top of page

Mindennapi szemezgetésünk (14:00) 2023.05.11.Az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus néhány nap alatt véget érhet – állította Josep Borrell uniós külügyi vezető szerdán a La Sexta spanyol műsorszolgáltatónak nyilatkozva, azzal érvelve, hogy minden a Kijevnek szánt nyugati katonai szállítmányokon múlik. “Állítsuk le a katonai segélyek nyújtását Ukrajnának, és ukrajna néhány napon belül kénytelen lesz megadni magát. Ennyi, a háborúnak vége” – mondta az EU csúcsdiplomatája.


Ezt Mark Passio mondja.


De van egy üzenetünk számotokra, hataloméhes globalisták!


Kontraproduktív bohóckodás, pótcselekvés, összemosás – az LMP mellett a Jobbik-Konzervatívok és a Nép Pártján Mozgalom sincs elragadtatva a saját túléléséért küzdő Momentum erőszakos akcióitól.


Az Országgyűlés elfogadta az igazságügyi törvény módosítását, ezt követően a magyar kormány néhány héten belül mindenben megfog felelni azoknak a brüsszeli kéréseknek, amelyek a kohéziós pénzek folyósításához szükséges, húzta alá Gulyás Gergely. Körülbelül egy hónap múlva tudunk számlákat küldeni Brüsszelnek, mondta a miniszter. A magyar baloldal ma mindent megtesz annak érdekében, hogy az ország ne jusson hozzá a támogatásokhoz, emlékeztetett Gulyás...


Ennek megelőzésének érdekében, országgyűlési határozatot nyújtott be a Mi Hazánk Mozgalom, hogy a kilakoltatási dömpinget megakadályozzák, hogy lehetőség legyen a lakhatás mellett is rendezni a devizacsalást. A Mi Hazánk Mozgalom a továbbiakban is kiáll amellett, hogy szükséges lenne a kilakoltatási moratórium bevezetése. Már csak azért is, mert a kilakoltatások nagy része devizahitelből fakad. Ennek érdekében a Mi Hazánk a moratórium leteltével is kiáll a bajba jutott adósok mellett, és minél több helyen próbál a helyszínen segíteni rajtuk.


Tovább fokozódik a helyzet az olaszok és a franciák között. A közelmúltban az olasz miniszterelnök-helyettes már lemondta a május 4-re tervezett párizsi látogatását.


Véget ér a még Donald Trump által bevezetett Title 42 migrációs korlátozás az Egyesült Államokban, a mexikói határon tízezres tömeg gyülekezik – Joe Biden szerint „kicsit kaotikus” lesz a helyzet.


A kormány együttműködik tudósokkal, hogy képesek legyenek "megbízhatóan felismerni az orosz chatbotok által generált hamis szövegeket" – tette hozzá. Tavaly a Graphika közösségi médiaelemző cég és a Stanford Internet Observatory szerint az elmúlt öt évben Nyugat-barát narratívákat terjesztő fiókok százai valószínűleg a Pentagon Centcom egységének irányítása alatt állnak.


Az amerikai igazságügyi miniszter első alkalommal adott engedélyt arra szerdán, hogy az Egyesült Államokban elkobzott orosz pénzügyi eszközök egy részét Ukrajna támogatására használják fel. Merrick Garland közleményéből annyi derül ki, hogy a felhatalmazás Konsztantyin Malofejev orosz üzletember Egyesült Államokban elkobzott vagyonára vonatkozik.


Joav Gallant amerikai kollegájával, Lloyd Austinnal egyeztetett.


Több ezer ukrán katona kapott NATO-kiképzést az elmúlt időszakban, és Zelenszkij szerint készen is állnak a feladat végrehajtására, de még a páncélozott harci járművek nem érkeztek meg, amelyekre szükségük lenne.


Az Egyesült Királyság számos Storm Shadow cirkálórakétát szállított Ukrajnának – jelentette a CNN magas rangú nyugati tisztviselőkre hivatkozva. A rakéta “hatótávolság szempontjából igazi sorsfordító” – mondta egy magas rangú amerikai katonai tisztviselő a CNN-nek a szállítmányt kommentálva, amelyről a hírcsatorna csütörtökön számolt be.


Az európai diplomácia vezetője szerint Ukrajna csatlakozása nem vita tárgya.


A kiképzés május 15-én indul.


Az ukránoknak csak a Volvo kellett. A humanitárius akció azonban csak részben sikerült. „Nem kellett az ukránoknak a Budapest által felajánlott buszok kétharmada. Csak az öt alacsony padlós Volvót vették át, a 200-as Ikarusok maradtak itthon, azokat a BKV hozzácsapja az elárverezendő kocsikhoz. A hírt elhallgatják, mert kissé kínos” – írja mostani Facebook-bejegyzésében a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).


Miközben Budapest a csőd szélén áll, ijesztő módon eladósodik, és Karácsony Gergely azzal fenyegetőzik, hogy nem fizeti be a törvény szerinti adókat, addig kedvenc cégvezére, Mártha Imre egy szicíliai luxusszállodában mondta ki a boldogító igent. Csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak azt a fényűzést, amit a fővárosi szemétszállítás, távhő és a kertészetek vezetője. A szicíliai Taormina csodálatos panorámájáról, romantikus hangulatáról, százmilliókba kerülő ingatlanjairól és az átlagember számára megfizethetetlen luxusszállodáiról nevezetes. A fővárosi közművezér itt is az egyik legdrágábbat, a The Ashbee luxusszállót választotta, amit még 1908-ban tervezett az angol Charles Robert Ashbee építész.


Az alábbiakban a 2012-es választási térképet mutatjuk be. A kék az oroszbarát párt.


Az ukrajnai háború átrendezte a kártyákat a posztkommunista Európában, megtörte a Lengyelország–Magyarország tandemet, és padlóra küldte a visegrádi csoportot – írja a francia lap.


A Smer elnöke azzal próbálta igazolni az állítását, hogy Szlovákia leendő miniszterelnöke tanít a bécsi CEU-n, és Soros-szervezetek környezetében dolgozott – írja a Paraméter.


Ezzel újabb felületeket szerez arra, hogy terjessze a nyílt társadalomról szóló elképzeléseit – írja a nyomtatott lapban megjelent cikkében a Lidové noviny.


Ha Trump nyer, akkor Magyarország a győztesek táborába fog tartozni, fogalmaz a Do Rzeczy szerzője.


Magyarországra látogatott Dave Rubin konzervatív megmondóember, aki riportot készíteni érkezett hazánkba. A hírek szerint itt tartózkodása során Rubin interjút készített Orbán Viktor miniszterelnökkel, Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai tanácsadójával és Németh Zsolt külügyi államtitkárral is. Rubin, aki büszkén vállalja zsidó származását, a Danube Institute meghívására töltött három napot Magyarországon, műsora a The Rubin Report majd’ kétmillió feliratkozóval rendelkezik a Youtube-on, riportjait videóit sok millióan nézik szerte a világon. A sztárriporter Köves Slomóval, az EMIH vezető rabbijával is készített interjút, a beszélgetésben a magyarországi zsidóság helyzetéről, biztonsági kérdésekről és világpolitikai eseményekről esett szó. Külön érdekesség, hogy a beszélgetés után Köves rabbi megkérdezte Rubint, hogy vállalja-e, hogy tfilint, azaz imaszíjat tesz, Rubin pedig örült az ötletnek és büszkén mondta el az imaszíjra való áldást és a Smá Jiszráel (Halljad Izrael) kezdetű hitvallást.


Az EMIH vezető rabbiját a Klubrádió megbeszéljük című műsorában Bolgár György kérdezte a MAOIH körül kialakult helyzetről és Heisler András őt célzó kritikáiról.


Öt arab állam és Irán is megtalálható azon 19 nemzet között, amely kész a BRICS-országokhoz való csatlakozásra.


A magyarok mellett a horvátok is sokkal kevesebben lettek.


Pár nap alatt 350 rakétát lőttek ki Izraelre Gázából, mire az izraeliek kemény megtorlásba kezdtek.


Az érsekség szóvivője közölte: a főegyházmegyét a megnyitó előtt nem tájékoztatták a tárlatról, melyben azt állítják, Isten transz.


(vannak ugyebár, akiknek kötelező volt a belövés...)


Vádat emeltek egy nő ellen, aki oly mértékben várt el kitűnő sport- és iskolai teljesítményt a gyermekeitől, hogy azzal már súlyosan veszélyeztette testi, érzelmi, értelmi, erkölcsi fejlődésüket - közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség. (nu, megkezdődött a woke- /éberség-/ ideológia beszivárgása; amelyik osztályfőnök vagy igazgató nem tudja ezt megbeszélni a szülővel, az elmehet a sóhivatalba)


A napi.hu arról számolt be, hogy megszületett az első „háromszülős” baba az Egyesült Királyságban, ahol így próbálják megelőzni, hogy a gyerekek gyógyíthatatlan, mitokondriális betegségekkel szülessenek. A DNS-készlet nagy része két szülőtől származik, és csak körülbelül 0,1 százaléka egy harmadik embertől, egy női donortól.


884 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page