top of page

Mindennapi szemezgetésünk (10:46) 2023.05.10.Turai János közölte: csakis üdvözölni tudják a kegyelmi döntést, mert ez a lépés társadalmi békét képez.


Hivatalba lépésének első évfordulóján a magyarok előtt álló problémákat, kihívásokat vitatták meg – fogalmazott közösségi oldalán az államfő.


„Szélsőséges alakokról” beszélnek a demokraták a konzervatív rendezvény kapcsán.


Frank Füredi, az MCC Brussels vezetője saját lejáratócikket is kapott a POLITICO-tól.


Magyarország példaként szolgál Európának, és Floridában is mintaként tekinthetnek arra, ahogy az ország határait, kultúráját és gyermekeit védi – hangsúlyozta Dave Rubin amerikai médiaszemélyiség, politikai kommentátor a Danube Institute budapesti rendezvényén.


A Fox News egykori műsorvezetője, Tucker Carlson kedd délután bejelentette: új műsort indít, amelyet a Twitteren fog vezetni – számolt be a Daily Wire. Carlson bejelentésére azután került sor, hogy az elmúlt napokban olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint a Twitter vezérigazgatójával, Elon Muskkal beszélt a közös munkáról.


Az amerikai dollár összeomlása pontosan a tervek szerint halad, miközben a legjelentősebb bankok konszolidálják a hatalmukat. 55 nap múlva az amerikai dollár digitális lesz, ami azt jelenti, hogy a szövetségi tartalékbank teljes ellenőrzést és felügyeletet gyakorol minden pénzügyi tranzakció felett. És ez egy lépéssel közelebb viszi az USA-t a készpénz, mint fizetési forma megszüntetéséhez.


Jár nekünk kárpótlás 1956-ért, német megszállásért, két világháborúért, esetleg Trianonért, 1848-ért, vagy még a törökért és a tatárért is?


A német kancellár elsősorban a magyar vétóra utalt, amelynek kiiktatásával szerinte felgyorsulhatna a döntéshozatal.


Az Európai Uniót azonban nem szabad, hogy megfélemlítse az orosz vezető “pózolása” – jelentette ki a német kancellár. Felszólította a tagállamokat, hogy “továbbra is állhatatosan támogassák Ukrajnát – amíg csak szükséges”.


Közben a Die Welt a zöld Willkommenskultur megfékezését követeli.


Az amerikai hatóságok egyre fásultabban szembesülnek a Biden-féle liberalizáció következményeivel. Helyszíni riportunk az amerikai határvidékről!


Az egyik magyar intézmény, a Debreceni Egyetem szerint az Európai Bizottság döntése szembemegy az európai alapértékekkel, és politikai háború eredménye.


A NATO-vezető már korábban is tett egyszer ilyen kijelentést, a múlt hónapban, amikor Kijevbe látogatott. Erre egyszavas választ kapott Orbán Viktor magyar miniszterelnöktől, aki azt sugallta, hogy a blokk valójában nem vette a fáradságot, hogy Budapest beleegyezését kérje.


Több mint két tucat lettországi lakost tartóztattak le kedden, mert megsértették a Szovjetunió náci Németország felett aratott győzelmének ünneplését tiltó törvényt. Az EU- és NATO-tagállam rendőrsége még egy kerekesszékes férfitól is lefoglalt egy “Oroszország” feliratú kabátot, egy másikat pedig letartóztatott, mert nyilvánosan szovjet kitüntetéseket viselt.


A tizenegyedik uniós szankciócsomag a büntetőintézkedések megkerülésének megakadályozására fog összpontosítani, szögezte le az Európai Bizottság elnöke.


A parlament szerint erre azért van szükség, mert a háború akadályozza Ukrajnát abban, hogy fenntartsa a kereskedelmet a világ többi részével. Az 537 szavazattal, 42 ellenszavazat ellenében és 38 tartózkodás mellett elfogadott európai bizottsági javaslat további egy évre hosszabbítja meg az Európai Unióba irányuló ukrán exportra vonatkozó importvámok, dömpingellenes vámok és egyéb védintézkedések felfüggesztését. (nu, a hálózat az hálózat)


A POLITICO szerint megtiltanák a szankcionált termékek exportját az Oroszországot segítő országokba.


Az európai ideológiát nem a nemzetek csinálják, hanem a globális elitek. Stratéga Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértővel. Összefoglaló.


2014 óta először a 8. helyre került azzal, hogy 2022-ben 2,3 billió dollár értékű árut és szolgáltatást állított elő – derült ki a Világbank és a statisztikai szolgálatok vasárnap közzétett adataiból.


A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerzője szerint ha Putyin győz, ő válik a kontinens hegemón urává, és csak a NATO tudna neki ellenállni.


Élesen kritizálta a Nyugatot, dicsérte Kínát és a katonáit az orosz elnök a Győzelem napjára rendezett katonai felvonuláson.


Mintegy 420 milliárd forintnyi katonai támogatás jöhet Magyarország szomszédjába.


A VOLT ELNÖK KÖZÖLTE, FOGALMA SINCS KI AZ A NŐ, AKI BEPERELTE. Nem marasztalta el Donald Trumpot az ügyében eljáró New York-i bíróság kedden hozott döntésével nemi erőszak miatt, de a volt amerikai elnöknek rágalmazás és tettlegesség miatt összesen 5 millió dollár kártérítést kell fizetnie egy nőnek egy 1996-os zaklatási ügy miatt.


Szombaton mintegy ötszáz – feketébe öltözött és arcát eltakaró – szélsőséges vonult fel Párizs egyik elegáns kerületében, kelta kereszteket ábrázoló zászlókat lengetve és egy betiltott szélsőjobboldali csoport szlogenjeit skandálva.


A szavazás egyhangú volt. (nu, csoda-e, hogy a magyar ügyészség mindent elkövetett Budaházyék végtelenített rács mögé juttatásáért)


Tíz egyedülálló férfi keresi majd a szerelmet a reality-ben. (nu, nem elég már, hogy "csak kötelező ne legyen!"; ne legyen diktált divat és könnyű csapda se egy magát kétségbeesetten kereső, könnyen eltévelyedő világban!)


Nemzetiségéről saját blogján nem ír, a Wikipedia magyar és angol verziójában szerepel a magyar nemzetisége, a szlovákból valahogy kimaradt.


A három évvel ezelőtt indult kezdeményezés keretében a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben tett vállalás szerint 2030-ig, minden Magyarországon született gyermek után tíz, de legalább évi egymillió fát ültetnek el.


Ami biztos: Schobert Norbi egy terjedelmes bejegyzésben tudatta a világgal, a Gazdasági és Versenyhivatal (GVH) 40 milliós büntetése után visszavonul. "Be vagyunk oltva, úgy, hogy az oltásokat nem előzte meg klinikai vizsgálat. Vannak ismerőseim, akik a kovidoltás után sztrókot kaptak, volt, aki meghalt, volt, aki embóliát kapott és meghalt, voltak, akinek az ízületei gyulladtak be – tehát fogalmunk sincs, mit okozhatnak, mert nem volt előtte klinikai vizsgálat sem. Azt tudjuk, hogy az Update-termék mit okoz, mert volt három klinikai vizsgálata. Mégis megbüntettek miatta."


Dr. Kőnig Róbert gyermeksebész: ELHATÁROLÓDÁS Jómagam, mint korábbi Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj szakmai különdíjazott, megdöbbenve vettem tudomásul, hogy 2023-ban Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat – feltételezhetően, REMÉLEM egy hiba folytán – egy, a tudományos orvoslás alapvető szabályaival szembemenő, „szakember” is kapta.


Dr. Kőnig Róbert, a tudományos orvoslást gyakorló orvos, a tudományos orvoslást gyakorló orvosok nevében elhatárolódik... ...Dr. Tamasi Józseftől és mindennemű társadalmilag és erkölcsileg romboló, tudományos tényt és józan észt nélkülöző nézeteitől. Dr. Tamasi József, aki a mérgező génterápiák és az emberi életetek millióit követelő pLandémiával szemben kialakult ellenállás élharcosa volt, szerinte megvetendő. (...) Karikó Ham-Ham Katalinnak (3/2-es titkosszolgálati fedőnevén Lengyel Zsolt) egy budai ház tűzfalára pingált hatalmas arcképét éppen pár napja festették át, így megtisztítva a lakóházat és a várost a szégyentől, ami így is sokáig velünk fog maradni.


"Egy nyíltszíni, teljesen felvállalt emberkísérlet volt, amit ott velünk csináltak." (2023.05.08.)


889 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png