top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:37) 2023.04.24.Persze előfordulhat, de ő a 150. kanadai orvos, aki a Pfizer & Moderna mRNA bevezetése óta "hirtelen" halt meg!
De nem a pap volt, hanem egy svájci állampolgár, aki azért jött Kijevbe, hogy támogassa a Kijev-Pechora Lavra szerzeteseit és az UOC híveit – egy dolgot válaszolt: "Szeretem az Úr Istent".
A Kreml már megint a palesztinok oldalára állt.


Kínát fenyegetve hadihajókat küldeni a tajvani szorosba olyan lenne, mintha egy kung-fu mesternek egy átlagember a középső ujját mutatná – mondta a Mandinernek Somkuti Bálint.


Az orosz-ukrán háború kitörése nyomán világméretű fegyverkezési verseny indult el, és meglepő módon Szaúd-Arábia és Japán is a legtöbbet hadiipari kiadásokra fordító országok között szerepel.


A lap felidézte, hogy Orbán Viktor nem engedi, hogy Magyarországot belerángassák az ukrajnai háborúba.


Alain Berset svájci szövetségi elnök kedden Berlinben Olaf Scholz német kancellárral folytatott tárgyalásain megerősítette, hogy Svájc továbbra sem hajlandó katonai támogatást nyújtani az orosz támadás ellen védekező Ukrajnának, közvetett módon sem. Ugyanakkor Berset rámutatott, hogy országa minden egyéb lehetséges eszközzel támogatja Ukrajnát, humanitárius segítséget nyújt, csatlakozott az Oroszország elleni EU-s szankciókhoz és zárolt 7,5 milliárd frank értékű orosz vagyont.


Kijelentette, hogy az EU próbál megoldást találni, de ez gyakorlatilag lehetetlen, mert a korrupciónak nincs vége ebben a kelet-európai országban.


“Én 100 millió dollárt adományoztam Ukrajnának, te mennyit adományoztál?”, kérdezte Musk Kingtől egy vasárnapi tweetben, miután az író azt javasolta, hogy a milliárdos a közösségi médiaplatform új, fizetős hitelesítési modelljéből származó bevétel egy részét adományozza Kijevnek.


Prigozsin így kommentálta a közösségi médiában megjelent felvételt, amelyen az ukrán erők úgy döntöttek, hogy lelövik a Wagner CSVK egyik sebesült harcosát, akit elfogtak.


Katonák, tankok, harci repülőgépek mennek egymásnak Szudánban: a menetrend szerinti csetepaté komplett polgárháborúvá fokozódott a szerencsétlen sorsú, hatalmas afrikai országban. Összefoglalónk!


Gyuricza László rendőri és polgárőri kísérettel érkezett meg a szállásukra. Nem tették zsebre, amit kaptak.


Kölcsey Ferenc nagykárolyi szobrán a költő nevén kívül a Himnusz harmadik sora. – "Nyújts feléje védő kart" – szerepel feliratként az Erkel Ferenc zeneművéből származó kottarészlettel együtt. Kovács Jenő polgármester elmondta, hogy a feliratra nem kértek külön engedélyt az illetékes hatóságtól, mivel az emlékművet készítő Győrfi Lajos szobrászművész úgy tudta, hogy eredeti kéziratból vett idézet esetén nem szükséges fordítás.


A Valyo, Város és folyó nevű civilszervezet a Föld napja alkalmából vasárnap, a Jane Haining rakpart 1,5 x 1,5 m-es területén szimbolikusan „átadott” egy új zöldfelületet. Dorner szerint az akció azonban veszélyeztetheti akár a város árvízvédelmét is, mint fogalmazott: „a víz, az nem olyan dolog, ostobák, hogy majd visszahőköl, ha meglátja a kiskerteteket. A víz az jön, és olyan, hogy mindent visz. Ha megbontjátok a rakpartot, akkor azt is”.


A Die Tageszeitung véleménycikke szerint azonban Novák Katalinnak sikerült elkerülnie, hogy „kínos bábként” viselkedjen.


A cseh elnök csatlakozott volna a magyar gyermekvédelmi törvény elleni EU-s perhez. Pavel azt is kijelentette, hogy Csehországnak ratifikálnia kellene az Isztambuli Egyezményt, amelyet Csehország aláírt, de még nem ratifikált. Václav Smolka kormányszóvivő szerint a kormány azért döntött úgy, hogy nem csatlakozik a perhez, mert Csehország az év közepétől a V4-csoport elnöke lesz.Bayer Zsolt békemenetet hirdetett a pápa miséjére7700 négyzetméternyi föld alatti alagútrendszerre bukkantak.


Arra kérte a békemenet résztvevőit Bayer Zsolt, hogy menjenek el április 30-án Ferenc pápa miséjére a Kossuth térre. „Legyen ez egy békemenet.”

950 megtekintés

ความคิดเห็น


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page