top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.01.06.
Spontán akció keretében eltorlaszolták a kikötőbe érkező komp kijáratát. Miután a protestálók ragaszkodtak ahhoz, hogy a miniszter ne csupán 2-3 képviselőjükkel tárgyaljon, hanem – megafon segítségével, vagy a kompról leszállva és a gazdák elé állva – az egész közösségükkel beszéljen, a fedélzeten lévő testőrei viszont ezt megtiltották neki, végül a többi utas távozása után, amikor a gazdák és a rendőrök összecsapásával kezdett elfajulni a helyzet, Habeck és felesége visszafordult a szigetre. Később, mintegy az éj leple alatt azonban már sikerült partra szállniuk a szárazföldön.


„Nem engedhetjük meg, hogy a demokratikus szabályok megsértése új normává váljon” – közölte a volt lengyel miniszterelnök.


Mintegy 300 milliárd dollárnyi zárolt orosz vagyonnal szemez a Nyugat, azon vitázva, hogyan tudná felhasználni azt. A Kreml máris jelezte: ha hozzányúlnak a pénzéhez, Moszkva kegyetlen vérengzést indít majd az Oroszországban lévő külföldi vagyon ellen.


Az angol egy hasznos nyelv, és az oroszoknak nem szabad feladniuk, csak azért, hogy a Nyugatot bosszantsák, ahogyan Kijev is feladta az orosz nyelvet, hogy Moszkvát bosszantsa – mondta Szergej Lavrov külügyminiszter csütörtökön Moszkvában.


Ha a parlamenti képviselők nem tudnak megállapodni az új mozgósítási törvényről, akkor szívesen látják, ha maguk jelentkeznek önkéntesnek a frontra – közölte csütörtökön a törvényhozókkal Valerij Zaluzsnij tábornok, Ukrajna fegyveres erőinek főparancsnoka.Ha a parlamenti képviselők nem tudnak megállapodni az új mozgósítási törvényről, akkor szívesen látják, ha maguk jelentkeznek önkéntesnek a frontra – közölte csütörtökön a törvényhozókkal Valerij Zaluzsnij tábornok, Ukrajna fegyveres erőinek főparancsnoka.


Az interneten elkezdtek "öregember-maszkot" árulni, amely az eladók szerint megvédheti a hadköteles korú férfiakat attól, hogy nyilvános helyen idézést kapjanak.Az ukránok belefáradtak, hogy az egyetlen televíziós hírforrás az állami propaganda csatorna, amelyhez még hozzáférnek és éjjel-nappal sugároz, elhallgatja az aggasztó fejleményeket a frontvonalon – írja a New York Times.


Szinte mindent, köztük több ezer virtuális szervert is megsemmisítettek a legnagyobb ukrán távközlési szolgáltató, a Kyivstar elleni kibertámadásban – írja a Reuters Ilja Vityukra, az SZBU kiberbiztonsági osztályának vezetőjére hivatkozva.


Az amerikai kormány kimerítette az Ukrajnának nyújtott katonai támogatásra szánt pénzeszközöket – közölte Patrick Ryder vezérőrnagy, a Pentagon szóvivője, megjegyezve, hogy Washington egyszerűen “kifogyott a pénzből”, hacsak a törvényhozók nem fogadnak el egy új csomagot.


Újabb antiszemita botrány a nemzetközi sóhivatalnál. (nu, egy hír hamisítatlan neokohn-tálalásban)


Dr. Alan Garber orvost és közgazdászt nevezték ki a Harvard Egyetem ideiglenes elnökévé. (nu, így lesz az antiszemitázásból zsidó vezetés, vagyis a holokausztozásból fordulatos üzlet; csoda, hogy nem akar vége lenni?)


Izraelben és a világ körül is heves viták folynak arról, hogy mi legyen a Gázai övezet sorsa a háború után, hiszen a területen magas a Hamász támogatottsága. Gallant javaslatait nagy valószínűséggel el fogják utasítani a palesztinok. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök eddig nem nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy miként képzeli el Gáza jövőjét. Azt korábban már egyértelművé tette a miniszterelnök, hogy a gázai szárazföldi hadművelet célja a Hamász vezetőinek likvidálása és a terrorszervezet teljes felszámolása. 


Biden hosszú karrierje során az amerikai tőke “trigger” embere az USA történetének egyik legkegyetlenebb háborús uszítója volt. Ennek ellenére a rezsimjének sikerült meggyőznie a médiát a hallgatásról...


Ez egy román politológus szerint azt jelzi, hogy a lakosság körülbelül negyede politikaellenessé vált, elutasító a fősodrú pártokkal.


Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus súlyos figyelmeztetést adott ki az ügyben, videóbeszédében azt mondta: "Élelmiszerrendszereink károsítják az emberek és a bolygó egészségét. Az élelmiszerrendszerek az üvegházhatású gázok kibocsátásának több mint 30 százalékáért felelősek, és a betegségek globális terhének közel egyharmadáért felelősek. Ezért elengedhetetlen az élelmiszerrendszerek átalakítása azáltal, hogy egészségesebb, változatosabb és növényi alapú étrendre váltunk."
„Jezsuita szabadkőműves, a pápai trón bitorlója” – így jellemezte Ramon Guidetti atya Ferenc pápát a december 31-i egyházi rendezvényen, amelyen az előző pápa, XVI. Benedek halálának első évfordulójára emlékeztek. 


Sajnos hazánk sem kivétel: Magyarországon a népirtás szintjén van a magzati áldozatok száma.
A legférfiasabb dolog az apaság – A gyermek áldás címmel társadalmi célú óriásplakát-kampányt indított Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke szerte az országban az Anya-Ország Alapítvánnyal együttműködve, miután egy évi képviselői jövedelmét felajánlotta közhasznú missziókra, főként egy anyaotthon létrehozására, de a gyermekvállalás egyéni és nemzetgazdasági fontosságát hangsúlyozó kampányra is, mivel a kormány sajnos állami pénzből társadalmi célú hirdetések helyett csak kormánypropagandát folytat óriásplakátokon napi politikai harcok mentén.
Az internet népe kiakadt a bank lépésén, nem értik, miért kell hazugságokat elfogadni és mi lesz így a biztonsággal.
Legalábbis erről szavazott a testület, bár a közleményben finoman szólva sem emelték ki a vonatkozó javaslat valós célját. Már csak az Európai Tanács döntése van hátra.
Két indianai szülő az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságához fordult, miután az állam gyermekvédelmi hatósága a nemi identitással kapcsolatos bibliai meggyőződésük miatt vette el tőlük gyermeküket, aki nemi identitászavarral küszködik. Az Indiana Department of Child Services (DCS) még 2021 júniusában tartott vizsgálatot a család otthonában az említett ügyben, majd a hatóság sürgette a gyermek kiemelését a családból arra hivatkozva, hogy úgy vélik, a gyereknek olyan otthonra van szüksége, ahol nem mondják meg neki, hogyan gondolkodjon és hogyan érezzen a transzneműségről, hanem olyan otthonban kell inkább lennie, ahol elfogadják olyannak, amilyen.
Kérdéseitekre válaszolok.
1 005 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK