top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024. 01.01.
Mostantól a nagycsaládosok, a mozgássérültek és a külön engedéllyel rendelkezők sem hagyhatják el Ukrajnát katonai jóváhagyás nélkül.


A szakértő szerint a háborúban álló ország egy súlyos „ördögi körbe” fog kerülni.


„Nincs olyan erő, amely képes lenne megosztani minket” – jelentette ki az orosz elnök vasárnap újévi beszédében.


A rendkívüli ülésre kevesebb mint 24 órával azután került sor, hogy a Tanács összehívta az Ukrajnával foglalkozó ülését, miután Oroszország nagyszabású támadásokat intézett ukrán városok ellen. Vaszilij Nebenzia orosz nagykövet elmondta, hogy Belgorod városközpontját rakéták és támadások érték, melyek során tiltott kazettás bombákat, valamint cseh gyártmányú Vampir rakétákat használtak. A célpontok között volt egy sportközpont, egy korcsolyapálya és egy egyetem. "Ez egy szándékos terrorcselekmény" – mondta, és arra kérte Csehországot és más nyugati államokat, hogy számoljanak el azzal, hogy hova megy a segítségük. "Nincs értelme színlelni" – mondta. "Az Európai Unió országai bűnrészesek a kijevi banda által elkövetett bűncselekményekben". VILAG HELYZETE


Az orosz csapatok a Belgorod elleni ukrán terrortámadásra a harkovi döntéshozó központok és katonai létesítmények elleni csapással válaszoltak – közölte az orosz védelmi minisztérium.


Csehországnak nincs bátorsága nyilvánosan válaszolni Moszkva állítására, miszerint cseh gyártmányú rakétákat használt Ukrajna a civilek megölésére – jelentette ki vasárnap Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-nagykövetének helyettese.


Ukrajna veresége az Oroszországgal zajló konfliktusban közel két évnyi szembenállás után elkerülhetetlen – jelentette a CNN amerikai csatorna. A cikk szerzői megjegyzik, hogy Ukrajnának megvannak az eszközei a túlélésre, de az ország mégis vereségre van ítélve.


Ursula von der Leyen gratulált a két tagállamnak.


Fizesse meg Teherán az árát, hogy a Hamász, a Hezbollah és a jemeni húszik támogatása révén az egész világon káoszt okoz – írja Izrael volt miniszterelnöke.


– Ön úgy érzi, hogy dominálja a felesége ?

– Nem, nem érzi úgy.“Nem mi követtünk el népirtást, hanem a Hamász, amely mindannyiunkat megölne, ha tehetné. Ezzel szemben az IDF a lehető legmorálisabban cselekszik; mindent megtesz azért, hogy ne ártson a civileknek, miközben a Hamász mindent elkövet, hogy kárt okozzon nekik, és emberi pajzsként használja őket” – mondta a miniszterelnök, válaszul a Dél-Afrikai Köztársaságnak a hágai székhelyű Nemzetközi Bírósághoz (ICJ) benyújtott keresetére, amely szerint Izrael megsértette a népirtásról szóló egyezményben foglalt kötelezettségeit a Hamász elleni katonai fellépésével Gázában.


A túszok szabadulásáról készült videókat a FB nem engedi, hogy feltöltsem.
David Schwimmer szerint megdöbbentő, hogy sokan nem hisznek az áldozatoknak, csak azért, mert zsidók. (nu, nem azért; hanem mert túl változékony a történet...)


A Nagykereszt... az olyasmi, amit csak a legbátrabb háborús tettek és a vezetők számára tartottak fenn.


Nagyon messzire tévedt az elmélkedésben a német lap.


Teljes Izrael-ellenességbe és zsidógyűlöletbe fulladt a török állam.


A népszerű műsorvezető aljas vádakkal illette a Daily Wire Izrael-párti alapítóját.
A Béke királynőjének most sem jutott nyugalom, ma hajnalban ismeretlenek újra megrongálták, a nyomozás már folyik.
 


893 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK