevízió és a Dominion választási rendszereket gyártó cég bírósági eljárása kedden.


Süleyman Soylu török belügyminiszter egy isztambuli találkozón azt mondta, hogy az egész világ gyűlöli Amerikát – jelentette az Aydınlık nevű lap.


Új szintre emelve fejleszti a katonai és haditechnikai együttműködését Peking és Moszkva – jelentette ki Li Sang-fu kínai védelmi miniszter az orosz hivatali partnerével, Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel kedden folytatott moszkvai találkozóján. “Védelmi miniszteri kinevezésem után az első látogatásom éppen Oroszországba vezetett, hogy a külvilág számára demonstrálja a kínai-orosz kapcsolatok fejlettségének magas szintjét, és megmutassa a szilárd elszántságot a kínai és orosz fegyveres erők közötti stratégiai együttműködés megerősítésére” – tette hozzá.


A műsorvezető azzal indított, hogy egy nagyon egyszerű kérdésre szeretne választ kapni, Magyarország kit akar látni a háború győzteseként? Mire Szijjártó azt felelte, hogy azt akarja, hogy minél előbb vége legyen a háborúnak – annál is inkább, mert a szomszédban zajlik a háború. Majd hozzátette: „Kérem, ne feledje el, hogyha velem beszél, akkor egy olyan nemzet képviselőjéhez beszél, amelynek tagjai a háborúban életüket vesztik, tekintettel arra, hogy jelentős magyar kisebbség él Ukrajna nyugati felén, (…), akiket besoroztak az ukrán hadseregbe, sokukat közülük a frontra vezényelnek és sajnos sokan meghalnak.” Azonnali tűzszünetet, béketárgyalásokat szeretnénk – fogalmazott. „Tehát nem tudja nekem azt mondani a nemzetközi TV-ben, hogy azt akarja, hogy Ukrajna nyerje meg a háborút?” – tette fel számonkérő stílusban a kérdést a házigazda. Szijjártó azonban úgy reagált, hogy nem hiszi, hogy ennek a háborúnak lehet győztese, csupán vesztesei.


A cél a magyar gazdák védelme, a szabályokat megszegőket súlyosan büntetik majd.


Az elmúlt években megszokott 40-60 ezer tonna helyett a szolidaritási folyosók megnyitása óta hazánkba mintegy 2,5 millió tonnányi gabona és olajos mag áramlott be, amely szinte teljes egészében itt is ragadt – nyilatkozta lapunknak Nagy István.


Lengyelország új szankciókat dolgozott ki.


A miniszterelnök szerint „Európa igazi problémáját ma a stratégiai önállóság hiánya jelenti”.


Botond Bálint szerint az unió bomlási fázisba került.


A National Catholic Register szerint Budapest reális alternatívát nyújt Brüsszellel szemben.


A német kormány büszkén számol be a finanszírozásról.


Az Intel elhalasztotta gigaberuházását Magdeburg mellett, mondván: ha Németország nem ad több támogatást, akkor inkább átgondolja a terveket. Berlin most fizetne, de cserébe még nagyobb beruházást vár el.


„Nem akarunk senkitől függeni. Sem a spekulációs erőktől, sem külföldi hatalmaktól” – jelentette ki a francia elnök, hozzátéve: a függetlenséget nem lehet bejelenteni, azt fel kell építeni.
"Sosem késő a helyes irányba elindulni" – fogalmazott Csin Kang külügyminiszter, és emlékeztetett arra, hogy Peking nemrég sikeresen közvetített Irán és Szaúd-Arábia között is.


"Legalább annyira ironikus, mint amennyire tragikus, a holokauszt oktatásának hangsúlyozása nagyon keveset tett az antiszemitizmus állandóan jelenlévő vírusa ellen."


A kérdésben a szülőknek volt döntési joga, ahhoz, hogy az iskola az egyházhoz (hitközséghez) kerüljön, az összes szavazásra jogosult szülő több mint 50 százalékának támogatnia kellett volna a tervet. Azonban a keddi voksoláson a 364 szülőből 75-en szavaztak igennel a fenntartóváltásra, 178-an pedig ellene.


Az ereklyét beépítik abba a keresztbe, amely a koronázási menet élén halad majd május 6-án. A keresztet szerda délelőtt szenteli fel Andrew John walesi érsek, az országrész északi részén fekvő Llandunóban, majd a walesi keresztet Londonba szállítják.


Szombatról vasárnapra virradóra fuláni pásztorok és terroristák 33 keresztényt gyilkoltak meg a nigériai Runji faluban. A temetésüket hétfőn tartották, ahol Kashi tiszteletes feltette a kérdést, hogy vajon a politikai vezetőik foglalkoznak-e eléggé az üggyel?


Téglásy Imre többször is túlélte, hogy az édesanyja megpróbálta abortálni.


Se Gyurcsányék támogató, se Orbánék tűrő politikáját nem támogatjuk, hanem a tiltást szorgalmazzuk – jelentette ki Novák Előd.Megállapodást kötött a Pán Amerikai Egészségügyi Szervezet, a WHO Európai Regionális Irodája és az USA Humán és Egészségügyi szervezete, azért hogy együttműködve megerősítsék az egészségügyi rendszert és egészségügyi szolgáltatásokat szerte a világban.


A vendégek fokozatosan rájuk törnek, ételízesítőket, mustárt és mártást öntenek rájuk, a tanárnőt pedig bokszerekkel és törött üveggel támadják meg. És ellenálltak.862 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page