top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:55) 2023.05.17.“Ezt a csoportot Lengyelország vezeti (...) csendben sürgették Zelenszkijt, hogy találjon módot a háború befejezésére – ha kell, akár saját lemondásával is” – jegyezte meg Hersh. Szerinte a csoport a balti országokat és a kelet-európai országokat foglalja magában, köztük Magyarországot, Lettországot, Litvániát és Észtországot. (khöm)


Saját példámon, a sziámi ikrek szétválasztásánál is tapasztaltam,hogy képtelenség meggyőződni egy szervezetnél mindenkiről, hogy nem Jézus követő igazából, annak ellenére, hogy azt állítja magáról. És egy ilyen kútmérgező rettenetes károkat tud okozni. Azok akik ilyenért a becsületes vezetőt hibáztatják, mint pl. Böjte atyát, ugyanúgy a názáreti Jézus jelenlétét akarják tönkretenni mindenkiben, mint a kútmérgező. Ki kell tartani Krisztusban. Erre nagy példakép az atya.


A felmérés szerint a kormánypártiak csak 41 százaléka értett egyet Novák Katalin döntésével. (nu, hamarosan a Budaházy Bizottság az Igazságtételért sajtóközleménye várható)


Az oltóközpontok kellőképpen felhívták a figyelmet a korona elleni “oltás” lehetséges mellékhatásaira? Két bajor nő azt mondja: Nem. Ezért az ügyvédjük ma benyújtotta a keresetet a bírósághoz. De nem az oltóanyag-gyártó ellen, hanem a Bajor Szabadállam ellen. Jogi eljárás keretében lesz megvizsgálva, hogy a bajor oltóközpontok, ahol napi több ezer oltást adtak be, megfelelően felvilágosították-e a beoltandó embereket. Az egyik károsodott egy 38 éves asszony, aki 2021 júliusában oltatta be magát a Biontech-géninjekcióval és semmiféle felvilágosítást nem kapott a lehetséges mellékhatásokat, illetve az oltáskárosodásokat illetően. A géninjekció óta, lassan két éve folyamatosan ekcémája van. A másik felperes egy 42 éves asszony, aki az “oltás” okozta krónikus fáradtság, végtag- és izomfájdalom miatt és az arcán megjelent kiütések miatt nem tud dolgozni (forrás: itt). Biró Éva


2022 januárjában született az a bírósági végzés, amely értelmében az FDA-nak minden hónapban 55.000 oldalnyi Pfizer-dokumentumot kell nyilvánosságra hozni a 16 évesnél idősebb emberekre vonatkozó kovid-oltóanyaggal kapcsolatban. A második eljárás alkalmával most ugyanez a bíró utasította az FDA-t, hogy hozza nyilvánosságra azokat a dokumentumokat, amelyek alapján engedélyezték a Moderna, illetve a Pfizer oltóanyagait a 12-15 évesek számára. Havonta átlagosan legalább 180.000 oldalnyi dokumentumot kell benyújtaniuk (forrás: itt). Ez maga az ítélet. Biró Éva


A CNBC riportere megpróbálta csőbe húzni Muskot, aki azonban egy olyan egyszerű és a valósághoz ragaszkodó választ adott, amivel a woke riporter nem tudott mit kezdeni.


Még nem tudjuk pontosan beárazni, hogy hány Kinzhal-ba kerül majd egy Patriot üteg, de valójában nem is ez a lényeg. Végső soron a Kinzhal csupán egy túlárazott golyóbis, felturbózott PR-ral. Fogyóeszköz. Egy Patriot üteg viszont egy haditechnikai nagyzenekar, több száz jólképzett specialistával, több tucat eszközzel. Egy állam stratégiai védelmének az öregtornya, több évtizedes életpályamodellel. A krajcáros drónok korában, milliós árcimkéjű golyóbisok kergetnek milliárdos árcimkéjű nagyzenekarokat. A Mary Kaldor és Martin van Creveld által vizionált barokk arzenál itt áll előttünk a maga meztelen abszurditásában.”


Ukrajnának négy hónapja van arra, hogy ráerőszakoljon az oroszokra egy gyorsan mozgó összfegyvernemi harcformát. Robert C. Castel írása.


Az Ukrán Fegyveres Erők hmelnyickij raktárának támadása után, ahol szegényített urántartalmú lőszert lehetett tárolni, a sugárzás szintjének növekedését regisztrálták a városban – írja a SaveEcoBot ukrán portál. Tehát a SaveEcoBot szerint május 12-e, péntek óta a Hmelnyickij régióban 80-100 nanoszievertről 140-160 nanoszivertre ugrott a sugárzás szintje – írja a Rossiyskaya Gazeta .


“Abból, amit hallottam, nagyon valószínűtlen, hogy ez átmegy” – idézte az újság egy uniós ország diplomatáját. “Túl nagy az ellenállás a megmaradt gáztól függő országok részéről”.


Ma világossá tettem, hogy addig mi nagyon nehezen megyünk bele egyáltalán tárgyalásokba is a tizenegyedik szankciós csomagról, nagyon nehezen tárgyalunk további áldozatokat kívánó gazdasági korlátozó intézkedésekről, amíg az OTP ezen a bizonyos ukrán listán rajta van – szögezte le. Az Index.hu információja szerint a kormányt az is felháborította, hogy kiszivárgott amerikai információk szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a magyar ipar működéséhez kulcsfontosságú Barátság kőolajvezeték felrobbantását fontolgatta.


Elismerte az ukrán hírszerzés, hogy ők állnak az ismert oroszok elleni merényletek mögött Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának (GUR) vezetője, Kirilo Budanov megerősítette, hogy Kijevnek köze van az oroszországi médiaszemélyek elleni merényletekhez. Szavait az ukrán Sztrana.ua Telegram-csatorna közölte.


A kínai kormány értesítést küldött több nagykövetségnek és nemzetközi szervezetnek, amelyben arra kéri őket, hogy távolítsák el a helytelen feliratokat az épületeikről – jelentette egy japán hírügynökség kedden. A felszólítás valószínűleg a Kanada, Lengyelország és Németország nagykövetségei által kifüggesztett ukránbarát plakátokra vonatkozik.


A minisztérium az adatokat Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztos múlt heti bírálatát követően tárta fel. Reynders ugyanis kifogásolta, hogy Ciprus elmarad a többi tagállam mögött,

ami a szankciók hatálya alá eső orosz vagyon befagyasztását illeti.


Izlandon nyilatkoztatta ki az elképzeléseit az ukrán elnök.


Egyéves az ukrán elnök által kitalált pénzgyűjtő kampány, ami olyan neveket vonzott be, mint a Luke Skywalkert játszó Mark Hamill, Martin Scorsese vagy Andrij Sevcsenko.


Hozzáteszi: a németek büszkék rá, hogy feldolgozták a múltjukat, ám a „soha többé” egyesek számára „sajnos” nem azt jelenti, hogy nem akarnak soha többé zsarnokságot, hanem azt, hogy soha többet nem mennek háborúba. Ezt az elképzelést az ukrán-orosz háború erősen kikezdte. Később mind a német kormánykoalíción belül, mint Németország és Ukrajna közt kiéleződtek a feszültségek, minthogy Olaf Scholz német kancellár nem volt túl lelkes Zelenszkijék megsegítésében. De a Guardian szerzője szerint az utóbbi időben megenyhült, és így az ukrán-német kapcsolatok is szívélyesebbek lettek.


Errefelé általános történelmi tapasztalatnak számít, hogy német barátainknak vajmi kevés érzékük van az arany középút erényeihez.


A két ellenséges ország vezetője külön-külön fogadja az afrikai békemissziót.


„A vélemény szabadsága, a közlés szabadsága olyan veszélybe került, amit életemben nem láttam a Nyugat országaiban.” A nemrég egy iszlamista által súlyosan megsebesített, indiai muszlim családból származó író a politikailag korrektség miatti könyvcenzúrákat bírálta.


Folyamatosan szívja el a közép- és munkásosztálybeli szavazókat az Alternatíva Németországért (AfD) a liberális pártoktól, annyira, hogy mára már felért egészen a Zöldek és a Német Szociáldemokrata Párt (SDP) mellé, jobb napokon meg is előzheti őket. A rangsort a Kereszténydemokrata Unió/Keresztényszociális Unió (CDU/CSU) vezeti, akik az elmúlt évek identitásválsága után talán kezdik megtalálni az útjukat.


A francia first lady családját egyre több fizikai támadás éri Macron politikája miatt.


Az igazságügyi reform egyik atyja arra figyelmeztet, hogy a kormány nem éli túl, ha a reformot nem fogadják el.


A szervezet indítványt terjesztett elő, amely szerint az antiszemitizmus egyedülálló, és nem szabad a gyűlölet más formáival egybe sorolni. (nu, megint egy kirekesztés)


Különféle színek jelzik majd az illető pap státusát. Mutatjuk, mindez mit jelent. (sárga csillag...?)


„Megtaláltam egy ’ellenkulturális’ életmódot, aminek része a vörös hús és a belsőségek fogyasztása – olyan természetes táplálékok ezek, amelyeket évezredekkel ezelőtt élt őseink több százezer évig ettek volna.” Mint hozzátette: „Igyekeztem jobban figyelni a testemre, hallgatni a természetre, és már egyáltalán nem hiányoznak a zöldségek. A közelükbe se megyek, és soha korábban nem éreztem magam erősebbnek. Soha nem volt jobb állapotban a bőröm és a beleim."


860 megtekintés

Opmerkingen


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK