top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:11) 2023.05.14.Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat kapott az a Tamasi József, aki a koronavírus-járvány egyik legismertebb hazai konteós alakja volt, írja a Telex. Tamasi a koronavírus-konteók széles választékát vonultatta, és vonultatja fel még mindig a saját platformjain. Ezek alapján talán nem csoda, hogy a Magyar Orvosi Kamara (MOK) tőle és a vírusszkeptikus társaitól elhatárolódott, sőt Tamasi ellen eljárást is indított még 2020-ban, ez utóbbi eredményéről azonban azóta nem tudni semmit. A kamara megkeresésünkre annyit írt: „konkrét etikai ügyekről nem kívánunk nyilatkozni”. A Goodwill Pharma elnök vezérigazgatója, az Egészségért Közhasznú Alapítvány alapítója, Jójárt Ferenc május 10-én délután az alábbi közleményt tette közzé a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj honlapján: A többi díjazottól, a Covid ellátásban helyt állt orvosoktól, valamint egészségügyi dolgozóktól, akiket érzelmeikben és értékrendjükben megsértett a helyzet, a felülvizsgálat által feltárt hiányosságért ezúton elnézést kérünk. A jövőben az alapítványi szabályzatot újragondoljuk, valamint az elérhető etikai normák szem előtt tartásával módosítjuk. (nu, amikor a megvesztegetők és a megvesztegetettek – ide értve a Telexet is – összeállnak az igazságharcos ellen; ld. ehhez még a következő cikket!)


Dr. Dieter Köhler 15 évig volt a Német Pneumológiai Társaság elnöke, vele készítettek egy beszélgetést. Dr. Köhler többek között ilyen kijelentéseket tett: “A “pandémia” kezdetén a WHO úgy viselkedett, mintha összedőlne a világ. Évtizedek óta léteznek pandémia-koncepciók, én magam is írtam egyet 2005-ben. Csak azt a döntéshozók egyike sem olvasta el. A WHO különösen a mesterséges lélegeztetésre vonatkozó iránymutatásában vallott kudarcot. A korai lélegeztetés miatt különösen az ipari országokban, több mint 100.000 ember halt meg szükségtelenül.” “A legnagyobb hiba az volt, hogy megpróbálták megakadályozni a fertőzést. Hiszen valamikor úgyis mindenki megfertőződik. Ezért aztán mind immunológiai, mind epidemiológiai szempontból teljesen értelmetlenek voltak a 2G és 3G szabályok.”


A legfontosabb talán annak rögzítése, hogy a kegyelem nem felmentés. Felmentő ítéletet a bíróság hozhat, ha az elé tárt bizonyítékok alapján úgy ítéli meg, hogy a vádlott nem bűnös vagy bűnössége nem egyértelműen alátámasztható. Ebben az ügyben erről szó sem volt, a bíróság bűnösnek mondta ki őket, és – legutoljára – hatéves szabadságvesztést szabott ki a fő vádlottra. A bűnösségen a végrehajtási kegyelem nem változtat, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy Budaházy György és a többiek méltó és megérdemelt büntetést kaptak tetteikért. A tények ismeretében ezt kár is lenne vitatni. (nu, akkor ismét egy kis fejtágítás: pl. Mansfeld Péter és Wittner Mária '56-os tetteikben jogilag ártatlanok voltak-e? Nem. Erkölcsileg, igazságilag viszont igen. Ezt azonban csak a politika mondhatta ki, méghozzá azzal, hogy az addig ellenforradalomnak címkézett '56-os felkelést a rendszerváltás hajnalán jogos forradalomnak és szabadságharcnak nyilvánította. Ugyanígy ki kellene mondania a mostani politikai vezetésnek, hogy 2006-ban csődöt mondott és felfüggesztődött a demokrácia, hiszen rendőrterrort vezényeltek békés tüntetőkre stb. S abban a pillanatban azok, akik a demokrácia védelmében, az önkényeskedők ellenében hazafias, nemzeti felkelést indítottak, s valóban – és nem csak vélhetően – elkövették a rájuk rótt cselekményeket, már jogi értelemben sem lennének bűnösök, hanem minden tekintetben ártatlanok, sőt hősök, akik mindazok minden háláját megérdemlik, akiknek fontos a demokrácia tisztasága, a nemzet szabadsága.)Nem eszik olyan forrón a kását: az egyhangú döntéshozatal hatálya alá eső tárgykörök szűkítésével az Európai Unió újabb súlyos politikai válságokhoz vezető útra lépne.


Amerikának a magyar családpolitikát kell követnie, az elitista republikánus osztály veszít a hatalmából, és az amerikai nép szilárdan ellenzi a gender-eszmét - vallja Terry Schilling.


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök zárt ajtók mögött beszélt a Barátság-kőolajvezeték felrobbantására vonatkozó javaslatokról – jelentette a Washington Post a Pentagon kiszivárgott adataira hivatkozva.


Ferenc pápa a vatikáni találkozójukon egyebek között egy bronz olajfaágat mint a béke jelképét ajándékozta az ukrán elnöknek.


A kormányfő kijelentette: Róma a békét szorgalmazza, de annak feltétele, hogy az a béke igazságos legyen. Hangsúlyozta, hogy kormánya két- és többoldalú kezdeményezésekkel továbbra is támogatja Kijevet mindaddig, amíg szükséges, szigorúan érvényesíti az Oroszországgal szembeni nyugati szankciókat, és változatlanul támogatja Ukrajnát katonailag is, hogy “erős pozícióból tudja elkezdeni a tárgyalásokati”.


A biztonságpolitikai szakértő azt mondta Kolozsvárott, amikor a nyugati progresszívek legyőzik Putyin elnököt, akkor nem csak őt győzik le, hanem Donald Trumpot, Orbán Viktort is – írja a Transtelex. (nu, ezt magyarul így kellett volna írni: "ha a nyugati progresszívek..." stb.)


Nem tudtak róla, hogy Magyarország nem akar szankciókról tárgyalni, míg az OTP a nemzetközi háborús szponzorok ukrajnai listáján szerepel.


A szankcionált, tengeren szállított orosz olaj és a helyette vett készletek között hordónként 30 dollár a különbség.


A határon az orosz határőrszolgálat kérte, hogy azonosítsa a vízumkiállítót és az oroszországi úti célját és a meghívó felet. “Nem tudtam helyesen leírni a meghívó nevét, mert nem tudok oroszul” – magyarázta a finn. Ennek következtében az útlevelét az érvénytelenített vízummal együtt visszakapta.


Oroszországnak esze ágában sincs Ukrajnánál tovább menni. Sőt, Ukrajna teljes egészének elfoglalása sem cél.

A török elnök elmondta, a vasárnapi szavazáson választ adnak majd az amerikai elnöknek.


Az IDF azt is közölte, hogy ebből mennyit lőtt le pontosan a Vaskupola.


Ünnepélyesen átadták a magyar kormány támogatásával felújított zentai zsinagógát.


Lapunk főszerkesztőjének, az EMIH kommunikációs igazgatójának válasza Frölich Róbert országos neológ főrabbi Népszavában megjelent írására.


Franciaországban a legmagasabb a muszlim lakosság száma európai viszonylatokban. Május elején egy újabb mecsetet adtak át Marseilleben, a város baloldali polgármestere az ünnepségen úgy fogalmazott: Nem lenne Marseille muszlimok nélkül. Franciaországban az utóbbi időben nagy port kavart a mecsetek ügye, ugyanis míg a keresztény templomok fenntartására nincs pénz, ezért sorra lebontják őket, addig egyre több muszlim imahely épül.

Az új törvény csak olyan emberek számára engedélyezi az eutanáziát, akik mentálisan alkalmasak a döntés meghozatalára.A legújabb kormányrendelet egyszeri költségvetési támogatást ítél oda az egyházi fenntartású szociális intézményeknek, iskoláknak, óvodáknak.


A képek készítője szerint korábban is történt már olyan, hogy az elhaladó rendőrautó anyósülés oldali ajtajába beleszúrták a vasat.


Felhívjuk figyelmüket, hogy kötelező betartani a minimum 2 méteres távolságot, kivéve az azonos címen lakóknak. Ellenkező esetben 1000-6000 dolláros bírság szabható ki.


A Nemzet Zászlója az Andrássy úton
873 megtekintés

Σχόλια


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page