top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:07) 2023.05.13.Ez egy nagy nemzetközi összefogás magyar rendezvénye, a világ több száz városában emlékeznek egyszerre az oltások sérültjei és halottai miatt.


Tavaly májustól decemberig 32 441 többlethalálozás történt Angliában és Walesben, kizárva a Covidot mint halálokot. A többlethalálozás azon emberek számát jelenti, akik az ötéves átlag felett haltak meg – a 2020-as év nélkül számítva, mivel abban az évben a Covid halálozási számai megugrottak.


Az amerikai műsorvezető a Neokohnnak adott interjúban beszélt az amerikai média lejtmenetéről, Elon Muskról, Ron DeSantis esélyeiről, és Izraelhez való kötődéséről.


Tom Hanks ellenzi, hogy korábban írott műveket egyesek érzékenységére hivatkozva lerövidítsenek – derült ki egy rádiós interjúból. A Forrest Gump 66 éves sztárja kikérte magának azt, hogy másvalaki döntse el helyette, mit is kell sértőnek tartania.


Oroszország számára soha nem ért véget a hidegháború. Interjú.


A Mol elnök-vezérigazgatója valós vezetők nélkül sodródó Európai Unióról, a szankciós politika torzító erejéről, az INA-ügyről és a Corvinus Egyetem jövőjéről is beszélt lapunknak.


A francia elnök bízik benne, hogy Európa ismét a virágzó ipar és a közös haladás otthona lehet.


A miniszterelnök szerint az értékek, amelyekért az ukrán elnök küzd, alapvető fontosságúak. (nu, müxik a szabadkőművesség, a mélyállam s az angolszász birodalmi érdek)


A tervek szerint az elnök Giogia Meloni olasz kormányfővel, Sergio Mattarella köztársasági elnökkel is találkozik.


Egy olyan törvénymódosítást fontolgatnak, amely lehetővé tenné a fegyverátadást a megtámadott és védekező országoknak.


London döntése, hogy nagy hatótávolságú cirkálórakétákat szállít Kijevnek, újabb lépés az ukrajnai konfliktus súlyos eszkalálódása felé – közölte pénteki közleményében az orosz külügyminisztérium.


Ez a légtér létfontosságú folyosó Oroszország és szíriai katonai bázisai között.


A megkérdezettek 55 százaléka szerint Bidenéknek inkább az otthoni problémákra kellene koncentrálnia.


A politikus szerint „megdöbbentő bizonyítékok vannak arra, hogy a CIA részt vett a gyilkosságban.”


Botrányos, hogy Ukrajna a háború nemzetközi szponzorainak listájára helyezte a semmiféle jogszabályt nem megsértő OTP-t, s amíg ezt nem vonják vissza, addig a magyar kormány “nagyon nehezen” tárgyal további áldozatokat kívánó szankciókról – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Stockholmban.


Idén szeptembertől jelenlegi formájukban nem működhetnek tovább a magyar tanítási nyelvű iskolák Ukrajnában.


(nu, megosztó, mint a kovidőrület)Az Afganisztánt is megjárt brit ezredes szerint senki nem vitathatja el Izraeltől az önvédelem jogát.


Az amerikai birodalommal való egyre feszültebb találkozásában a modern Izrael Állam egy ősi választással találja magát szemben.


Imran Hán ellen korrupciós bűncselekmények miatt folyik eljárás, támogatói szerint viszont politikai indíttatásból akarják lejáratni ellenfelei a közelgő választások előtt.


Állításuk szerint a migránsok befogadása a város erőforrásainak kimerítését jelenti a közösségük számára.


Moszkva régióban 2024-ben megkezdődik egy “amerikai falu” építése 200 konzervatív bevándorló család számára – közölte Timur Beszlangurov bevándorlási ügyvéd.


Csak azért publikálom, mert kiváncsi vagyok, hogy a FB erre is azt mondja-e, hogy manipulált videó.


Elszabadult Momentum, béketerv a pápától és Heisler András Budaházy-kritikája – heti hírmagyarázat, ezúttal az LMP alapítójával, Veczán Zoltánnal és Kacsoh Dániellel.


A szlovén politikus nehezményezte, hogy a CPAC több felszólalójának beszéde felületes volt.


A pszichiátriai társaság liberális frakciója hatalmi játszmát folytatott Tényi Tamás főszerkesztő ellen, aki meg akart jelentetni egy genderkritikus tanulmányt egy jobboldali szerzőtől. Tényi lemondott. Felbukkant a cancel culture a tudomány világában.


Az pedig külön érdem, hogy elmagyarázzák a rendőri intézkedés részleteit, annak a médiának, amelyik először írt róla, a bocsánatkérést is vállalják, ha kiderül, hogy hibáztak. Ilyen Magyarországot szeretnék, szeretnénk sokan! Hiszek benne, hogy párbeszéddel minden válság, probléma megoldható!


Az Egyesült Királyságban élő keresztény tinik Jézussal kapcsolatos gondolkodásáról és hitéről készített felmérést a Barna Group.


A Facebook nem érte be a Hetek fiókjának letiltásáról szóló figyelmeztetéssel, hanem egy másik húzással is próbálja gátolni – vagy ha úgy tetszik, szankcionálni – szerkesztőségünk munkáját.


Egyes források szerint Musk Linda Yaccarinól folytatott tárgyalásokat, hogy legyen a Twitter új vezetője. Yaccarino évek óta foglalkozik reklámokkal az NBCUniversal-nél, ami a Twitternél kifejezetten jól jönne, mert a hirdetők nagy része elhagyta a platformot, amióta Musk átvette a cég irányítását. Yaccarino viszont emellett a munka jövőjével foglalkozó munkacsoport elnöke is a Világgazdasági Fórumnál, ami miatt sokan attól tartanak, hogy megszűnhet a Twitteren a szólásszabadság, és újra a régi állapotok uralkodhatnak, ahol a nem “progresszív” véleményeket korlátozzák.


Civil mozgalom az önkényes készpénzmentesítés ellen

(postánkból)


920 megtekintés

Opmerkingen


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page