top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:00) 2023.05.18.Ez már nem fikció, és nem összeesküvés elmélet, ez a valóság, és hamarosan ez lesz az egész világon

KÍNA – Üdvözöljük a Skynetben (valóban így hívták). Ez az arcfelismerő megfigyelő kamerák összekapcsolt rendszere, amely mindenkit leküzd, akit az állam ellenségének tartanak. Jelenleg Kínában 600 000 000 térfigyelő kamera van, ami az egész világon lévő kamerák fele. Ez már nem fikció, ez nem összeesküvés elmélet, ez a valóság, és hamarosan ez lesz az egész világon.


Rogers: a dollár dominanciája a végéhez közeleg

Az amerikai dollár elveszíti vezető globális pozícióját, mivel Washington a világ legnagyobb adósává vált – mondta az ismert befektető, Jim Rogers a Sputnik hírügynökségnek szerdán. A Quantum Fund társalapítója megjegyezte, hogy egyre több ország kezd bizonytalankodni a zöldhasúval kapcsolatban, mivel a használatától való mély függés többféle problémához vezethet.


Antonov: a CIA az amerikai adófizetők pénzét pazarolja az orosz nyelvű reklámmal

Washington reklámkampánya, amelynek célja, hogy orosz állampolgárokat kémkedésre csábítson, kudarcra van ítélve, mert az oroszok nem fogják hagyni, hogy egy idegen hatalom zavart keltsen otthon – mondta Anatolij Antonov, az ország amerikai nagykövete.


Robert C. Castel: Bahmutban már az utolsó objektumot védik az ukránok, nyomul a Wagner

Robert C. Castel arról is beszélt, tudatosan lassulhatott le az orosz haderő mozgása, a taktika talán az lehet, hogy felmorzsolja lélektanilag Ukrajnát és a nyugati szövetségi rendszert is.


Börtönbüntetésre ítélték az Ukrajnai Ortodox Egyház egyik vezetőjét, mert az orosz oldalt támogatta

Az egyház hivatalosan hiába határolódott el Moszkvától, és szakított az orosz anyaegyházzal, több alkalommal is razziáztak ukrán nemzetbiztonsági szolgálatok az egyház templomaiban, ahol orosz katonákat és propagandaanyagokat kerestek. Arra azonban nem volt még példa, hogy az egyház vezetőjét ukrán bíróság börtönbüntetésre ítélte volna. Iosaf metropolitáraa, és titkárára, Roman Kondratiukra azért szabták ki a büntetést, mert a nyilvánosság előtt támogatásukat fejezték ki az ukrajnai háború iránt, ez pedig a bíró szerint vallási gyűlöletkeltésnek minősül.


Zelenszkij célja, hogy a nyugat hosszú távú befektetést lásson Ukrajnában – Karc FM

A Neokohn főmunkatársa az információs hadviselés részének tartja a Washington Postban megjelent cikket, melyek állításai az Egyesült Államok nemzetbiztonsági érdekeire nem jelentenek fenyegetést, viszont Dél-Koreától Izraelen és Egyiptomon át egészen Magyarországig, de ideértve Ukrajnát is negatív következményekkel járhatnak. Meglátása szerint a kijevi vezetésnek nem érdeke egy merénylet a Magyarországot is kőolajjal ellátó vezeték ellen.


A francia RTL vándorcirkuszhoz hasonlította Zelenszkij turnéját, az ukrán nagykövet őrjöng

A műsor, amelyet az ukrán nagykövet kifogásolt, egy Laurent Gerra komikus és imitátor által vezetett műsor része volt. Az ő műfaja az, hogy nevetséges kijelentéseket tesz francia közszereplők, különösen politikusok hangján. Ez nem különbözik attól, amit Zelenszkij maga is csinált komikus karrierje során, amikor a tévéműsorában a jelenetekben színészek szatirikus módon alakították az ukrán politikai személyiségeket.


Oroszország megtorló intézkedéseket hozott a finn nagykövetség ellen

“Gyakorlati intézkedésekről van szó, amelyekkel az oroszországi finn diplomáciai képviseletek banki szolgáltatásait összhangba hozzák azzal a helyzettel, amelyben a finnországi orosz nagykövetség tavaly ősz óta van. Lehetőségünk van arra, hogy csak egy bankot, a Nordea-t használjuk, ugyanakkor bármilyen pénzösszeg átutalásához a nagykövetség számlájára hosszú engedélyezési folyamat szükséges, amely ráadásul gyakorlatilag meg van tiltva, ötezer eurós díjat számolnak fel, függetlenül az átutalás összegétől” – közölték a nagykövetségen.


Amerikai lap: megnőtt Soros befolyása Biden elnöksége alatt

Az amerikai milliárdos Biden kampányát támogató tevékenységekre 70 millió dollárt adományozott.


Politico: Brüsszel szerint a magyarok nem állnak készen rá, hogy pénzt kapjanak

A brüsszeli lap szerint az európai törvényhozók több hiányosságra is rámutattak budapesti tartózkodásuk során, amelyeket továbbítani fognak a Bizottságnak.


Külső érdekek mozgatják a Magyarország körüli vitákat? – Schiffer András

„A játékot, amit Brüsszel játszik Magyarországgal, nagy a gyanúm, hogy bizonyos geopolitikai érdekek mozgatják.”


Figyeljétek a nő arcát, miután egy díjat vesz át Bidentől

(nu, ez azért valóban figyelemre méltó, mert csudásan kifejezi a világ kétszínűségét, mennyire elegünk van a nyakunkba sózott globális játszadozásokból)


Lavrov: Európa fizeti a számlát, amiért feladta autonómiáját és behódolt az USA-nak

Európának meg kell fizetnie a számlát azért, hogy feladta minden autonómiáját és behódolt az Egyesült Államoknak – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Cárgrád TV-csatornának adott interjúban, amelyet szerdán tettek közzé a külügyminisztérium honlapján.


Lavrov: Macron érzi, hogy az USA vazallusa, de nem tehet ellene semmit

Korábban a francia államfő azt állította, hogy Oroszország geopolitikai vereséget szenvedett Ukrajnában, és kezd Kína vazallusává válni.


Putyin utasította a kormányt, hogy dolgozza ki a javaslatokat 2024-es BRICS-játékok megrendezésére

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán megbízta a kormányt, hogy dolgozzon ki javaslatokat a 2024-es BRICS-játékok (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) oroszországi megrendezésére.


Hoppá! Oroszország második legnagyobb bankja fiókot nyitott Iránban

Alireza Peyman-Pak, a TPO vezetője szerint a VTB az első orosz bank, amely szolgáltatásokat nyújt az iszlám köztársaságban.


Truman, Izrael és a zsidók

Harry Truman annak ellenére ismerte el a zsidó államot rögtön kikiáltása után, hogy az amerikai külügyminisztérium ezt veszélyes ötletnek tartotta. (csakhogy a mélyállam annál kevésbé...)


Elon Musk szerint nem antiszemitizmus, amit Soros Györgyre mondott

A Tesla alapító szerint "joga van véleménye kifejtéséhez, mert ez a szólásszabadság lényege".


Megjelent a svéd rendőrség legfrissebb statisztikája

Az idén 64 robbantás és 112 lövöldözés volt országszerte. Egyes svéd külvárosok Európa legveszélyesebbjei.


A német zöldek a „fűtési fordulattal” túlfeszítették a húrt

A brémai választásokon sok szavazatot vesztettek, miközben egy új, zöldellenes pártnak sikerült több képviselővel bejutnia a kis tartományi parlamentbe.


Csalódott a Nyugat a demokráciában, már diktátorokon gondolkodnak

Meglepő írást közölt a Daily Mail.


Világhírű közgazdász: Orbán az egyetlen európai vezető, aki reálisan látja az ukrajnai helyzetet

A Columbia Egyetem professzora szerint a magyar kormányfő megértette, hogy ez egy szükségtelen háború, amelyet a NATO bővítése idézett elő.


Erdogannal tárgyalt Orbán Viktor

Orbán Viktor sok sikert kívánt Erdogannak a második elnökválasztási fordulóhoz, amit május 28-án tartanak. A magyar miniszterelnök a telefonbeszélgetés során kifejtette: egy erős és stabil Törökországra van szüksége Magyarországnak, Európának és a világnak.


Újabb katasztrófa vár a felvidéki magyarságra, itt már csak a csoda segíthet!

Ódor rossz döntést hozott a kormányfői poszt elfogadásával, mivel minden hiba nemcsak rá, hanem a teljes felvidéki magyarságra hullik vissza.


Eltörölték a nemekre vonatkozó öltözködési szabályokat a finn evangélikus egyház lelkészeinél

Az új szabályozás szerint azt kell szem előtt tartani, hogy a lelkész esetében a ruhája alapján egyértelműen felismerhető legyen, hogy az egyház szolgálatában áll, de már nem a nemük határozza meg, hogy mit kell viselniük.


Puffoghat az LMBTQ-lobbi: már egy törvény is tiltja a kiskorúakon végzett nemátalakító beavatkozásokat

Florida kormányzója, Ron DeSantis szerdán több LMBTQ-ellenes gyermekvédelmi törvényt is aláírt. Nyilvános beszédében azt mondta, „Florida a józan ész menedékhelyeként és a normalitás bástyájaként marad meg”. A kormányzó többek között azt a törvényt is aláírta, hogy Floridában megtiltják a kiskorúakon végzett nemátalakító orvosi beavatkozásokat, a műtéti és gyógyszeres eljárásokat egyaránt, továbbá a jogszabály kimondja, hogyaz állam nem finanszíroz semmilyen nemváltoztató orvosi eljárást.


A belga miniszterelnök személyesen húzta fel hivatalára a szivárványzászlót

A Twitteren megosztott videóhoz azt írta: "Love is Love”. (khöm)


A németek ismét megváltoztak, de ezúttal sem a jó irányba – Politikai Hobbista Hardcore

A változásokban mindig élen járó németek ezúttal a férfi–nő transzformációt tették könnyebbé. Ráadásul korábbi szokásaikhoz híven a fiatalabb korosztályokba fektetik bizalmukat.


A Magyarok Világszövetségének elnöke ismertette a Trianon napján hét szakaszon sorra kerülő Juhos Gábor Trianon-maraton eszmeiségét, szerepét a magyar nemzet újjáépítésében

Trianon és a Juhos Gáborról elnevezett Trianon-maraton mint a nemzetépítés része. A maratonra nevezni, azaz bejelentkezni itt lehet: https://mvsz.info/?page_id=1050841 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page