top of page

Mindennapi szemezgetésünk (15:00) 2023.05.05.A reform a nagy tagállamoknak kedvezne, miközben a kisebbek véleményét figyelmen kívül hagyná, de az osztrák kancellár szerint „az európai országok sokszínűsége nem teher”.


A Duke, az Észak-Karolinai (UNC) és a Kelet-Carolinai (ECU) Egyetemeken akár kétéves kisgyerekek esetében is ajánlottak nemváltó beavatkozást, hogy kezeljék a nemi diszfóriájukat.


Meglepő nyilatkozatott tett az egészségügyi minisztérium. „Nem világos, hogy a kötelező arcvédő maszkok bármilyen pozitív hatással voltak-e a Covid-19 járvány elleni küzdelemre” – ismerte el csütörtökön a német egészségügyi minisztérium. „Az intézkedést nem lehetett a kormány egyéb lépéseitől, köztük a zárlatoktól függetlenül értékelni” – közölte a minisztérium Wolfgang Kubicki, a Bundestag alelnökének megkeresésére. „A minisztérium állítása, miszerint a maszkkövetelmények hatékonyságát nem lehet más intézkedésektől függetlenül ellenőrizni, téves, és kísérlet az alkotmányban előírt hatékonysági vizsgálat elkerülésére” – írta a Szabad Demokrata Párt (FDP) magas rangú képviselője.Az információs hadviselésnek megvan a maga jelentősége, de lassan teljességgel megszabadítjuk magunkat a valóságtól, ebből pedig a demokrácia leépítése és hibás döntések sorozata következhet, figyelmeztetett Vukics Ferenc.


Ez az ember egyértelműen a megtestesült ördög, és semmi sem állítja meg! Szerencsére a szabad és demokratikus világ az útjába áll! (nu, közli egy hozzászóló: "Gyermekrajzverseny első helyezett.")


A biztonságpolitikai szakértő megnyugtatónak nevezte, hogy a háttérben a jelek szerint zajlanak titkos amerikai-orosz tárgyalások.


Az ukrán nemzeti korrupciómegelőzési ügynökség szerint az OTP kedvező feltételek mellett nyújt hiteleket az orosz hadsereg tagjainak.


Brüsszel 200 millió euró befagyasztott orosz pénzeszközt fog Ukrajnának folyósítani – jelentette be csütörtökön Alexander de Croo belga miniszterelnök. Az ígéret Mark Rutte holland kollégájával és Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel közös sajtótájékoztatón hangzott el Hágában.


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök nem érdemli meg a Nemzetközi Nagy Károly-díjat - idézte Sarah Wagenknecht német Bundestag baloldali képviselőt a Die Welt című lap. "Mindenkinek, aki megkapja a Nagy Károly-díjat, mindent meg kellene tennie azért, hogy tárgyalások és egy kompromisszumon alapuló békemegállapodás révén véget vessen az ukrajnai háborúnak"


Egymás kezéből tépték ki az ukrán zászlót.


Ellenséges akciónak minősítette pénteken az orosz külügyminiszter a Kreml elleni dróntámadást.


Arra kérte az orosz hadsereget, hogy vegye át a városban lévő állásaikat, amíg a Wagner harcosai felépülnek. A Prigozsin sajtószolgálatának Telegramon közzétett videójában, amelyet a védelmi minisztériumhoz, az elnökhöz és a néphez címzett nyílt levél kísért, a Wagner-vezér arra panaszkodott, hogy erői nem kapnak elegendő tüzérségi lőszert, és képtelenek továbbra is tartani a várost.Közölte, nem lehet elképzelni, hogy valaki képes lenne legyőzni egy atomhatalmat, és Oroszország nem fogja ölbe tett kézzel nézni, ahogy legyőzik, nem fog belenyugodni egy katonai vereségbe. Orbán Viktor hangsúlyozta: örülni kell, hogy itt nincs háború, és elég erősek vagyunk, hogy megakadályozzuk, hogy “belepréseljenek minket” a háborúba. Azt is mondta, Amerika háborús kampányt folytat Magyarország területén, és “ez is megérne egy misét egyébként”, hogy “itt a saját országunkban egy másik ország egy fegyveres konfliktus ügyében propagandakampányt folytathat”.


A miniszterelnök hangsúlyozta azt is, hogy hazánk világosan kiáll a béke mellett. Továbbá kijelentette, hogy elég erősek vagyunk, hogy az amerikaiak ne tudjanak belepréselni minket a háborúba.


Az amerikai nagykövet az AFP-nek adott interjújában többek között arról beszélt, hogy Magyarország “álproblémákkal” foglalkozik az ukrajnai háború helyett. Szijjártó Péter úgy reagált az amerikai diplomata kritikáira, hogy "szeretném világossá tenni, a nagykövet, az nagykövet, és nem helytartó. Én legalábbis azért küldök nagyköveteket más országokban, hogy a kétoldalú kapcsolatokat javítsák, nem azért, hogy okosabbnak gondolják magukat a helyieknél”.


Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön felszólította a NATO-t, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy távol maradjon az ukrajnai fegyveres konfliktusba történő közvetlen beavatkozástól vagy a közvetlen konfrontációtól Oroszországgal.


A Fox News egykori műsorvezetője azt mondta, hogy amint lesz egy kis ideje, ő is részt vesz az eseményen.


Videóüzenetben méltatta a magyar miniszterelnököt az USA korábbi elnöke.


A konzervatívok történelmi csatát vívnak marxista globalistákkal és a kommunistákkal az egész világon, olyan barbárokkal szemben, akik le akarják rombolni a szabadságunkat és a hagyományainkat – mondta Donald Trump volt amerikai elnök a CPAC Magyarország konferencia pénteki budapesti zárónapjának megnyitóján sugárzott videoüzenetében.


Milyen furcsa, hogy azok a baloldaliak, akik a múltban az "amerikai imperializmust" kárhoztatták, most éppen a legnagyobb imperialisták lettek - írja a történész.


Az Air France, amely azóta küzd a versenyben a kínai riválisaival, hogy tavaly kitiltották az orosz légtérből, azt szeretné, ha a kormány korlátozná a kínai légitársaságokat Franciaországban – jelentette kedden a Bloomberg.


Elisabeth Olson svéd “művész” kiállítása nagy felháborodást keltett, mert az egyik fotón Jézust fehér ruhában ábrázolta, körötte pedig több apostolt térdre borulva, szadomazo bőrruhában, láncokkal.


„Egymásra figyelni az evangélium szellemében azzal kezdődik, hogy Isten akaratára hallgatunk, nem pedig a sokak koncertjén a legharsányabb hangokra. Ez a biblikusan értelmezett szinodalitás: Együtt hallgatni az Úrra! Tele lehetünk reménnyel, mert maga az Úr munkálkodik Egyházában” – mondta az érsek.


Úgy tűnik, hogy 2023-ra úgy emlékezhetünk majd, mint egy új pénzügyi válság kezdetének évére.


A honvédelmi miniszter ígérete szerint a Magyar Honvédség Magyarország területét és a magyar emberek biztonságát fogja garantálni.


Az Il Foglio a befagyasztott eurós forrásokkal foglalkozik.
769 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page