top of page

Mindennapi szemezgetésünk (15:32) 2023.05.06.
Vukics Ferencet, a Nemzetvédelmi Szabadegyetem Alapítvány alapítóját kérdeztük háborúról, érdekekről, politikai és katonai ambíciókról.


(értsd: "az életveszélyes vakcinákkal való korlátlan seftelésemnek")


Oroszország és az USA "nyílt fegyveres konfliktus" küszöbén áll! Itt az ideje, hogy Washington a saját biztonságára is gondoljon" - figyelmeztetett Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes. A Kremlnél nemrég történt drón incidens után, amelyet Moszkva az Egyesült Államok által támogatott, Vlagyimir Putyin elnök elleni merényletkísérletnek nevezett, az Egyesült Államok és Oroszország egy egymással vívott éles háború küszöbén áll – mondta.


Felhívással kell fordulnunk a magyar kormányhoz, hogy Magyarország azonnal és feltétel nélkül lépjen ki az Európai Uniónak hazudott kondából! A ma reggeli beszélgetés vége felé a Kossuth Rádióban Orbán Viktor egy olyan hírt közölt, amibe jobb nem is belegondolni. A hír a következő volt: Az EU a mai nap folyamán terjeszt elé egy olyan törvénytervezetet, hogy egyszerű többségi szavazás után az EP fogadjon el egy törvényt, mely szerint ezután az EU-ban közös külügy legyen. Hogy mi? Még hogy közös külügy az EU-ban? Egy nagyon fontos dologra érdemes odafigyelni! Az I. Világháború előtt az Osztrák-Magyar Monarchiában az 1867-es kiegyezést követően nem létezett önálló magyar hadügy, pénzügy és külügyminisztérium. Így aztán az osztrákok bele is rángattak minket a háborúba.


Egy berlini közigazgatási bíróság feloldotta az ukrán zászlók kitűzésére, valamint az ukrán katonai dalok lejátszására és éneklésére vonatkozó tilalmat a szovjet emlékművek közelében a május 8-i és 9-i második világháborús győzelem napi ünnepségeken. A berlini rendőrség szombaton közölte, hogy nem fellebbez a döntés ellen. Az orosz zászlókra vonatkozó tilalom továbbra is érvényben marad.


Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma tömegpusztító fegyverek terén tapasztalattal és tudással rendelkező szakembereket toborzott Ukrajnában – mondta az orosz hadsereg sugárvédelmi, vegyi és biológiai védelmi erőinek (RCBZ) vezetője, Igor Kirillov altábornagy. "A bemutatott dokumentum megerősíti, hogy az Energiaügyi Minisztérium egyik tevékenysége olyan szakemberek toborzása, akik korábban Ukrajnában dolgoztak, tapasztalattal és tudással a tömegpusztító fegyverek területén" – mondta egy tájékoztatón.


A Szberbank 2022 április elején amerikai blokkoló szankciók alá került. Később több más ország is hasonló korlátozásokat vezetett be a Sberbankkal szemben.


"Mostanra a Nyugat, amely a szabadkereskedelem legfőbb ideológiai bajnoka volt, elkedvetlenedett tőle, mert már nem a saját javára működik."


A legfrissebb felmérés szerint a britek lelkesebben várják a háromnapos hosszú hétvégét, mint annak okát, vagyis a szombati koronázást, amelynek alkalmából a brit kormány hétfőre is munkaszünetet hirdetett. III. Károly koronázása pedig történelmi pillanat lesz, ilyen a reformáció óta nem volt. (nu, még meg sem választották, s már bőven kiviselte magát..., hát ezért)


Izrael külügyminisztere szerint országa "új fejezetet nyit az EU-val való kapcsolataiban".


Tavaly december óta már több miniszter is távozott a kormányból.


Ha vagyont vesznek el tőled Szlovákiában, mert magyar vagy, senki sem törődik veled. Az EU se.


A szlovák parlament csütörtökön jóváhagyta a védelmi minisztérium javaslatát, amelynek értelmében a szlovák hadsereg katonái az Európai Unió Katonai Segítségnyújtási Missziójának keretében segítenek majd az ukrán katonák kiképzésében – számolt be az Újszó. A javaslat részeként a parlament azt is jóváhagyta, hogy

az említett misszió akár Szlovákia területén is folyhat.


A Szövetség platformjai szerint hivatalnokkormányra van szükség.


Petr Pavel szerint a Nyugatnak egységesnek kell lennie.


(nu, ez sem lesz sokáig elnök)


A Nyugat és Oroszország végül le fog ülni tárgyalni a nézeteltéréseikről, de ezt a párbeszédet nem Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel kell lefolytatni, hanem azokkal, akik őt bábúként használják – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken.


A lengyel ellenzék szerint „hányinger” és „szégyenteljes” az, hogy a lengyel kormánypárt kezelni akarja a gyerekek szexualizációját.


Az amerikai képviselő Hunter Biden mocskos perverzióiról mesélt A georgiai republikánus Marjorie Taylor Greene egy nemrégiben adott interjúban kirohanást intézett Hunter Biden ellen, és "mocskos emberi lénynek" nevezte az amerikai elnök fiát, amiért állítólag több fiókkal rendelkezik a PornHub pornográf weboldalon.


Még azután is elfogadta a magángépén való repüléseket, hogy gyermekmolesztálás miatt elítélték.


Úgy tűnik, hogy az ukránok nem sokra mennek az Amerikától kapott rakétarendszerekkel.


Az ukrán katonák – nyugati kiképzésüknek köszönhetően – azonnal képesek lesznek a járművek kezelésére.


Prigozsin már napok óta azzal fenyegetőzik, hogy feladják Bahmutot, ha nem kapnak lőszert.


Az Európai Unió Tanácsa szerint ez az összeg hozzájárul ahhoz, az ország képes legyen megvédeni függetlenségét, önállóságát és területi egységét. (nu, újabb pofon a ... demokráciának)


Háborúval, migrációval és gyermekvédelemmel zsarol Brüsszel az államtitkár szerint. (nu, ne vicceljünk, eddig sem volt)


A kínai miniszterhelyettes szerint Magyarország is fontos célállomássá vált.


A megbeszélésen az Egyesült Államok és Magyarország kapcsolatainak jelenéről és jövőjéről volt szó, valamint megvitatták az ukrajnai háború következményeit, a tűzszünet és a békekötés lehetőségeit.


Két szakértőt kérdeztünk meg arról, milyen következményei lennének az egyes tagállamokra nézve, ha az Európai Unió eltörölné a vétó lehetőségét a védelmi és külpolitikai kérdésekben.


Aggódnak amiatt, hogy mi derülhet ki?


A kanadaiak elégedetlenségét növeli az erősödő infláció és a lakáshiány.


A woke-ideológia egy lassú méreg, amely veszélyezteti az emberiség jövőjét, az ellene folytatott küzdelemben a történelmünkre, a hagyományainkra, a hőseinkre, a családokra és a bátorságunkra kell támaszkodnunk – mondta a francia Nemzeti Tömörülés elnöke pénteken Budapesten. Jordan Bardella a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) zárónapján felhívta a figyelmet arra, hogy a woke és a cancel culture új kihívás a nyugati társadalmakban.


Nemes Gábor az MTA-PPKE Fraknói Vilmos Római Történeti Kutatócsoport történésze, nem kevesebbre vállalkozott mint, hogy a Vatikáni Apostoli Levéltár magyar vonatkozású forrásait összegyűjti. Az online formában is elérhető kötete hatalmas segítséget nyújt a korszak iránt érdeklődőknek.


A producer lapunknak elmondta, az elsőfokú ítélet értelmében arra is kötelezni akarták, hogy a jövőben készülő produkcióinak elejére írja ki, hogy abban Hann Endre nem szerepel.693 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg