top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:46) 2023.05.16.Tegye fel a kezét, aki rendszeresen embereket szokott befogadni és velük lakik?


A hírügynökség szerint Magyarország azt követelte, hogy az alap a jövőben “globális” szerepet játsszon, és ne kizárólag Kijev felfegyverzésére használják.


„A kabinet tagjai fel vannak háborodva Zelenszkij szavai miatt – és ezt csak tovább tetézi az, hogy az OTP szankciós listára került” – szögezte le egy kormánytag.


Az olaszországi, németországi, franciaországi és nagy-britanniai látogatások során fontos megállapodások születtek – közölte Zelenszkij.


A videón az amerikai MIM-104 Patriot légvédelmi rendszer elemeinek rendkívül sűrű indítása látható, és amint a légvédelmi rendszer kifogy a rakétákból, a komplexum helyén erőteljes robbanás történik.


Ballisztikus rakéta és cirkálórakéta támadta egyszerre az ukrán fővárost.


Az Osztrák Szabadságpárt EP-képviselőjével arról beszélgettünk, csinálnak-e Ausztriából Orbanisztánt, és oroszpárti-e a magyar kormány békepolitikája.


Az ORF érdeklődött az MCC, a CPAC és a Scruton iránt, de azért aggasztónak találták a Magyarországról érkező híreket.


A magyar miniszterelnök végleg megkerülhetetlen globális szereplő lett.

A berlini napilap szerzője arra a kérdésre keresi a választ, „miért kerülnek hatalomra demokratikus választásokon az autoriter populisták”. (miért...?)


A német lap azt írja, most végre megmozdulni látszanak a jogállamiság hírhedt megsértői.


A jelentés szerint a csoport azt tervezi, hogy célba veszi a szankciók kijátszását, amelybe olyan harmadik országok is beletartoznak, amelyek továbbra is kereskednek Moszkvával, további korlátozásokat vezet be az energiatermeléssel kapcsolatos területeken, és szankcionálja a Kreml katonai erőfeszítéseit támogató kereskedelmet.


„A civilizáció szövetét akarja szétzúzni” – hangsúlyozta a Tesla-vezér a magyar származású amerikai milliárdosról. (nu, most az a kérdés, hogy Musk hangsúlyozta-e Soros magyar származását; mert ha nem, akkor a mandinak sem kellene, hisz lehetséges, hogy más származások meghatározóbbak, s akkor az amúgy tényszerűnek tűnő igazság torzítja a valót)


De mi lesz a békével?


Újabb lőszerek szállításáról is döntöttek – jelezte Emmanuel Macron.


Április végén Lengyelország lefoglalta a varsói orosz nagykövetség iskolájának épületét. Oroszország ezt a diplomáciai kapcsolatokról szóló 1961-es bécsi egyezmény megsértésének tekinti. Az orosz külügyminisztérium kemény megtorlást ígért Lengyelországnak.


A hét katona halála tiszteletére Ungváron minden koncertet és előadást lemondtak az elmúlt hétvégére a városi tanács döntése értelmében. A 68-as alakulat talán leghíresebb tagja Fegyir Sándor ungvári egyetemi tanár, az osztagnak rajta kívül is számos magyar és egyéb nemzetiségi tagja van.


Alekszandr Szimonov katonai tudósító éjszaka jelentést tett közzé az ukrán fegyveres erők “Gnezdo” nevű artyomovszki (bahmuti) fő “erődítményéből”. Egy amerikai zsoldos meghalt a harcokban a területen, amelynek egy részét már elfoglalták az orosz erők.


A vádak szerint Vszevolod Knyazev több mint 2 millió dollár kenőpénzt fogadott el.


Nem volt törvényes alapja az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI) 2016-ban nyomozást indítani Donald Trump ellen az Oroszországgal való összejátszás gyanújával – állapította meg az eljárást vizsgáló különleges ügyész.


Tetszik nem tetszik, a történész szerint egyértelműen egy újabb Trump elnökség irányába halad Amerika.


Az IDF-nek nincs lehetősége arra, hogy hagyományos katonai módon legyőzze a terroristákat, így Izrael egy lényegében megoldhatatlan problémával él együtt.


Oroszországhoz és Iránhoz köthető hackerek sikertelen kísérleteket tettek arra, hogy szabotálják az izraeli rakéta riasztási alkalmazásokat.


Több mint száz embert vettek őrizetbe a nyugat-indiai Maharastra államban, miután halálos áldozattal járó zavargások törtek ki egy vitatott filmmel kapcsolatos közösségimédia-bejegyzés miatt.


A Bank of Indonesia (BI) elindított egy hazai kártyás fizetési rendszert egy nagyobb stratégia részeként, hogy csökkentse a külföldi rendszerektől való függőséget és megvédje a tranzakciókat a geopolitikai zavaroktól, jelentette a CNBC Indonesia hétfőn.


A lap szerint a magyar valuta tavaly április óta nem látott szintre jutott az euróval szemben is.


Blokkosodás helyett konnektivitást akarunk – mondta Szijjártó Péter. 

Paláveres meghívó


1 023 megtekintés

Kommentare


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page