top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:40) 2023.05.03.Fogjunk össze ismét és mutassuk meg, hogy nem tűrjük az igazságtalanságot! Minden felajánlásért hálásak vagyunk! – írja a szabadsagot. com.


Ferenc pápa kijelentette, mindent hajlandó megtenni, hogy véget érjen a háború. Az olasz lap nyomtatásban megjelent írásában olvasható, hogy a látszattal ellentétben a Vatikán elkötelezett a háború mihamarabbi befejezése mellett. Ferenc pápa kijelentette, hogy „mindent hajlandó megtenni", hogy véget vessen a mészárlásnak. Magyarországról hazafelé utazva a repülőn újságíróknak elárulta, „a misszió folyamatban van, de még nem publikus... ha nyilvános lesz, beszélek róla". Ebben a küldetésben pedig elképzelhető, hogy fontos szerepe lesz a magyar miniszterelnöknek is. Nem szabad megfeledkezni arról – írja a lap –, hogy Ferenc pápa magyarországi látogatásának első napján személyesen tárgyalt Orbán Viktorral, aki az Il Giornale újságírója szerint továbbra is szoros kapcsolatban áll az orosz elnökkel. Az olasz lap szerint Orbán lehet az az ember, aki hídként működhetne Oroszország és a Vatikán között, és segíthetné a pápa és Putyin négyszemközti találkozójának megvalósulását. Ferenc pápa már egy éve felkérte a Kreml vezetőjét, hogy fogadja Moszkvában, de még mindig nem kapott pozitív választ.


A brüsszeli Politico „Legyetek nyitottak a külföldiek felé – mondja Ferenc pápa a magyaroknak” címmel közölt írást, hozzátéve, hogy „Orbán Viktor miniszterelnök kormányát régóta bírálják a bevándorlásellenes politika és az idegengyűlöletet szító retorika miatt”. A BBC is hasonló oldalról közelítette meg a dolgot: „Ferenc pápa arra szólította fel a magyarokat, hogy »nyissák meg az ajtókat« a migránsok előtt, és ezzel befejezte látogatását a nacionalista, bevándorlásellenes kormány által vezetett országban”. A Guardian is a bevándorlással foglalkozott, azonban ők azt a címet adták a cikknek, hogy: „Ferenc pápa megköszönte a magyaroknak az ukrán menekültek befogadását”.


Az európai konzervatívok és hazafiak összefogása elengedhetetlen az európai nemzetek jövőjéért folytatott küzdelemhez – fogalmazott lapunknak adott interjújában Santiago Abascal. A spanyol jobboldali Vox párt elnökével a holnap Budapesten kezdetét vevő Konzervatív Politikai Akció Konferencia jelentőségéről, valamint az európai és a spanyol jobboldal előtt álló kihívásokról beszélgettünk.


A lap szerint ez idő alatt meg kell akadályozni a legrosszabbat: a tekintélyelvű, szélsőséges rendszer bevezetését.


A biztonságpolitikai szakértő szerint Európa manapság a világ hátsó udvara, majd Hitlert kezdte emlegetni, és állításai mellett a kritika után is kiáll.


A lap szerint 2,5 milliárd euró sorsa a „gyermekvédelmi törvényhez”, a menedékkérőkkel való magyar bánásmódhoz és a magyar egyetemek tudományos függetlenségéhez kapcsolódik.


Hortay Olivér szerint az EU valójába nem szankcionálta Oroszországot, csak drágábban vásárolja az onnan származó olajat.


Az iráni Legfelsőbb Nemzetbiztonsági Tanács titkára, Ali Shamkhani május 1-jén Teheránban tartott találkozóján arra kérte India nemzetbiztonsági tanácsadóját, Ajit Dovalt, hogy a két ország közötti kétoldalú kereskedelemben ösztönözze a helyi valuták használatát.


A német lap szerint Franciaország igazán példát vehetne az USA-ról.


Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek választania kell a konfliktus lezárását célzó béketárgyalások vagy a további ellenségeskedések között, amelyek még nagyobb területveszteséget fognak eredményezni – írja Daniel Davis, az amerikai hadsereg nyugalmazott alezredese a 19FortyFive című lapban írt cikkében.


A Fehér Ház nem tájékoztatta előzetesen az ukrán vezetést az amerikai katonai hírszerzési dokumentumok április elején világszerte nagy figyelmet keltett kiszivárogtatásáról, ami hátrányt okozott Ukrajnának – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a The Washington Post című amerikai lapnak.


Múlt szombaton ukrán dróncsapás gyújtott fel egy olajterminált a Krím-félszigeten lévő Szevasztopolban. Az ukrán hadsereg szerint a művelet célja az volt, hogy megzavarja a városban állomásozó orosz Fekete-tengeri Flotta logisztikáját a hónapok óta ígért ukrán ellentámadás előtt. Az orosz TASZSZ hírügynökség a krasznodari mentőszolgálat egyik forrását idézve azt mondta, hogy a volnai létesítményt is drón találta el.


Martin Herem tábornok szerint nem szabad megengedni Oroszországnak, hogy nagy és erős maradjon.


Az a benyomásom, hogy a lengyel elit egy része úgy érzi, eljött a történelmi idejük, és most revansot vehetnek mindenért és mindenkin. Somkuti Bálint írása.


Böröndi Gábor altábornagy tapasztalata nemzetközi hadműveletekre, békefenntartó, stabilizációs műveletekre is kiterjed, továbbá védelmi, illetve műveleti tervezésben is komoly háttérre tekint vissza.


Pat Ryder közleménye hangsúlyozza, hogy a katonák közvetlenül nem vesznek majd részt rendfenntartó tevékenységben, feladatuk elsősorban a határvédelem (US Customs and Border Protection - CBP) személyzetének tehermentesítése. A katonák megfigyelést, adatgyűjtést, adminisztrációs feladatokat végeznek majd és a határvédelem raktáraiban teljesítenek szolgálatot.


Az Otzma Jehudit frakció bojkottálni fog minden szerdai szavazást a Knesszetben a gázai rakétatámadásokra adott erőtlen válaszcsapások miatt.


Napirend előtti felszólalásokkal kezdődött a mai parlamenti ülés, majd több határozatról döntöttek a képviselők. Ilyen volt az igazságügyi csomag, amely megerősíti az Országos Bírói Tanácsot és további feltételeket határozhat meg arra vonatkozóan, ki lehet a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal elnöke. Továbbá a szomszédban dúló háború miatt döntöttek arról is, hogy november 25-ig meghosszabbítják a veszélyhelyzetet.


Az egésznapos rendezvényen mindenki megtalálhatta számításait. Voltak gyermekprogramok, és többek között a Fekete István Szabadegyetem kihelyezett beszélgetését is meghallgathatták. „Azok az országok fognak megszűnni, amelyek nem képesek megőrizni a benső integritásukat.”


Richard Fleming orvos egy videót tett közzé a közösségi médiában, amelyen mikroszkóp segítségével mutatja be, mi történik, ha a génterápiát közvetlenül az emberi vérbe adják be. A videóban azt mondja, hogy látható, ahogyan a sejtek kezdenek összetapadni és szálakat alkotnak. – Kész csoda, ha ezt bárki is túléli. És ezt adták be emberek milliárdjainak a "gyilkos vírus" ellen....


"Engem kétszer oltottak Pfizerrel, nagyon érdekelne, mire alapozva javasolják harmadiknak a kínait?" – Vágó István


A biztonsági őr meghalt, öt diák és egy tanár pedig megsebesült, mert egy hetedikes diák lövöldözni kezdett egy belgrádi általános iskolában szerda reggel.


A koronavírus-járvány miatt azonban 2021 első és 2022 második negyedéve között végig kényszerértékesítési és kilakoltatási tilalom volt érvényben.Mivel a gyermekvédelmi törvény eredményeként az LMBTQ-szervezetek kiszorultak az iskolákból, a Labrisz Leszbikus Egyesület jelenleg a tanárok érzékenyítésével próbálja elérni a gyermekeket. Terveik szerint a Meseország mindenkié című kiadványon keresztül vinnék be az LMBTQ-témákat az iskolába, akár alsós diákokhoz is.


Nincs megállás, jöhetnek a diszkriminációmentes algoritmusok. Mindez halálosan komoly.


A fűrészes sügérfilé sikeres nyomtatása jelentős lépés a bioprinter kereskedelmi forgalomba hozatala és az élelmiszeripar számára fenntartható megoldások kifejlesztése felé.


719 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page