top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:33) 2023.05.08.

Az Egyesült Államok létrehozta a Külföldi Rosszindulatú Befolyásolás Központját a választásokat, valamint az országon belüli "közvéleményt" fenyegető külföldi fenyegetések kezelésére - derült ki Avril Haines, a nemzeti hírszerzés igazgatója csütörtökön a szenátus fegyveres szolgálatok bizottságának meghallgatásán. A Nemzeti Hírszerzési Igazgató Hivatalának irányítása alatt működő FMIC hozzáféréssel rendelkezik "minden olyan birtokában lévő vagy létrehozott hírszerzési információhoz, amely a külföldi rosszindulatú információkkal kapcsolatos, beleértve a választások biztonságát". Igazgatója, Jeffrey Wichman korábban a CIA kémelhárítási misszióközpontjának elemzési vezetője volt.


Úgy tűnik, szelektál a Mazsihisz vezetője.


„Zsinagógáinkban félelem uralkodik” – fogalmazott közösségi oldalán a Mazsihisz elnöke.


Megpróbáljuk felidézni Heisler András Mazsihisz elnök úr sikertörténetének legemlékezetesebb eredményeit, sajátos viszonyulását a pénzhez, valláshoz, politikához, diplomáciához.


Thomas Mann 1938 októberében írta Európa, vigyázz! című röpiratában az alábbi sorokat: „Ostobaság azt hinned, hogy győzhetsz (...) De azért még nem kell, hogy pusztulásra ítélteknek érezzük magunkat.” 2023-ban Magyarországon sem győzhető még le az Orbán-féle autokrácia, de nem pusztán ostobák, hanem tisztességtelenek is lennénk, ha szó nélkül hagynánk, hogy az államfő jogerősen elítélt terroristáknak adott kegyelmet. Ennek a nyílt levélnek az aláírói bíznak abban, hogy a benne foglaltakhoz mások is csatlakoznak. (...) Novák Katalin mostani döntései nyomán viszont a bírói elmarasztalás ellenére rasszista bűnözők hagyhatták el diadalmenetben a Váci fegyházat. Napjainkban a törvények uralma helyett a hatalom cinikus politikai számításai alapján dől el, hogy kinek kell leülnie büntetését. Mindezek miatt a nyílt levél aláíróiként nem maradt más választásunk: tiltakoznunk kell a kegyelmi jog visszaélésszerű alkalmazása ellen. (nu, csak példa arra, hogy szemkilövető körökben ilyen mérvű szellemi, erkölcsi elvakultság is létezik...)


A videó több részletében is látni, ahogy a demonstrálók áttörték az ideiglenes kerítés egy részét, ahol rendőrök a tüntetők útját állták, dulakodás alakult ki.


„Erre ment ki a játék, hogy a világsajtó, a BBC, CNN azzal legyen tele, hogy az orbáni diktatúra rendőrsége gyerekeket ver!” – hangsúlyozta az ügyvéd.


Az OL'aNO politikusa, Igor Matovič összetűzésbe keveredett a demonstrálókkal, amikor interjút adott egy szlovák médiumnak. A felvételeken jól látható, hogy a tüntetők kiverik Matovič kezéből a telefont, és lökdösődésbe kezdenek. Valószínűleg az nem tetszett nekik, hogy Matovič következetesen ellenzi a gendert, a transzneműeket korábban „szoknyás férfiaknak” nevezte, és hangsúlyozta, hogy a transz-mozgalom káros hatással van a gyermekekre.


A 444, a Telex, a HVG és az RTL is „kitett magáért”.


Nekiment a veterán színész az Oscar-díjak új, politikailag korrekt feltételrendszerének. „Ez művészet. Ne mondja meg nekem, művésznek senki, hogy engednem kell a legújabb, legaktuálisabb ideáknak azzal kapcsolatban, hogy mi is az erkölcsiség. Mit kockáztatunk? Tényleg az emberek érzéseinek megsértését kockáztatjuk? Ezt nem lehet jogilag szabályozni. Engedni kell, hogy az élet élet legyen. Sajnálom, nem gondolom, hogy van olyan kisebbség vagy többség az országban, akit így kellene kényeztetni.” Dreyfuss aztán folytatta a kirohanását, elővéve Laurence Oliviert, aki 1965-ben fehér angol színészként alakította Shakespeare Othellóját, fekete arcfestéssel. „Briliánsan játszott egy fekete férfit. Azt mondják, soha nem fogok tudni játszani egy fekete férfit? Vagy másnak azt mondják, nem játszhatja el A velencei kalmárt, ha nem zsidó?” Az egyébként orosz és lengyel zsidó származású Dreyfuss kifejtette: „Megőrültünk. Olyan atyáskodó, olyan agyatlan ez az egész, az embereket gyerekként kezelik.”


Nagy port kavart Nyugaton, hogy a Thália Színházban egy elmaszkírozott fehér színész alakít egy fekete karaktert.


Washingtont nyilvánvalóan zavarja, hogy Horvátországban erős az életpárti mozgalom – mondta Stjepo Bartulica.


A keresztény őslakosok az ellen tiltakoznak, hogy a többségi hindu meitei népcsoport a kormánytól „védett törzs” státuszt kapjon.


Az egyetem szerint fel kell karolni a vallások közti párbeszédet.


A két férfi több tucat vallásellenes online platformot működtetett.


Milyen következményei lehetnek?


Óriási pánik lett úrrá a zaporizzsjai atomerőmű közelében élő civileken, amikor Oroszország elrendelte a létesítmény melletti települések lakosságának az evakuálását.


Kína határozott választ ígért, ha az EU szankciókat vezet be ellene Az EU megsérti az Európa és Kína közötti bizalmat és együttműködést, ha szankciókat vezet be kínai vállalatok ellen, mert állítólag azok Oroszországnak segítettek – mondta Vang Venbin, a kínai külügyminisztérium szóvivője a hétfői sajtótájékoztatón.


Külföldi zsoldosokra mért csapást irányított bombákkal egy orosz Szu-34-es Harkovnál Egy orosz Szu-34-es frontbombázó irányított bombákkal csapást mért a külföldi zsoldosok telepítési helyére Ivanovka (Harkovi terület) falu közelében – közölte Szergej Zibinszkij ezredes, az orosz Nyugati Erők sajtóközpontjának vezetője a RIA Novosztyinak.


Szíria Arab Liga-tagságát 2011 novemberében függesztették fel, miután az országban fegyveres konfliktus tört ki. Számos arab ország visszahívta nagykövetét Damaszkuszból. A szíriai hatóságok ekkor kijelentették, hogy nem fogadják el ezt a döntést, és azt jogellenesnek tartják. Ugyanakkor az Arab Liga valójában nem vett részt a szíriai rendezésről szóló tárgyalásokon, annak ellenére, hogy Szíria az arab világ egyik kulcsfontosságú országa.


A vállalat már nem vesz fel olyan területre emberi munkaerőt, ahol a mesterséges intelligencia pótolni tudja azt.


1- Jimmy Savile, pedofil és szexuális bűnöző. A Scotland Yard úgy jellemzi őt, mint "az ország történetének legveszelyesebb szexuális ragadozóját". 2- 1997-ben a 43 éves Thomas Hamilton tüzet nyitott a skóciai Dunblane egyik általános iskolájában a diákokra tornaóra közben. Megölt 16 gyereket, akik mind öt vagy hat évesek voltak, és egy tanárt, mielőtt magával is végzett."Közel ezer évvel ezelőtt egy uralkodó koronázása a zsidó közösség számára a sírás ideje volt, de ma, hála Istennek, a nagy ünneplés ideje" - mondta a brit főrabbi.


Fischl Vilmos felidézte egy másik személyes emlékét is: a Budapesten 2021-ben rendezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmával 45 percet töltött a Szentatyával egy 16 fős delegáció tagjaként az ökumenikus tanács részéről, s a delegációt vezető Steinbach József MEÖT-elnököt – annak köszöntő beszéde után – a pápa a protokollt figyelmen kívül hagyva megölelte.


Kissinger: Oroszország és Ukrajna 2023 végéig megkezdheti a béketárgyalásokat Oroszország és Ukrajna 2023 végéig megkezdheti a béketárgyalásokat – mondta Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter a CBS Sunday Morning csatornának.876 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page