top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:15) 2023.04.26.Justin Trudeau átírja a történelmet azzal, hogy most már azt állítja, soha senkit nem kényszerített oltásra "A védőoltásoknak vannak lehetséges mellékhatásai. És vannak olyan emberek, akik valószínűleg nagyon megbetegedtek a védőoltásoktól... Miközben senkit sem kényszerítettem arra, hogy beoltassa magát, úgy döntöttem, hogy minden védelmet biztosítok, hogy a kanadaiakat arra ösztönözzem, hogy beoltassák magukat." – mondta Trudeau. NEW – Justin Trudeau Rewrites History By Now Saying He Never Forced Anyone To Get Vaccinated "There are potential side effects in vaccinations. And there are people who've probably gotten very sick from vaccinations...While not forcing anyone to get vaccinated, I chose to make sure all the incentives and all the protections were there to encourage Canadians to get vaccinated." (nu, akik mindig csak a főáramúból tájékozódnak, akár be is nyelhetik ezt az ordas nagy hazugságot; a mi olvasóinkban azonban alighanem megállt az ütő ettől az elképzelhetetlenül pofátlan képmutatástól; derék kanadai kamionosok tudnának mesélni erről az ájtatos manóról)


(nu, meg ezek a tiltakozói is)

A világ csodálkozva dörzsölte a szemét, amikor Volodimir Zelenszkijt megválasztották Ukrajna elnökévé. Ma viszont már el sem tudjuk képzelni a világ színpadát e pojáca nélkül. Vajon milyen szerepet játszik most? Kevesen vannak tisztában azzal, hogy a háború és a gazdasági válság ideális feltételeket biztosít egyeseknek, akik számára Zelenszkij tökéletes választás volt az elnöki szerepre. Ideje egy pillantást vetni a színfalak mögé...


A nyilvántartásokból, és a korábbi export adatokból kiderült, hogy az ukrán gabona legfőbb feldolgozói és exportőrei között rendre felbukkannak nyugat-európai, illetve amerikai cégek. Így pedig az embargók feloldásával nem az ukrán gazdáknak, és az afrikaiaknak nyújtanak segítő kezet az országok, hanem a kiviteli bevételekkel a multinacionális cégeket gazdagítják. Az Ukrajnában működő, tíz legnagyobb gabonát feldolgozó és exportáló vállalatból kilenc külföldi székhelyű vállalat.


Négy éve már felmerült egy NATO-hitelintézet kialakításának gondolata, ám a tagállamok gyorsan megfúrták az ötletet.


A lap szerint három dolog van, amit semmiképpen nem lehet megengedni. Az egyik például, hogy „Izrael olyan autokráciává váljon, mint Orbán Viktor Magyarországa”.


Donald Trump a floridai Fort Myersben: "Amint visszatérek az Ovális Irodába, teljesen el fogom pusztítani a Deepstate-et. Mert van egy mély állam, ami ellen most harcolunk. Kirúgom a nem megválasztott bürokratákat, akik felfegyverzik igazságszolgáltatásunkat, és ki kell dobni kormányunkból a háborús szítókat és a globalistákat. Fel fogunk állítani egy bizottságot, amely feloldja a Deepstate-i kémkedéssel, cenzúrával és korrupcióval kapcsolatos összes dokumentum titkosítását.”


Az ügy előzménye, hogy az állam törvényhozásának első transznemű képviselője, Zooey Zephyr a múlt héten a törvényhozás ülésén úgy fogalmazott, hogy aki megszavazza a kiskorúak nemváltását szigorúbban szabályozó új törvényt, „annak kezéhez vér tapad”. A politikustól az állami törvényhozás republikánus tagjai bocsánatkérést követeltek, és megvonták tőle a szót. A vita hétfőn folytatódott, és miután a demokrata törvényhozó megtagadta a teremőrség kérését, hogy próbálja lecsitítani az ülésterem karzatán tüntető aktivistákat, a rendőrség közbeavatkozott. A Montana állam törvényhozásának napirendjén szereplő jogszabály a transznemű kiskorúakra vonatkozik, szűkíti az iskolák számára a gyerekek keresztnév és – a nemre utaló – névmás megváltoztatásának lehetőségét, valamint azt szülői engedélyhez köti. A szomszédos Észak-Dakota állam kormányzója szintén hétfőn aláírta a terhesség-megszakítás jelentős szűkítéséről szóló törvényt. A jogszabály csak kivételes esetekben engedélyez orvosi beavatkozást a terhesség megszüntetése érdekében.


Korábban a McDonald's is hasonlóan járt el.


A rendelet első gyakorlati alkalmazása során a Szövetségi Vagyonkezelő Ügynökség ellenőrzése alá helyezte a finnországi székhelyű Fortum és a németországi székhelyű Uniper energetikai vállalatok oroszországi leányvállalatait.


A Szíria biztonságának megerősítésére és a szíriai-török kapcsolatok normalizálására irányuló gyakorlati lépéseket vitatta meg Moszkvában négyoldalú megbeszélésen az orosz, az iráni, a szíriai és a török védelmi miniszter. (nu, ne felejtsük: Törökország NATO-tag...)


“A céljainkat (Ukrajnában) nagyon világosan és őszintén kijelentettük. De mi a célja az Egyesült Államoknak, a NATO-nak, az Európai Uniónak? Fegyverekkel felpumpálni Ukrajnát, és most van ez a nevetséges elmélet: most biztosítunk Ukrajnának egy sikeres ellentámadást, és akkor majd megkérjük Ukrajnát, Zelenszkijt, hogy kezdjen tárgyalásokat. Ez valamiféle skizofrén logika” – mondta az ENSZ-ben tartott sajtótájékoztatón.


Podoljak: Moszkva veresége után Magyarország is hűséget fogad Ukrajnának Dúró Dóra kijelentése, miszerint „Ukrajna NATO-csatlakozása a teljes körű konfliktus kirobbanásának kockázata nélkül csak akkor lehetséges, ha Oroszország jóváhagyja ezt a lépést”, hatalmas felháborodást keltett Ukrajnában. Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij tanácsadója szerint azonban Oroszország veresége után minden megváltozik, mert az olyan országok, mint például Magyarország, abszolút lojalitást fognak tanúsítani Kijev iránt.


Aleksandar Vučić szerb elnök kedden ígéretet tett arra, hogy felülvizsgálja országa viszonyát Ukrajnával, miután tegnap megszavazták Koszovó tagságát az Európa Tanácsban.


Még nem is szavazott a szlovák parlament az Európa Tanács emberi jogi biztosa által kifogásolt törvényről, de máris felszólították a törvényhozókat, hogy utasítsák el a transzneműek jogait aláásó javaslatot, és biztosítsanak egyenlőséget az LMBTQ-hoz tartozók számára.


Mindezt azzal indokolták, hogy már ismerik a magyarországi helyzetet.


A bíróság a "művészet szabadságára" is hivatkozott döntésében.


Schengen már nem működik, és ennek alátámasztására az Ausztriában benyújtott menedékkérelmek nagy számát említette. Ausztria is jól működő schengeni övezetet szeretne, de – mint mondta – Németország nemrég engedélyt kért az Európai Uniótól arra, hogy újból bevezethesse az ellenőrzést az Ausztriával közös határán, így Bécs is kénytelen volt újra bevezetni azt a többi szomszédos országgal közös határán.


A bukaresti hatóságok erőteljesebb fellépését sürgeti az ukrajnai román közösség egyik legjelentősebb vezetője, Elena Nandris, Mahala község korábbi polgármestere, a Csernyivci megyében élő román etnikumú lakosság érdekeinek védelmében – közölte kedden az Agerpres hírügynökség.


A szakállas: “Még ne filmezz!”


A fiatal édesanyja is megszólalt az ügyben, aki többek között elmondta: nem tartja magát elvakultnak, és érti, hogy miért borzadnak el azok, akik olvasták, hogy a fia miket írt, de hangsúlyozta: „én ismerem őt a legjobban, pontosan tudom, hogy a látszat és a valóság nem is állhatna messzebb egymástól.” Az anya szerint: a fiát kiskorától érdekelték a fegyverek, imádta a lövöldözős videójátékokat. Ennél tovább azonban nem ment.” (nu, ez ugyanarra a rendszerszintű problémára mutat rá, mint a Budaházy-ügy: a hatalmi gépezet a maga létjogosultsága igazolására mindenáron terroristát akar abból is gyártani, ami nem az; nem hiszterizált, azaz normális időkben nem terrorelhárítók mozdulnak rá egy ilyen kamaszgyerekre, hanem egy értelmes pedagógus vagy pszichológus egyszál magában, s egészen biztos, hogy jobb eredményre jutnak; nem utolsó sorban a család szempontjából is)


A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, nem igaz, hogy Bayer Zsolt békemenetet hirdetett.


A Kulturális Kutatóközpont (CRC) felmérése azt vizsgálta, hogy hogyan változott az elmúlt években az amerikai keresztények világnézete.


A legnagyobb problémát az jelenti, hogy nem tudják ezen kórokozókat biztonságosan elszigetelni.


„A hegyekben ezer méteres magasságban ért földet, tíz kilométerre a legközelebbi lakott településtől” – ismertette Philip Ohlsson szóvivő.


Hiába nem tudott leszállni a japán magánűrhajó, ennek ellenére rengeteg adatot és tapasztalatot gyűjtöttek a szakemberek.

947 megtekintés

Комментарии


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page