top of page

Mindennapi szemezgetésünk (11:00) 2023.05.18.KÍNA – Üdvözöljük a Skynetben (valóban így hívták). Ez az arcfelismerő megfigyelő kamerák összekapcsolt rendszere, amely mindenkit leküzd, akit az állam ellenségének tartanak. Jelenleg Kínában 600 000 000 térfigyelő kamera van, ami az egész világon lévő kamerák fele. Ez már nem fikció, ez nem összeesküvés elmélet, ez a valóság, és hamarosan ez lesz az egész világon.


Az amerikai dollár elveszíti vezető globális pozícióját, mivel Washington a világ legnagyobb adósává vált – mondta az ismert befektető, Jim Rogers a Sputnik hírügynökségnek szerdán. A Quantum Fund társalapítója megjegyezte, hogy egyre több ország kezd bizonytalankodni a zöldhasúval kapcsolatban, mivel a használatától való mély függés többféle problémához vezethet.


Washington reklámkampánya, amelynek célja, hogy orosz állampolgárokat kémkedésre csábítson, kudarcra van ítélve, mert az oroszok nem fogják hagyni, hogy egy idegen hatalom zavart keltsen otthon – mondta Anatolij Antonov, az ország amerikai nagykövete.


Robert C. Castel arról is beszélt, tudatosan lassulhatott le az orosz haderő mozgása, a taktika talán az lehet, hogy felmorzsolja lélektanilag Ukrajnát és a nyugati szövetségi rendszert is.


Az egyház hivatalosan hiába határolódott el Moszkvától, és szakított az orosz anyaegyházzal, több alkalommal is razziáztak ukrán nemzetbiztonsági szolgálatok az egyház templomaiban, ahol orosz katonákat és propagandaanyagokat kerestek. Arra azonban nem volt még példa, hogy az egyház vezetőjét ukrán bíróság börtönbüntetésre ítélte volna. Iosaf metropolitáraa, és titkárára, Roman Kondratiukra azért szabták ki a büntetést, mert a nyilvánosság előtt támogatásukat fejezték ki az ukrajnai háború iránt, ez pedig a bíró szerint vallási gyűlöletkeltésnek minősül.


A Neokohn főmunkatársa az információs hadviselés részének tartja a Washington Postban megjelent cikket, melyek állításai az Egyesült Államok nemzetbiztonsági érdekeire nem jelentenek fenyegetést, viszont Dél-Koreától Izraelen és Egyiptomon át egészen Magyarországig, de ideértve Ukrajnát is negatív következményekkel járhatnak. Meglátása szerint a kijevi vezetésnek nem érdeke egy merénylet a Magyarországot is kőolajjal ellátó vezeték ellen.


A műsor, amelyet az ukrán nagykövet kifogásolt, egy Laurent Gerra komikus és imitátor által vezetett műsor része volt. Az ő műfaja az, hogy nevetséges kijelentéseket tesz francia közszereplők, különösen politikusok hangján. Ez nem különbözik attól, amit Zelenszkij maga is csinált komikus karrierje során, amikor a tévéműsorában a jelenetekben színészek szatirikus módon alakították az ukrán politikai személyiségeket.


“Gyakorlati intézkedésekről van szó, amelyekkel az oroszországi finn diplomáciai képviseletek banki szolgáltatásait összhangba hozzák azzal a helyzettel, amelyben a finnországi orosz nagykövetség tavaly ősz óta van. Lehetőségünk van arra, hogy csak egy bankot, a Nordea-t használjuk, ugyanakkor bármilyen pénzösszeg átutalásához a nagykövetség számlájára hosszú engedélyezési folyamat szükséges, amely ráadásul gyakorlatilag meg van tiltva, ötezer eurós díjat számolnak fel, függetlenül az átutalás összegétől” – közölték a nagykövetségen.


Az amerikai milliárdos Biden kampányát támogató tevékenységekre 70 millió dollárt adományozott.


A brüsszeli lap szerint az európai törvényhozók több hiányosságra is rámutattak budapesti tartózkodásuk során, amelyeket továbbítani fognak a Bizottságnak.


„A játékot, amit Brüsszel játszik Magyarországgal, nagy a gyanúm, hogy bizonyos geopolitikai érdekek mozgatják.”


(nu, ez azért valóban figyelemre méltó, mert csudásan kifejezi a világ kétszínűségét, mennyire elegünk van a nyakunkba sózott globális játszadozásokból)


Európának meg kell fizetnie a számlát azért, hogy feladta minden autonómiáját és behódolt az Egyesült Államoknak – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Cárgrád TV-csatornának adott interjúban, amelyet szerdán tettek közzé a külügyminisztérium honlapján.


Korábban a francia államfő azt állította, hogy Oroszország geopolitikai vereséget szenvedett Ukrajnában, és kezd Kína vazallusává válni.


Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán megbízta a kormányt, hogy dolgozzon ki javaslatokat a 2024-es BRICS-játékok (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) oroszországi megrendezésére.


Alireza Peyman-Pak, a TPO vezetője szerint a VTB az első orosz bank, amely szolgáltatásokat nyújt az iszlám köztársaságban.


Harry Truman annak ellenére ismerte el a zsidó államot rögtön kikiáltása után, hogy az amerikai külügyminisztérium ezt veszélyes ötletnek tartotta. (csakhogy a mélyállam annál kevésbé...)


A Tesla alapító szerint "joga van véleménye kifejtéséhez, mert ez a szólásszabadság lényege".


Az idén 64 robbantás és 112 lövöldözés volt országszerte. Egyes svéd külvárosok Európa legveszélyesebbjei.


A brémai választásokon sok szavazatot vesztettek, miközben egy új, zöldellenes pártnak sikerült több képviselővel bejutnia a kis tartományi parlamentbe.


Meglepő írást közölt a Daily Mail.


A Columbia Egyetem professzora szerint a magyar kormányfő megértette, hogy ez egy szükségtelen háború, amelyet a NATO bővítése idézett elő.


Orbán Viktor sok sikert kívánt Erdogannak a második elnökválasztási fordulóhoz, amit május 28-án tartanak. A magyar miniszterelnök a telefonbeszélgetés során kifejtette: egy erős és stabil Törökországra van szüksége Magyarországnak, Európának és a világnak.


Ódor rossz döntést hozott a kormányfői poszt elfogadásával, mivel minden hiba nemcsak rá, hanem a teljes felvidéki magyarságra hullik vissza.


Az új szabályozás szerint azt kell szem előtt tartani, hogy a lelkész esetében a ruhája alapján egyértelműen felismerhető legyen, hogy az egyház szolgálatában áll, de már nem a nemük határozza meg, hogy mit kell viselniük.


Florida kormányzója, Ron DeSantis szerdán több LMBTQ-ellenes gyermekvédelmi törvényt is aláírt. Nyilvános beszédében azt mondta, „Florida a józan ész menedékhelyeként és a normalitás bástyájaként marad meg”. A kormányzó többek között azt a törvényt is aláírta, hogy Floridában megtiltják a kiskorúakon végzett nemátalakító orvosi beavatkozásokat, a műtéti és gyógyszeres eljárásokat egyaránt, továbbá a jogszabály kimondja, hogyaz állam nem finanszíroz semmilyen nemváltoztató orvosi eljárást.


A Twitteren megosztott videóhoz azt írta: "Love is Love”. (khöm)


A változásokban mindig élen járó németek ezúttal a férfi–nő transzformációt tették könnyebbé. Ráadásul korábbi szokásaikhoz híven a fiatalabb korosztályokba fektetik bizalmukat.


Trianon és a Juhos Gáborról elnevezett Trianon-maraton mint a nemzetépítés része. A maratonra nevezni, azaz bejelentkezni itt lehet: https://mvsz.info/?page_id=1050841 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page