top of page

Mindennapi szemezgetésünk (frissítve: 16:20) 2023.05.15.Semmit sem bántam meg, amit az életemben tettem. A baloldali médiában a szabadulás óta visszaköszön, hogy kiemelik ezt az egészet a kontextusából. Volt egy terrorista állam az én értelmezésem szerint, és terrorállammal szemben terrorcselekményt nem is lehet elkövetni. Mármint fogalmilag, nem jogilag. Beszéljünk pár mondatot a Csintalan-ügyről. Csintalan Sándor bántalmazása volt a bíróság szemében a legsúlytalanabb vádpont. Volt, akit csak ebben marasztaltak el, és összesen másfél évet kapott felfüggesztve. Csintalan megveréséről volt egy 2008-as vallomás teljesen más elkövetőkre. A rendőrség azokat is kihallgatta, de valahogy nem sikerült rájuk bizonyítani. Ez a tanú eljött a mi tárgyalásunkra, és megerősítette, hogy ő továbbra is azt gondolja, hogy szerinte azok voltak, nem mi. Most nem tudom, hogy azok voltak-e, nem akarok neveket mondani, mert ahhoz nincs jogom, csak azt, hogy ennyire volt ez biztos.


EP-képviselők, Dr. Robert Malone és Byram Bridle. Négy európai parlamenti képviselő, valamint tekintélyes orvosok tartottak rövid összefoglalót a 2023. május 4-i sajtótájékoztatón az előző napon az Európai Parlamentben megtartott 3. Nemzetközi Covid Csúcstalálkozóról. (Magyar automatikus felirat elérhető a feliratok menüpontban.)


A háború kitörése óta most először látogatott az ukrán elnök Németországba. (nu, miért, miért nem, a Molotov–Ribbentrop-paktum ötlött eszembe: hova fog ez még egyszer elfajulni? meg már?!)


(hát igen)


Nem meglepő módon a skandináv országok állnak az élen, őket követi Ausztria, Németország, Franciaország és Svájc... Ezek a nemzetek teljesítették legjobban a 2030-as menetrendet...


Bejelentési kötelezettségének eleget téve Svájc közölte, hogy 8,3 milliárd dollárnyi orosz állami vagyon hever nála. És ez még nem minden.


A lengyel miniszterelnök a díjátadón azt is hangsúlyozta, Zelenszkij „Ukrajna hőse és Európa példaképe”.


A francia elnök hivatalában munkavacsorán fogadja majd a Párizsba érkező Volodimir Zelenszkijt.


Emmanuel Macron francia és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök további szankciókat sürgetett Oroszországgal szemben, valamint a meglévő korlátozások végrehajtásának szigorúbb ellenőrzését – derül ki az Elysée-palota által a vasárnapi párizsi találkozójukat követően kiadott közös nyilatkozatból.


Vajon az USA megbünteti a török népet a választási döntéséért?


Li Hui, Kína eurázsiai ügyekért felelős különleges képviselője és korábbi oroszországi nagykövete Lengyelországba, Franciaországba és Németországba is ellátogat a többnapos út során.


A film foglalkozik annak a helyzetnek a bemutatásával, amivel napjainkban a magyar kormányzatnak meg kell birkóznia. Megszólal a filmben Például Székely Árpád, hazánk oroszországi nagykövete és Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője is, aki részletezi hazánk történelmi múltjának azon kritikus pillanatait, melyek a magyarságot többször is olyan háborúkba sodorták, amelyekbe kifejezetten a nálunk erősebb európai hatalmak kényszerítettek. Bencsik András külön is kiemeli, hogy az Európai Unió milyen elánnal kardoskodik amellett, hogy akár törvénytelen eszközökkel is, de Ukrajnát bevegye az Európai Unióba, miközben Ukrajnában valós dolog a fasizmus – mondja a Demokrata főszerkesztője. A Nyugat úgy gondolja, elérkezett az ideje annak, hogy leszámoljon Oroszországgal – fogalmazott Bencsik András.


„Isten áldja Magyarországot!” – üzente Janusz Kowalski a budapesti CPAC résztvevőinek.


Levélben kért elnézést Johannes Hahn költségvetési biztos az EU-s források felhasználásáért felelős minisztertől, amiért Brüsszel egy újabb programból akart kizárni magyar egyetemeket.


"A világjárvány idején sok választott tisztségviselő nem végezte a munkáját és nem védte meg a polgárok jogait" – mondta. "Amikor az alapvető jogokról, a szabadságjogokról és a szabadságjogokról van szó, ez nem alku tárgya".


2024-től kút-amnesztia lép életbe és a korábban létesített kutak is szabályosnak minősülnek majd.


A köztársasági elnök hivatalában, a nyílt napon akartak tiltakozni tanárok és diákok a státusztörvény ellen, de miközben sorban álltak, Novák Katalin odament hozzájuk, és hosszan vitáztak az oktatás helyzetéről a sorban állók között.


A Mazsihisz közgyűlése Dr. Grósz Andort, a Kecskeméti Zsidó Hitközség elnökét választotta Heisler András utódjának.


Az emberéleteket követelő ámokfutások után fegyverleadási amnesztiát hirdettek az országban.


A beléptetettek közül a rendőrség 61 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – áll a közleményben.


Az ország déli határán valóságos humanitárius és nemzetbiztonsági válság alakult ki, mivel ezen a héten több illegális bevándorló rohanta meg a déli határt, mint bármikor máskor az Egyesült Államok történetében – írja a The Daily Wire nevű konzervatív portál.

A taxisofőrből lett szektavezér arra buzdította az erdőségben elszigetelten élő híveit, hogy az általa jövendölt, április 15-én bekövetkező világvége miatt mondjanak le az ételről, és éheztessék magukat halálra, mivel szerinte csak így érhetik el az üdvözülést és találkozhatnak Jézussal. A The Guardian brit napilap hírportálján a napokban arról számolt be, hogy több holttestnek eltávolították a szerveit, a rendőrség így feltételezi, hogy a gyanúsítottak szervkereskedelemben is érintettek voltak.


Sajnos sosem évül el ennek a kísérletnek a tanulsága! Azt hiszed, hogy te nem vagy befolyásolható? Lehet. De a kísérletek szerint az emberek többsége sajnos igen. Rávehetők bármire...


Így működik ez, jól tudjuk. Végignéztük, ahogyan egy sor oldalt ledarált az elmúlt években Zuckerberg Facebookja. Írtunk cikket, tiltakoztunk, felhívtuk a figyelmet a problémára. A veszélyre, amiről tudtuk, előbb utóbb minket is utolér.


(nu, tényleg tömeges, globális a baj, civilizációs bukta érzik a levegőben)


És így tovább...

(postánkból)


 

Paláveres meghívó


1 262 megtekintés

Komentar


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page