top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:45) 2023.05.12.Japán professzor, Hidetoshi Murakami rákkeltő génszekvenciákat talált a kovid elleni géninjekcióban. A rákot elősegítő SV40 (Simian-Virus 40) génszekvenciára egyáltalán nem lenne szükség az oltóanyag előállításához és a gyártók nem is tüntették fel az engedélyben, hogy ilyet tartalmaz. A “Simian-Virus 40” egy majomvírus, amely a majmokon kívül embereket is képes megfertőzni és meghatározott körülmények között tumor kialakulásához vezet.


A “Liberum” szerint mind von der Leyen, mind Kyriakides bűncselekményt követtek el a kovid-“vakcinák” megvásárlásakor. Az ellenük felhozott vádak: közfeladatokkal való visszaélés, sikkasztás, közokiratok megsemmisítése, köztisztviselők megvesztegetése. Luís María Pardo, a “Liberum” jogi csapatátának képviseletében Brüsszelbe utazott, hogy személyesen juttassa el a panaszokat a Belga Ügyészséghez, az Európai Ügyészséghez és az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz.


Nicolas Sarkozy volt francia államfő bíróság elé állítását kezdeményezte a korrupciós ügyekkel foglalkozó országos pénzügyi ügyészség a 2007-es győztes elnökválasztási kampányának gyaníthatóan törvénytelen líbiai finanszírozása ügyében – közölte csütörtökön a vádhatóság.


Oroszország aszimmetrikus intézkedéseket is hozhat válaszul arra, hogy Varsó befagyasztotta a lengyelországi orosz nagykövetség és kereskedelmi képviselet bankszámláit – közölte pénteken Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.


A biztonsági helyzetre hivatkozva elhalasztotta izraeli útját a Miniszterelnökséget vezető miniszter.


Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója szerdán és csütörtökön Bécsben előre be nem jelentett megbeszélést folytatott Vang Ji-vel, a Kínai Kommunista Párt külügyi bizottságának vezetőjével. A Fehér Ház rövid közleményében a találkozókat “őszinte, érdemi és konstruktív megbeszéléseknek” minősítette az orosz-ukrán konfliktustól a Tajvani-szorosban tapasztalható feszültségekig terjedő kérdésekről.


Az USA durván megsértette a nemzetközi jogot, miközben erőszakkal kényszerítette rá saját szabályait a világra – állította Vang Venbin, a kínai külügyminisztérium szóvivője. A megjegyzéseket azok a jelentések váltották ki, amelyek szerint Washington és szövetségesei egy közelgő G7-csúcstalálkozót akarnak felhasználni arra, hogy követeljék Kínától, hogy “felelősségteljesen cselekedjen”.


Az Egyesült Államok világszerte olyan oroszok után kutat, akiket fel lehetne használni Paul Whelan volt tengerészgyalogos és Evan Gershkovich újságíró cseréjében – jelentette csütörtökön a CNN három, az ügyet ismerő forrásra hivatkozva. Mindkét amerikait jelenleg Moszkva tartja fogva kémkedés vádjával.


Eközben a világban zajló dollármentesítő intézkedések miatt egyre súlyosabb bankválság alakulhat ki az Egyesült Államokban, amire már a GP Morgan vezetői is felhívják a figyelmet. Nagyon komplex rendszerek kiélezett helyzetekben nagyon gyorsan tudnak összeomlani, aminek olyan katasztrófa lehet a vége, amely kezelhetetlen, figyelmeztetett a műsor második felében Bogár László.


Mintegy 1 évvel ezelőtt, a 2022-es országgyűlési választás után közzétettünk egy bejegyzést, amiben az MTI (Magyar Távirati Iroda) nevű magyar állami hírügynökség híranyagát közöltük le, amiben Toroczkai László arról beszélt, hogy "elképesztő elhallgatás és cenzúra övezte pártja kampányát és példaként megemlítette, hogy a Facebook törölte az oldalukat. A kifogásolt cikk itt érhető el. Önmagában az említett hír leközlése a Facebook szerint beleütközik az oldal „veszélyes személyekre és szervezetekre” vonatkozó szabályaiba, és ezért egy héttel ezelőtt – „kis fáziskéséssel” – törölték az egy évvel ezelőtt közzétett bejegyzést.


A Junge Freiheit szerint Orbán Viktor az egyetlen olyan vezető politikus, aki túlmutat a nemzeti határokon.


Ahogyan számos más nyugati országokban, úgy Németországban is folyamatosan egyre népszerűbbé válik a Mohamed név.


A La Repubblica szerint a média korszakában érvényes az a szabály, hogy „mondd meg, kit követsz, és megmondom, ki vagy”.


Olaszország három év alatt egymillió lakost veszített.


A kormányfő köszönetet mondott az Európai Uniónak és a brüsszeli bürokratáknak, hogy Veszprém mellett, így Magyarország mellett döntöttek. Ugyanakkor úgy fogalmazott: Veszprém teljesítménye mutatja, ha a brüsszeli bürokraták úrrá tudnak lenni “jól kifejlett hungarofóbiájukon, akkor mi együtt, Magyarország és Brüsszel nagyszerű dolgokra vagyunk, lehetnénk képesek”.


Szövetségesként tekint Magyarországra és Orbán Viktorra, mondta Marion Maréchal.


A képviselők elfogadták azt a módosítást is, amely minden polgármesteri hivatalban szavatolja a köztársasági elnök portréjának kifüggesztését.


Az MCC tulajdont szerzett a bécsi Modul Egyetemben. A nemzetközi hálózatépítést folytatva, újabb egyedülálló képzési és tanulási lehetőséghez jutnak az MCC-s és kárpát-medencei magyar diákok.


Odahaza is nagy vitát váltott ki, hogy számos kínai cég a termelését áthelyezi Vietnamba. A hatalmas Kína is megosztott, a fejlett keleti part mellett az ország közepe és főleg nyugati része szintén igényelné a befektetéseket. Egy kínai lap feltárta a termelés kihelyezésének az okait, sőt, rávilágított egy érdekes tőkekihelyezési modellre is.


„A kárpátaljai magyar közösség a háborús viszonyok ellenére is a szülőföldjén szeretne maradni” – hangsúlyozta Potápi Árpád János.


A Kölcsey Ferenc Gimnázium egykori tanára egy korábbi kampányban „Le a monogámiával” feliratú plakáttal fotózkodott.


A gyerekek nem vihetnek iskolatáskát, mert abban könnyű becsempészni a fegyvereket.


Végül most kilenc évre ítélték, amit az új gyakorlat szerint férfi börtönben kell eltöltenie – a briteknél hosszú vita után döntöttek úgy, hogy transznemű nő rabot nem helyeznek nők közé, ha még rendelkeznek férfi nemi szervekkel.


Az elmúlt években állandósultak a J. K. Rowling ellen indított rosszindulatú, határokat nem ismerő támadások, de ma már nem csak az írónő találhatja szemben magát ilyenekkel. A közös­ségimédia-bejegyzések és a hírek tanúsága szerint bárki eltörlésre ítéltetett lehet, elég, ha önkényesen Rowling támogatójának kiáltják ki.


Novemberben az Economist azt jósolta, hogy a drága energia 22 000 és 138 000 közötti halálesetet okozhat egy enyhe télen. Sajnos ezen jóslat beigazolódott. (nu, a kis ravaszok: a kovid-"oltások" miatti többlethalálozásnak keresnek szalonképesebb magyarázatot)


748 megtekintés

留言


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page